ΖΟΜΠΑΝΑΚΗΣ: «ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ 15:45»

Για τη φετινή προσπάθεια που κάνει το Ρέθυμνο στάθηκε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Κώστας Ζομπανάκης

Ζομπανάκης: «Με εκνευρίζει που γίνονται παιχνίδια στις 15:45»

Αναλυτικά, όσα είπε στον αέρα του «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για την κακή αρχή που έχει κάνει το Ρέθυμνο στο φετινό πρωτάθλημα: «Σε ομάδες του δικού μας επιπέδου είναι δύσκολο, αν δεν τινάξεις το μπάτζετ στον αέρα, να ξέρεις πώς θα βγουν οι έξι Αμερικανοί. Θέλαμε να χτίσουμε φέτος την άμυνα σε ένα μεγάλο shot block. Είχαμε βρει ένα ρούκι –παρότι δεν το συνηθίζουμε- με ύψος 2.13 αλλά δεν ήρθε. Ενώ είχε μεγαλώσει στην Αμερική δεν είχε διαβατήριο. Είχε μόνο άδεια παραμονής και δεν μας το είπαν οι μάνατζερ. Το ότι ήταν από το Σουδάν έκανε τη σημαντική διαφορά. Χωρίς τον shot blocker έπρεπε να σχεδιάσουμε ξανά την ομάδα. Ήταν πριν αρχίσει τη σεζόν, οπότε δεν μας κόστισε. Ήρθε ένα άλλο παιδί, 4άρι, που ήταν τραυματίας. Άρχισε η σεζόν και τραυματίστηκε ο Χριστοδούλου. Οι καλοί Έλληνες που μπορείς να πάρεις δεν είναι πολλοί, είναι συγκεκριμένοι, οπότε χάσαμε έναν ακόμα καλό παίκτη. Σχετικά με τα δύο γκαρντ που πήραμε, ο ένας από αυτούς ήταν MVP στη λίγκα της Φιλανδίας, αλλά δεν μπορεί να κάνει το άλμα. Το άλλο γκαρντ τελικά έχει… δισκοπάθεια! Δεν ξέρω τι άλλο θα μας μπορούσε να μας συμβεί φέτος! Ήταν εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες».

Για το επίπεδο γενικότερα: «Μπήκαν κάποιες καινούριες ομάδες και ιδιοκτήτες με μεγάλη οικονομική φούρια. Δεν το περιμέναμε. Το μικρό πουλ των καλών Ελλήνων έχουν πάει σε δύο ομάδες. Είναι δύσκολο για εμάς που είμαστε 5-6 χρόνια και συσσωρεύουμε χασούρα να ακολουθήσουμε».

Για το αν έχει όρεξη να συνεχίσει να ασχολείται με το μπάσκετ: «Εμένα πρωτίστως μου αρέσει το μπάσκετ. Τρελαίνομαι. Αυτό το κομμάτι παραμένει εξαιρετικά ενδιαφέρον για εμένα. Το να χτίζω μια ομάδα, να συνεργάζομαι, να βγάζω παίκτες… Το τεχνικό κομμάτι, ειδικά τώρα που έχει ανέβει το επίπεδο, μου αρέσει. Υπάρχει μια κούραση όσον αφορά τη διοργάνωση. Οι συνθήκες είναι κακές οικονομικά στην Ελλάδα, όχι μόνο στο μπάσκετ. Δεν αυξάνονται τα έσοδα, όση προσπάθεια και αν γίνεται στη Λίγκα. Ασκείται κριτική και δεν είναι δίκαιο, γιατί γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Κόβονται τα μπάτζετ στις εταιρίες, οπότε επιλέγουν πού θα δώσουν τα λεφτά. Υπάρχει συνειδητή απόφαση από τους χορηγούς να πάνε στις μεγάλες ομάδες, οπότε οι υπόλοιποι πρέπει να βρουν τρόπο να επιζήσουν. Η αξία των ομάδων δεν είναι πάντα μπασκετική, αλλά το όνομα. Αυτό έχει κουράσει λίγο. Δεν ασκώ κριτική, απλά περιγράφω την κατάσταση».

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου