ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ «ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ…

Ο Νίκος Συρίγος γράφει γιατί πρέπει να κάνει νέο ρεκόρ ο κόσμος του Παναθηναϊκού.

Το φετινό «διαρκείας» σημαίνει πολλά παραπάνω από ένα εισιτήριο…

Ο Παναθηναϊκός, κατά γενική ομολογία πια, έχει ξεφύγει από τα ελληνικά όρια. Ίσως και από τα ευρωπαϊκά. Είναι μία ομάδα που λειτουργεί σε άλλο επίπεδο. Και αυτό φαίνεται παντού. Από τις μεταγραφές μέχρι (εσχάτως) τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων. Και η ανακοίνωση της ΚΑΕ για τα ΜΑΞΙΜΟΥΜ 12.000 εισιτήρια διαρκείας που θα διαθέσει φέτος και τον τρόπο που θα διατίθενται εν συνεχεία τα εισιτήρια για μεμονωμένους αγώνες, δείχνει τον σεβασμό του οργανισμού που λέγεται Παναθηναϊκός προς τον κόσμο του. Ξεκάθαρες κουβέντες από πολύ νωρίς για να ξέρει ο φίλαθλος να πορευτεί, ανάλογα με τις ανάγκες και το βαλάντιο του! Προσωπικά, ωστόσο, θεωρώ ότι το φετινό «διαρκείας» σημαίνει πολλά παραπάνω από ένα εισιτήριο. Για πολλούς λόγους.

Ο ένας είναι η ανταπόδοση στις- για μία ακόμη χρονιά- τεράστιες οικονομικές υπερβάσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι ισχυρός στην πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα των τελευταίων δέκα και βάλε χρόνων! Ο δεύτερος είναι η συμπαράσταση στην επιλογή του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ να πάει κόντρα σε ένα ολόκληρο σύστημα ώστε το ελληνικό μπάσκετ να μην γίνει… ποδόσφαιρο! Και εξηγούμαι: Από την στιγμή που επικυρώθηκε ο υποβιβασμός του Ολυμπιακό, «ολυμπιακογράφοι» και (δήθεν) αντικειμενικοί έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα για να μας πείσουν πόσο τραγικό θα είναι το πρωτάθλημα της Α1 χωρίς τον Ολυμπιακό και πόσο… τεράστιες θα είναι οι απώλειες του Παναθηναϊκού χωρίς τον αιώνιο αντίπαλο του. Προφανώς και θα υπάρξουν. Με τη διαφορά ότι ο Γιαννακόπουλος δεν έβαλε καν στο… ζύγι αυτό το ενδεχόμενο στην προσπάθεια του να αποδείξει προς κάθε κατεύθυνση ότι «κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός».

Και όπως έχει φανεί έως τώρα άπαντες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αρμόδιοι και μη, το έλαβαν το μήνυμα… Τώρα είναι η σειρά λοιπόν και του κόσμου του Παναθηναϊκού να αποδείξει όχι απλά ότι συμμερίζεται απόλυτα την πεποίθηση του Δημήτρη αλλά ότι θα στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια του για ένα ΚΑΘΑΡΟ πρωτάθλημα, με Νόμους και Κανόνες που θα σέβονται όλοι. Πώς; Δείχνοντας ότι με ή χωρίς Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα για τον Παναθηναϊκό θα είναι το ίδιο! Συνειδητά… Όχι με το θυμικό! Κλείνουμε θέση στο ΟΑΚΑ για το «τριφύλλι» και όχι για τον… αντίπαλο. Κι αυτό ακριβώς είναι που θέλει να επιβραβεύσει η ΚΑΕ! Αυτή τη συνειδητή στάση ΑΓΑΠΗΣ, ΠΙΣΤΗΣ και ΣΤΗΡΙΞΗΣ σε ότι πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός που ειδικά μετά τα περσινά αποδεικνύεται ότι είναι ο εγγυητής της ομαλότητας σε ολόκληρο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ. Με κάθε τίμημα και κόστος. Και αυτό θαρρώ πως πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί και εν συνεχεία να ανταμειφθεί από όλο τον Παναθηναϊκό κόσμο.

Υγ. Όταν έχεις έναν τόσο μεγάλο και διπλό μάλιστα στόχο όπως ο Βοτανικός και εν συνεχεία η αναγέννηση του Συλλόγου, το να ασχολείσαι με τις «παπαριές» που γράφει ο κάθε τυχάρπαστος στo twitter μάλλον κάνει «κάποιον» τον τίποτα. Οπότε, δεν ασχολείσαι… 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου