«ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ»

Ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού, Σωτήρης Πανταλέων, αναφέρεται στο Leoforos.gr για την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του στο «τριφύλλι»!

«Τιμή και χρέος να φοράς το εθνόσημο»

Για να είμαι ειλικρινής τον τελευταίο καιρό δεν είχα την Εθνική στο μυαλό μου. Από το 1998 μέχρι το 2012 ήμουν ανελλιπώς σε όλες τις κλήσεις, αλλά την τελευταία πενταετία απείχα από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Κάποια στιγμή αποφάσισα να αποσυρθώ και είχα βγάλει από το μυαλό μου να επιστρέψω. Δέχθηκα όμως την κλήση από τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Αρσενιάδη και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Ποτέ δεν έχω πει «όχι» στην Εθνική. Είναι η υπέρτατη αναγνώριση των προσπαθειών για κάθε αθλητή, αλλά ταυτόχρονα και ύψιστο χρέος του! Μέχρι τη τελευταία στιγμή της καριέρας μου θα είμαι εκεί για το εθνόσημο, προκειμένου να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ.

Προσωπικά δε μου λείπουν οι διακρίσεις. Έζησα μεγάλες στιγμές με την Εθνική και δε θα ξεχάσω ποτέ την συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά και κυρίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή την στιγμή ο στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη αποστολή που απαιτεί από όλους μας να δώσουμε το 100%.

Οι αγώνες ξεκινούν στα τέλη Μαΐου και μέχρι τότε οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Υπάρχει πίστη στις δυνατότητές μας και εκτιμώ ότι με καλή και σκληρή δουλεία μπορούμε να προκριθούμε, απέναντι σε ιδιαίτερα ποιοτικούς αντιπάλους που έχουμε να αντιμετωπίσει. Αυτή την στιγμή αναχωρούμε για Αλεξανδρούπολη, όπου και θα προετοιμαστούμε για δέκα ημέρες προτού στη συνέχεια πάμε στο εξωτερικό.

Όσον αφορά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων με τον Παναθηναϊκό, θεωρώ ότι τηρουμένων των αναλογιών φτάσαμε μέχρι εκεί που μπορούσαμε!  Όσοι αγαπάμε τον Παναθηναϊκό θέλουμε πάντα το κάτι μεγαλύτερο. Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές, γιατί υπάρχουν άλλες ομάδες με τεράστια μπάτζετ και παίκτες παγκόσμιου βεληνεκούς. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για τον σύλλογο. Ευελπιστώ η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει να σημάνει και την επιστροφή του Παναθηναϊκού στις επιτυχίες. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος και αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε είμαι εγώ κομμάτι του συλλόγου, είτε όχι. Δεν γνωρίζω αν θα παραμείνω στην ομάδα, ωστόσο εκείνο που πρέπει να απασχολεί κάθε οπαδό είναι η ενδυνάμωση του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα. Θέλω κλείνοντας να ευχαριστήσω τον κόσμο που στήριξε και αγκάλιασε την προσπάθεια μας. Η παρουσία του μας έδινε πάντοτε κίνητρο!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου