ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΟΥΛΟ, ΑΣ … ΚΟΙΤΑΧΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ

Πουλάει το αίμα. Και πουλάει πολύ. Το αίμα του Μιχάλη Φιλόπουλου, μάλλον, συνεχίζει να πουλάει και δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του.

 

 
Για τον Φιλόπουλο, ας … κοιταχτούμε ΟΛΟΙ στον καθρέφτη

Λογικό. Ο Φιλόπουλος ήταν ένας Παναθηναϊκός που σκοτώθηκε από χέρι Ολυμπιακών. Κι αν βάλεις απλά σε μια πρόταση τις λέξεις Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα γίνει χαμός. Πόσο μάλλον δε αν στην πρόταση αυτή υπάρχει και η λέξη «θάνατος». Κι αυτό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Είναι Παγκόσμιο. Δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην έχει θρηνήσει θύμα οπαδικής βίας. Ακόμη και στις πλέον προηγμένες.

Κάπως έτσι αυτά που λένε περί Παιδείας κλπ. πάνε περίπατο. Ναι, καλό θα ήταν στα σχολεία να διδάσκονται σοβαρά κι όχι στη χάση και στη φέξη τι σημαίνει σεβασμός στον αντίπαλο. Αλλά θαρρώ ότι το να είσαι ή όχι θερμοκέφαλος και ακόμη χειρότερο υποψήφιος δολοφόνος, ξεκινάει πολύ πριν το σχολείο. Από το σπίτι. Την οικογένεια. Τον πατέρα σου. Και τη μάνα σου. Αν οι γονείς σου σε μεγαλώνουν με το «είσαι ο καλύτερος», ο σούπερ-ντούπερ, ο «γ@μ@ω και δέρνω» όταν βγεις στη ζωή, στο σχολείο, στο γήπεδο και στη δουλειά, αυτό ακριβώς θα κάνεις. Θα προσπαθήσεις να δείρεις και να γ@μήσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το blog του Νίκυο Συρίγου στο onsports.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου