ΤΟ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ» ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΗΣ ΕΦΕΣΗΣ

Ο Ολυμπιακός ισχυρίζεται πως είχε κάθε δικαίωμα να φύγει από το ΟΑΚΑ, μόνο που ο Πειθαρχικός Κώδικας δεν είναι ο ίδιος με πέρυσι.

 Το «ερυθρόλευκο» αυτογκόλ της έφεσης

Το μεσημέρι της Τετάρτης (3/4) θα εκδικαστεί η έφεση του Ολυμπιακού για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League να συνεχιστεί το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό από το σημείο που διεκόπη, λόγω επεισοδίων.

Ως γνωστόν οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν να πάρουν το παιχνίδι στα χαρτιά, παρότι -και σύμφωνα με τις μαρτυρίες-αρχικά διατύπωναν την πρόθεσή τους να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Εν όψει της αυριανής (3/4) εκδίκασης στον Ολυμπιακό υπήρξε διαρροή για τα σημεία στα οποία θα στηριχθεί και η έφεση προκειμένου να ανατραπεί η πρωτόδικη απόφαση.

Σε ένα από αυτά, το έκτο συγκεκριμένα, αναφέρει πως «ο Ολυμπιακός μπορεί να σταθεί κάλλιστα στο γεγονός ότι είχε κάθε... πάτημα να φύγει αφότου έγινε η είσοδος οπαδών στο ταρτάν του ΟΑΚΑ αλλά και η επίθεση στον πάγκο της ομάδας. Επίσης πρόκειται και για ένα θέμα που έκανε τον γύρο του κόσμου και σχολιάστηκε αρνητικά τόσο για τα επεισόδια όσο και την απόφαση που ελήφθη μετά».

Το νομικό κενό ωστόσο που πάει να... πατήσει ο Ολυμπιακός δεν ισχύει φέτος. Ο Πειθαρχικός Κώδικας και οι κανονισμοί έχουν αλλάξει σε σχέση με την περασμένη σεζόν, όπου υπήρξε και η περιβόητη αποχώρηση από την Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με το ρολό χαρτί στον Όσκαρ Γκαρσία.

Εκείνη την περίοδο δεν προβλεπόταν στον κανονισμό ούτε καν πόση ώρα έπρεπε να περιμένει ο διαιτητής για να διακόψει τον αγώνα.

Τι αναφέρει πλέον το άρθρο 15, παράγραφος 5δ. του Πειθαρχικού Κώδικα: «Κάθε απόφαση σε σχέση με την μη έναρξη ή την διακοπή ή την συνέχιση του αγώνα, την αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο και την επανείσοδο σε αυτόν, λαμβάνεται αποκλειστικά από τον διαιτητή του αγώνα και αιτιολογείται συνοπτικά στο Φ.Α.» και επιπλέον: «Ομάδα που αποχωρεί από το γήπεδο, χωρίς ο διαιτητής να έχει διακόψει τον αγώνα και να έχει δώσει σχετική εντολή, ασχέτως της σπουδαιότητας του λόγου που επικαλείται (πλην μόνο της περιπτώσεως που τα βίαια περιστατικά εξελίχθηκαν τόσο γρήγορα έτσι που ο διαιτητής δεν πρόλαβε να διατάξει την διακοπή του αγώνα), τιμωρείται με τις ίδιες ποινές που τιμωρείται και η υπαίτια της διακοπής του αγώνα ομάδα».

Πρόκειται για την παράγραφο που προστέθηκε το καλοκαίρι, ώστε να μην μπορεί κάποια ομάδα να αποχωρήσει από το γήπεδο μονομερώς.

 Από εκεί και πέρα, δεν άσκησε έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για την πρωτόδικη απόφαση με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Θεωρητικά καλύφθηκε από το σκέλος-σκεπτικό της απόφασης και δεν το έπραξε.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 18 Ιουνίου