ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ»

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μίλησε με… σκληρή γλώσσα για την Ευρωλίγκα

Βασιλακόπουλος: «Να τελειώνει το καραγκιοζιλίκι με την Ευρωλίγκα»

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε αρχικά στη νίκη της Εθνικής επί Μεγάλης Βρετανίας, λέγοντας: «Αν ήμουν οπαδός του δόγματος «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», το 4-0 θα ήταν ικανοποιητικό. Δεν είμαι όμως οπαδός του δόγματος και πολλά άσχημες σκέψεις με απασχολούν και πρέπει να δοθεί λύσει απ' όλους όσους ασχολούνται με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και τις εθνικές. Αν δεν υπάρχει Εθνική ομάδα, δεν υπάρχει το μπάσκετ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι ωραίο να μην έχουμε τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής; Δεν θέλω να υποτιμήσω τα παιδιά και τον ιδρώτα τους. Τα παιδιά ανταποκρίνονται, αλλά κάποιοι πρέπει να σκεφτούν πως πάνω από όλα είναι ο θεσμός των Εθνικών ομάδων Δυστυχώς κάποιοι περνάνε την ανάπτυξη μέσα από τη δική τους διοργάνωση».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για τις σκέψεις που υπάρχουν στο... στρατόπεδο της FIBA για τις επόμενες κινήσεις της, δήλωσε: «Υπάρχουν σκέψεις. Είμαστε σε μια διαβούλευση για να αλλάξει το σκηνικό. Πρέπει να μπούμε μπροστά, να αλλάξουμε τις εξελίξεις και τα γεγονότα και όλοι κάποιοι άλλοι να τα φτιάχνουν. Αυτό το καραγκιοζιλίκι με την Ευρωλίγκα πρέπει να τελειώνει και να λήξει οριστικά αυτή ιστορία. Η κοινή γνώμη που ασχολείται με τον αθλητισμό θα δώσει λύση. Δεν είναι ευρωπαϊκή πρόοδος. Μέσα στο τερέν υπάρχουν 10 παίκτες που δεν είναι Ευρωπαίοι. Πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί θα χάσουμε και το μπάσκετ, αλλά και τον κόσμο».

Τέλος, ο Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία των παικτών στα «παράθυρα», σχολιάζοντας ότι: «ήταν συγκινητική, ξεπέρασαν κάποιες φορές τον εαυτό τους. Θέλω να σταθώ και στην παλιά φρουρά. Τα παιδιά να είναι το παράδειγμα ώστε η Εθνική να έχει όμτι καλύτερο μπορεί στο παρκέ. Αυτοί εκπροσωπούν το ελληνικό μπάσκετ. Ο στόχος επετεύχθη. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήταν παρόντες για να γίνει το 4/4 αλλά και στον κόσμο και όσους βοήθησαν στην οργάνωση».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 20 Μαρτίου