ΟΥΤΕ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΦΑΝΦΑΡΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΚΕΛΑ!

Λάθος ερμηνεία στο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου έκαναν οι Πειραιώτες, το οποίο χρησιμοποίησαν για εντελώς άστοχο και άσχετο λόγο από το πραγματικό του νόημα

Ούτε ο ποιητής Φανφάρας τέτοια γκέλα!

Την ώρα που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ βρισκόταν σύσσωμος στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, σεβόμενος τις αρχές και τους κανονισμούς της διοργάνωσης, στο λιμάνι έγραφαν, ή μάλλον… αντέγραφαν ποιήματα. Έλα, όμως, που οι ανεπίδεκτοι έκαναν λάθος ακόμα και στην αντιγραφή!

Οι «ερυθρόλευκοι» χρησιμοποίησαν στίχους από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου, θέλοντας να δικαιολογήσουν την απουσία τους από το ντέρμπι που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου. Οι στίχοι ανήκουν στο ποίημα «Γειτονιές του Κόσμου», μόνο που το πραγματικό νόημα των στίχων του δεν έχουν καμία σχέση με την ερμηνεία, την απόδοση και τον στόχο για τον οποίο τους «δανείστηκαν» οι Πειραιώτες!

Βλέπετε, αυτό το «να λείπεις» που κυριαρχεί στους στίχους δεν αναφέρεται σε όλα αυτά που κερδίζεις με την απουσία σου, αλλά σε όλα αυτά που χάνεις. Για την ακρίβεια, αναφέρεται σε όλους εκείνους που έλειπαν από τα σπίτια και τις οικογένειές τους, είτε γιατί πολεμούσαν εναντίον των κατακτητών είτε γιατί ήταν εξόριστοι.

Το ίδιο το ποίημα και το νόημά του, όχι μόνο τους εκθέτει για την ημιμάθειά τους, αλλά τους «αδειάζει» κιόλας, αφού στην πραγματικότητα μιλά για εκείνους που, όχι απλά δεν απείχαν από τον αγώνα, αλλά συμμετείχαν σε αυτόν απουσιάζοντας από τα σπίτια τους. Σε αντίθεση με τους… ποιητές της μιας δραχμής...

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου