ΘΩΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ!

Το leoforos.gr σας προσφέρει το δεύτερος μέρος της συνέντευξης του Θωμά Μητρόπουλου... 

Θωμάς Μητρόπουλος, μέρος δεύτερο!

Ο Θωμάς Μητροπουλος είπε πολλά και διάφορα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Active και τον Κώστα Καίσαρη. Μεταξύ άλλων:  

… «Λένε όλοι για τον Θωμά, αλλά όλες οι ομάδες ασχολούνται με τη διαιτησία. Δεν υπάρχει παράγοντας που να μην ανησυχεί για το πώς θα τον σφυρίξει την Κυριακή ο ρέφερι. Όσο γι αυτούς που επιμένουν ότι υπάρχει η παράγκα… Υπάρχουν, όντως, στα πράγματα και δικοί μου άνθρωποι. Μοιραίο είναι λοιπόν να χρεώνονται πράγματα και σε μένα. Όλοι φωνάζουνε ποιος πήγε στον Θωμά για τις εκλογές στην ΕΠΟ το 1997 στην Αλεξανδρούπολη, αλλά κανείς δημοσιογράφος δεν ρώτησε, εσείς κύριε τάδε γιατί απευθυνθήκατε στον Μητρόπουλο; Γιατί δεν πήγα εγώ σ΄ αυτούς, ήρθαν αυτοί σ΄ εμένα».

… «Ο Κόκκαλης μέσα σε μικρό χρόνικό διάστημα απέδειξε ότι είναι άριστος μαθητής, έμαθε τα πάντα για τους τρόπους λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το μοντέλο διοίκησης Βαρδινογιάννη έχει ξεπεραστεί, ο ηγέτης του ΠΑΟ ήθελε να κρατά μικρό το ποδόσφαιρο για να το ελέγχει. Όλα αυτά τα χρόνια που ο Γιώργος Βαρδινογιάννης έπαιζε μόνος του, έχασε την ευκαιρία να γίνει ο Πατριάρχης του αθλήματος στην Ελλάδα και να το αναμορφώσει με την ισχύ της οικογένειάς του. Ο Βαρδινογιάννης τα τελευταία χρόνια ήθελε με πολύ μικρές επενδύσεις να κρατάει τα σκήπτρα. Δεν το πέτυχε».

…«Δεν μετανιώνω για τη βοήθεια που παρείχα στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι έκανα λάθη, συγκεκριμένα είχα δύο αποτυχίες. Τη στήριξη του Στέλιου Σφακιανάκη στις εκλογές της ΕΠΑΕ και του Βασίλη Γκαγκάτση στις εκλογές της ΕΠΟ. Η ιστορία έδειξε ότι διέπραξα πολύ μεγάλα σφάλματα. Για την ανατροπή του Γιώργου Δέδε από την προεδρία της ΕΠΟ το 1997 δεν μετανιώνω που πρωτοστάτησα στην ανατροπή του. Έπρεπε να φύγει…»

…«Στράτος Παπουτσέλης; Εξαιρετικός διαιτητής. Αυτό που έγινε με τη διαιτησία του στο ντέρμπι και το πέναλτι που έδωσε στον Ίβιτς είναι κάτι που θα ξανασυμβεί στο μέλλον. Συνέβη σε αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, με το αποτέλεσμα να είναι στο 0-0. Αν αυτό το σφύριγμα δινόταν σε ματς Προοδευτικής-Εθνικού Αστέρα, θα διαμαρτυρόταν κανείς;»

… «Ο Έλληνας διαιτητής λειτουργεί σ΄ ένα περιβάλλον που μόνο ανασφάλεια του δημιουργεί. Στο ποδόσφαιρο διακινούνται δις και οι οικονομικές απολαβές των διαιτητών είναι αστείες. Δεν είναι δυνατόν όλοι στην μπάλα να είναι επαγγελματίες και οι ρέφερι ν’ αμείβονται με ψίχουλα. Η διαιτησία μπορεί να φτιάξει μέσα σε πέντε λεπτά. Το ζήτημα είναι να υπάρξει βούληση».

… «Τι ομάδα είμαι; Αιγάλεω. Μόνο Αιγάλεω και τίποτε άλλο. Τον Ολυμπιακό τον στήριξα κι αν χρειαστεί θα τον ξαναστηρίξω, επειδή είμαι προσωπικός φίλος του Σωκράτη Κόκκαλη».    
 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου