ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΙΝΕΣΑΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ

Διάβασα με προσοχή όσα είπε ο Αλεξανδρής. Κι όσες φορές κι αν τα διάβασα το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Οργή, ντροπή και αγανάκτηση. 

Πατέρας γίνεσαι, Αλεξανδρής γεννιέσαι

Όχι για την ιδιότητα του ως αθλητής, όσο για αυτή του πατέρα. Αθλητές άλλωστε που «έκλεψαν» για να πάρουν ένα πέναλτι, ένα αποτέλεσμα, έναν τίτλο, υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλοί. Δυστυχώς.

Πατεράδες πάλι που να λένε και μάλιστα δημόσια πως «Είμαι ανταγωνιστικός ακόμη και απέναντι στο παιδί μου… Πώς θα κερδίσω; Με τον οποιοδήποτε τρόπο. Κλέβω ακόμα και το παιδί μου! Φέρνω έξι-πέντε στα ζάρια και του λέω πως έφερα εξάρες», προσωπικά δεν θυμάμαι κανέναν. Και δεν θυμάμαι γιατί αν είχα ακούσει κάποιον να το λέει, θα τον έφτυνα στα μούτρα. Άρα θα το θυμόμουν.

Μην λέμε πολλά: Άκου Αλεξανδρή. Ανταγωνιστικός δεν είσαι απέναντι στο παιδί σου. Και κυρίως δεν το κλέβεις. Γιατί, θεωρητικά ή πρακτικά, έτσι ξεφτιλίζεις την έννοια του πατέρα. Το παιδί σου Αλεξανδρή, το κοιτάς στα μάτια και του λες πάντα την αλήθεια. Κυρίως του μαθαίνεις την αλήθεια. Το δίκαιο. Είτε αγόρι είναι, είτε κορίτσι. Ψέματα. Αν είναι αγόρι και πρέπει να γίνει άντρας, έχεις μια ευθύνη παραπάνω ως πατέρας. Και στο λέω εγώ που μεγαλώνω δυο κορίτσια.

Διαβάστε ολόκληρο το blog του Νίκου Συρίγου στο onsports.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 17 Ιουνίου