Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΘΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ 3 ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ 4 ΣΤΟΝ ΟΦΗ

«Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του, η κατάσταση της ποδοσφαιρικής ομάδας δεν είναι αυτή που θέλουμε»

Ο Παναθηναϊκός θα μίκραινε κι αν είχε ρίξει 3 στη Λαμία και 4 στον ΟΦΗ

Αλλά κυρίως δεν είναι αυτή που θα δημιουργήσει νέες γενιές Παναθηναϊκών. Όσο και αν το μπάσκετ φέρνει επιτυχίες, κατακτά πρωταθλήματα και Κύπελλα, όσο και αν ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, δυστυχώς δεν αρκεί ώστε να γεννηθούν νέοι Παναθηναϊκοί. Αποτέλεσμα της μέχρι τώρα κατάστασης είναι ο Σύλλογος να είναι ουσιαστικά σε μαρασμό.

Διαρκώς να συρρικνώνεται και να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό». Πολύ πριν η Λαμία κάνει πλάκα στον Παναθηναϊκό και ο ΟΦΗ τον συντρίψει μέσα μάλιστα στο ΟΑΚΑ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε κρούσε τον κώδωνα του κινδύνου. Για μια ακόμη φορά. Αλλά αυτή τη φορά πιο δυνατά από ποτέ. Ήταν Παρασκευή και το ημερολόγιο έδειχνε 28 Ιουνίου 2019.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Αλλά τα πραγματικά άσχημα, μάλλον, δεν έχουν έρθει ακόμη. Κι αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Το θέμα για αυτόν τον Παναθηναϊκό, δεν είναι αν θα τον παίξει στα ίσια η Λαμία ή αν θα τον νικήσει μέσα στην έδρα του ο ΟΦΗ.

Είναι το γεγονός ότι αυτός, ο πάλε ποτέ γίγαντας, κονταίνει ολοένα και περισσότερο που σε λίγο θα μοιάζει πια με νάνο. Ακόμη και αν το τριφύλλι είχε ρίξει τρία στη Λαμία και τέσσερα στον ΟΦΗ, η κατάσταση θα ήταν η ίδια. Απλά θα παραμυθιαζόμασταν. Τόσο απλά. Ομάδα που δεν έχει όραμα και σαφή στόχο, που κατεβαίνει στο πρωτάθλημα απλά για να κατέβει, που εμπιστεύεται μαθητευόμενους μάγους σε θέσεις κλειδιά, που μεταγραφικά ψαρεύει σε θολά νερά, που κάνει επίδειξη ισχύος σε πιτσιρικάδες, που έχει καταστρατηγήσει κάθε κανόνα όχι απλά επαγγελματικού αθλητισμού αλλά απλά… αθλητισμού, δεν έχει μέλλον. Κι όπως φαίνεται ούτε καν παρόν.

Ο Παναθηναϊκός είναι πια και… επισήμως σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης. Και ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει αν αυτή η αντίστροφή μέτρηση θα οδηγήσει στην αναγέννηση ή στον αφανισμό- όπως είχε πει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος- είναι ο κόσμος του. Ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Ο στόχος του κόσμου. Γιατί για τον Βοτανικό, το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη, παλεύει ένας. Και μοναχός του.

Εκείνος που είπε τις πικρές αλήθειες και μοιάζει σαν τον μοναδικό που… ανησυχεί για το αύριο του Συλλόγου που λέγεται Παναθηναϊκός. Το πλάνο έχει αναλυθεί και είναι σε λειτουργία με καταληκτική ημερομηνία την 1η Ιουλίου του 2020. Αν πάντως μέχρι τότε, ο ένας τα έχει καταφέρει με όλα αυτά που παλεύει και οι πολλοί συνεχίζουν να κοιτάνε, ο Παναθηναϊκός θα είναι απλά… άξιος της μοίρας του. Απλά άξιος της μοίρας του.

Υγ. Ο Νταμπίζας δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος. Είναι βασικός υπεύθυνος.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου