Ο ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΔΑ...

Ο Θανάσης Σκρουμπέλος έδωσε μια διαφορετική εκδοχή για τον θάνατο του άλλοτε ποδοσφαιριστή Γιώργου Γόδα που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του εμφυλίου.

Ο Σκρουμπέλος για τον Γόδα...

Αναλυτικά το σημείο της συνέντευξης του συγγραφέα ερυθρολεύκων βιβλίων και σκηνοθέτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», για το αν σκοτώθηκε ή όχι με τη μπλούζα του Ολυμπιακού ο Γιώργος Γόδας.

Σκρουμπέλος: «…Πέσανε οι πρώτες βόμβες ναπάλμ τότε στην Ελλάδα στον Γράμμο Ήταν πολύ άγρια τα πράγματα εκείνη την περίοδο. Οπότε το  οποιοδήποτε άλλο συναίσθημα πέραν του πολιτικού και πέραν της διαμάχης οπισθοχωρεί»

Δημοσιογράφος: «Δεν μπορεί να ήταν σε πρώτη μοίρα λέτε τις τελευταίες στιγμές του Γόδα ο Ολυμπιακός..»

Σκρουμπέλος: «Δεν μπορεί να ήταν σε πρώτη μοίρα. Σαφέστατα δεν μπορεί να είναι.  Όταν πας λοιπόν να εκτελεστείς στο Λαζαρέτο, η πείρα έχει δείξει και έχει καταγραφεί ότι φωνάζεις ζήτω το ΚΚΕ, ζήτω η Ελλάδα. Δεν πας με σημαία οπαδικής ομάδας , όπου στην οπαδική ομάδα ο Μανούσκος έστειλε γράμμα στη βασίλισσα ή ο οποιοσδήποτε»

Δημοσιογράφος: «Υπάρχει και αυτή η μαρτυρία ότι νωρίτερα είχε αρνηθεί να υπογράψει όταν του το ζήτησαν διοικούντες του Ολυμπιακού»

Σκρουμπέλος: «Όχι , όχι όχι… Θα σας πω το εξής τώρα. Ένας μαχητής εκείνη την εποχή, έχω άμεση πείρα από δικούς μου ανθρώπους δεν υπογράφει. Τώρα μη λέμε ότι θέλουμε. Υπέγραφαν οι άνθρωποι να το πω στα αγγλικά που ήταν στο…between  και ο φόβος και ο τρόμος μετά στη Μακρόνησο… Βεβαίως από το 1949 και μετά όταν πέφτει ο Γράμμος υπογράφουν σωρηδόν. Αλλά δεν έχει πια και νόημα να υπάρχουν. Το 1948 όμως δεν υπογράφει. Ειδικά ο Γόδας ήταν λοχαγός του ΕΛΑΣ , δεν ήταν τυχαίος άνθρωπος. Και σαν λοχαγός του ΕΛΑΣ δεν μπορείς να φορέσεις φανέλα του Ολυμπιακού. Έχει το σφυροδρέπανο πάνω ή το αστέρι ή το Δ του Δημοκρατικού Στρατού. Κόκκινο Δ και γύρω γύρω μπλε ο κύκλος Δηλαδή να το πιστέψουμε γιατί βολεύει έτσι… ότι περπάτησε ο Χριστός στο νερό. Με αυτή την έννοια ναι εντάξει…. Εγώ βρήκα και το χαρτί της εκτέλεσης του από τα αρχεία του κράτους στην εφημερίδα της κυβερνήσεως που αναγράφεται πως εκτελέστηκε και λοιπά τέτοια. Και αυτό αν το διαβάσεις πολύ… παγωμένο δεν αναγράφει κάτι το διαφορετικό».

Δημοσιογράφος:  «Αυτό όμως δεν θα έγραφε έτσι και αλλιώς»

Σκρουμπέλος: «Δεν θα έγραφε αλλά θα άφηνε να εννοηθεί… Ορισμένοι να πάρουν τα ρούχα του …Παρακάτω λέει παρακαλούνται τους κυρίους να πάρουν τα ρούχα τους τα σακάκια τους κλπ. Ερχόντουσαν και τα παίρνανε . Θα έλεγε να πάρουν τη σημαία να πάρουν και τη φανέλα θα το έλεγε αυτό γιατί οι γραφειοκράτες τα καταγράφουν αυτά. Γιατί θα τους έλεγε ο συγγενής που είναι το σακάκι του, το πορτοφόλι το έκλεψες».

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η περιγραφή της γραμματείας των εκτελεσθέντων που ανέφερε «Ότι γράφεται στον αέρα χωρίς τεκμηρίωση, που είναι οι τελευταίες επιστολές των εκτελεσθέντων, σαν γ.γραμματέα του σωματείου επί τριάντα χρόνια με βρίσκει αντίθετη. Έχω διαβάσει πάνω απο 100 επιστολές μέσα σε αυτές και του εκτελεσμένου αδελφού μου. Είναι όλες διαμάντια ήθους είτε από μορφωμένους είτε από αγράμματους αγωνιστές.Ήταν όλοι τους συνειδητοποιημένοι και ήξεραν ακριβώς το λόγο που επέλεγαν να αντιμετωπίσουν το απόσπασμα. Πάντα και πάνω απο όλα η ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ τους.Την διαφύλαξαν με κάθε τρόπο πιστοί στο όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Τα υπόλοιπα που εξυπηρετούν συμφέροντα δεν άξια των αγώνων τους».

Τέλος άτομο σχετικό με το αρχείο εκτελεσθέντων σχολίασε 

«Σιγά μην το κάνουμε και σίριαλ.Κανείς δεν ορκίζεται για του λόγου το αληθές επειδή κανείς δεν γύρισε πίσω (εκτός του αποσπάσματος και των συνοδών παπάδων κλπ αρχών) για να μεταφέρει τα μπροστά στο απόσπασμα τελευταία λόγια των εκτελεσμένων. Οι τελευταίες επιστολές τους είναι η αψευδής μαρτυρία της θέλησής τους. Οι με σκοπό εκμετάλλευσης ποδοσφαιρικής η άλλης διασπορά πληροφοριών δεν χρειάζεται αδιασταύρωτη μετάδοση»

 

 

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου