ΓΙΑΝΝΗ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ…

Προφανώς και δεν πρέπει κανένας Παναθηναϊκός να είναι, ούτε μηδενιστής, ούτε αχάριστος, απέναντι στον Γιάννη Αλαφούζο και τα πεπραγμένη της δικής του εποχής, στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Γιάννη, ήρθε η ώρα…

Λάθη έκανε πολλά! Ποιος άλλωστε δεν έχει κάνει και ποιος μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο με το αλάθητο, απ’ όσους έρθουν αύριο και πιάσουν στα χέρια τους το τιμόνι της ΠΑΕ; Το ζητούμενο, όμως, και αυτό που –επιμένω- κανένας Παναθηναϊκός δεν πρέπει να ξεχνά, είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος ακόμα και σήμερα, που έχει πάρει την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του για να αποχωρήσει από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλώνει ξεκάθαρα αποφασισμένος και έτοιμος να αναλάβει το σύνολο των υποχρεώσεων και να παραδώσει μια «καθαρή εταιρία» στο PAO Foundation.

Όλες οι συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν καταλήξει σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχουν… άπιστοι Θωμάδες, έως και στημένοι κακοπληροφορητές, που έχουν σκοπό της ζωής τους, κάθε φορά που πάει να βγει μια αχτίδα φωτός, μια ελπίδα σωτηρίας για τον Παναθηναϊκό, για ολόκληρο τον Σύλλογο, να σκορπούν τη… μαυρίλα της ψυχής τους και τον πανικό στον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Γνωστοί και μη εξαιρετέοι, πάντα όμως με την κακή κουβέντα στο στόμα, έτοιμοι για όλα, αλλά πάντα για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα τους περάσει. Ο Παναθηναϊκός θα γυρίσει σελίδα ως Σύλλογος και ο ρόλος του Γιάννη Αλαφούζου σε αυτή τη νέα εποχή θα είναι αυτός που επιτάσσει και η δική του διαδρομή και ιστορία ως επιχειρηματικού παράγοντα της χώρας, εκ των πλέον πετυχημένων, που δεν πρόκειται να αφήσει την ΠΑΕ στο… σκοτάδι. Αν ήταν τέτοιος, σαν κάποιους άλλους, θα το είχε ήδη πράξει και θα είχε αφήσει το τριφύλλι να «σκάσει» ως εταιρία και να το οδηγήσει σε πτώχευση, παίρνοντας ο ίδιος το καπελάκι του και αποχαιρετώντας τον κόσμο μετά την πρώτη, δεύτερη, τρίτη στραβή… Είναι αλήθεια πως τέτοιες ευκαιρίες του παρουσιάστηκαν πολλές. Δεν το έκανε, δεν θα το κάνει ούτε τώρα.

Ως εκ τούτου, ο σημερινός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ έχει μπροστά του μια πρώτης τάξεως ευκαιρία και μοναδική για να πάρει δημόσια θέση, όπως το έπραξε ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που βγαίνει μπροστά για την επόμενη μέρα, μέσω του PAO Foundation. Επιβάλλεται να ανοίξει τα χαρτιά του τώρα ο Αλαφούζος, να μιλήσει στον κόσμο και να επιβεβαιώσει την απόφασή του να αναλάβει το σύνολο των υποχρεώσεων. Άλλη λύση δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και άλλος χρόνος για χάσιμο, από τη στιγμή που έχει εκδηλώσει την πρόθεση να συνεχίσει να προσφέρει και στην επόμενη μέρα του Συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να και θα προχωρήσει στην επόμενη σελίδα και ο Γιάννης Αλαφούζος κρατά στα χέρια του το σήμερα, αλλά και το… αύριο του Συλλόγου ολόκληρου, όσο κι αν ο ίδιος μπορεί και να μην το έχει ακόμα συνειδητοποιήσει. Το ιστορικό του «χρέος», λοιπόν, απέναντι στον Παναθηναϊκό τον οποίο υπηρέτησε πιστά όλα αυτά τα χρόνια, ανεξάρτητα απ’ το αν πέτυχε ή απέτυχε, είναι πολύ πιο βαρύ από τα πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα αναλάβει, παραδίδοντας καθαρή την ΠΑΕ στο PAO Foundation.

Αυτό έχει δεσμευτεί, αυτό περιμένει πλέον όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού να πράξει και να είναι σίγουρος ο Γιάννης Αλαφούζος πως με μια τέτοια κίνηση, θα «διαγράψει» αμέσως όλα τα κακώς κείμενα που εκ των αποτελεσμάτων και μόνο του χρεώνονται, για την πορεία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια.

Ηρθε, λοιπόν, η ώρα για τις πιο δύσκολες αποφάσεις.

Η ώρα για τις πιο… Παναθηναϊκές αποφάσεις!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου