ΚΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΜΙΤΣΕΚ

Ο Ότο Σίμιτσεκ ήταν μια μεγάλη μορφή του αθλητισμού στην Ελλάδα που ωστόσο το παρελθόν του φέρεται να είναι περίεργο κατά την διάρκεια της κατοχής. 

Κάτι ξεχάσατε για τον Σίμιτσεκ

Σε  γαύρικη ιστοσελίδα διαβάσαμε το άρθρο με τίτλο  «Όττο Σίμιτσεκ στην κατοχή» που αναφερόταν σε δημοσιεύματα του παρελθόντος σύμφωνα με τα οποία ο Σίμιτσεκ συνεργαζόταν με την Κομαντατούρ κατά την διάρκεια της κατοχής.

Ο συγκεκριμένος  προσλήφθηκε το 1929 (και έμεινε μέχρι το 1967) από τον ΣΕΓΑΣ για να προπονεί την Εθνική ομάδα στίβου, η οποία φυσικά και αποτελούταν από αθλητές όλων των ομάδων όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Ο Παναθηναϊκός ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του στίβου και κατά συνέπεια είχε στενή συνεργασία με πολλούς «πράσινους» αθλητές.

Το 1955 ο ΠΑΟ τον τίμησε με το χρυσό τριφύλλι για την προσφορά του στην Εθνική ομάδα και τον ελληνικό αθλητισμό.

Τι ξεχάσανε όμως οι προβοκάτορες αφού αποφάσισαν λοιπόν ότι ο Σίμιτσεκ ήταν συνεργάτης των Γερμανών κλπ.. και φρόντισαν να το μπλέξουν όλο αυτό με τον Παναθηναϊκό.

Στην εφημερίδα Εμπρός  της 21ης Μαϊου 1946 διαβάζουμε ότι οι κολυμβητές  του Ολυμπιακού ξεκίνησαν τις προπονήσεις  υπό τις οδηγίες του Ότο Σίμιτσεκ.

Ξέχασαν να πουν επίσης  ότι ο Σίμιτσεκ ήταν ο πρώτος προπονητής της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού το 1947 ενώ την ίδια περίοδο ήταν προπονητής και της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού! Τα γράφετε στις ιστορίες των τμημάτων σας.

Δηλαδή λίγα χρόνια μετά τη ..συνεργασία του (αν ισχύει) με τους κατακτητές τον πήραν για προπονητή.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 22 Αυγούστου