ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ …ΚΑΡΥΔΙΑ ΤΟΥ «ΕΜΕΙΣ»

Ο Δημήτρης Κοντός εξηγεί στην ΠΡΑΣΙΝΗ πως η πιο κρίσιμη περίοδος για τον Παναθηναϊκό δεν είναι οι τελικοί και οι ημιτελικοί αλλά αυτό το δεκαήμερο που μεσολαβεί.

Μόνο όποιος έχει τα …καρύδια του «εμείς»

Και όμως η πιο κρίσιμη περίοδος για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ούτε οι ημιτελικοί με την ΑΕΚ (κατά πάσα πιθανότητα), ούτε η λογική εξέλιξη με τη διεκδίκηση του Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Η πιο κρίσιμη περίοδος για τους «πράσινους» είναι αυτό το διάστημα που μεσολαβεί. Αυτό το δεκαήμερο που άρχισε να μετράει από την προπόνηση του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί με την έναρξη της ημιτελικής σειράς. Κάτι που θα επιχειρήσουμε να εξηγήσουμε ευθύς αμέσως.

Σε αυτό το διάστημα η ομάδα έχει βάλει εμπρός το σύστημα αυτοπροστασίας, επούλωσης και διόρθωσης των κακώς κειμένων που έχουν προηγηθεί. Δεν είναι εύκολο να τα καταφέρει να τ’ αφήσει όλα πίσω και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο, αυτό είναι ο μεγάλος στόχος της. Αν θέλει να φτάσει στο σημείο να παρουσιάσει την ενδεδειγμένη εικόνα στους τελικούς θα πρέπει πρώτα να τα έχει βρει με τον εαυτό της.

Μόνο τα αποδυτήρια μπορούν να το λύσουν

Να ξεπεραστεί η «διάσπαση» της Πόλης μετά την επιστροφή της ομάδας με πούλμαν και να μιλήσουν ξεκάθαρα όλοι με όλους. Να καταλάβουν γιατί δεν πήραν μια «κεντρική» απόφαση σαν ομάδα και έδειξαν σημάδια ξέφραγου αμπελιού με την κίνηση των τεσσάρων.

Όλα αυτά δεν είναι επικοινωνιακά ζητήματα αλλά στοιχεία που πρέπει να λυθούν μέσα στ΄ αποδυτήρια. Και μπορεί να φαίνεται δύσκολο ν’ αλλάξει κάτι μέσα σε λίγες ημέρες, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Αρκεί να υπάρχει θέληση και ξεκάθαρη βούληση. Να λυθούν τα όποια ζητήματα υπάρχουν και ν’ αντιληφθούν όλοι την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο Τσάβι δεν πρέπει να περιμένει το καλοκαίρι

Σε αυτό το κομμάτι ο ρόλος του Τσάβι Πασκουάλ θα είναι καταλυτικός. Ο Καταλανός έχοντας έρθει μέσα στη χρονιά προσπαθούσε να πάει σε μια πιο ήπια προσαρμογή ανάμεσα σε αυτόν και την ομάδα, μέχρι να έρθει ουσιαστικά το καλοκαίρι και να βάλει από την αρχή τους δικούς του νόμους και κανόνες έχοντας κάνει παράλληλα και όλες τις επιλογές.

Πλέον, όμως, αν θέλει να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα θα πρέπει να …σπάσει αυγά και να τσιτώσει στο μέγιστο βαθμό την ομάδα. Θεωρώ πως αυτές τις ημέρες τα ντεσιμπέλ στο ΟΑΚΑ θα ανέβουν κατακόρυφα και όποιος αντέξει θα μπει στο …κόλπο.

Οργανισμός και κόσμος να το αφήσουν πίσω

Κάθε κουβέντα για το τι έγινε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όσα …έσκασαν στην Πόλη δεν ωφελεί κανέναν. Άπαντες, διοίκηση, προπονητές, παίκτες, κόσμος και …social media θα πρέπει να κοιτάξουν μπροστά και ν’ ανοίξουν το θέμα μετά το καλοκαίρι. Εκτός και αν δε θέλουμε το Πρωτάθλημα και θέλουμε να βαυκαλιζόμαστε σε κάτι που συνέβη στο παρελθόν και οδήγησε στην ευρωπαϊκή αποτυχία. Ή μάλλον όχι στην ευρωπαϊκή αποτυχία αλλά στην αδυναμία του Παναθηναϊκού να χτίσει κάτι καλό μέσα στ’ αποδυτήρια του. Εδώ, υπάρχουν ευθύνες που θα αποδοθούν και θα συζητηθούν μετά το πέρας των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Όποιος δεν θέλει να το πει

Για την ώρα ο Τσάβι θα πρέπει «χειρουργικά» να «δέσει» τα παιδιά του και να εκείνα με τη σειρά τους να δείξουν έτοιμα να θυσιαστούν για ένα καλό φινάλε. Από εδώ και πέρα όποιος ακολουθήσει το δικό του δρόμο θα πρέπει να μείνει εκτός ομάδας. Όποιος θεωρήσει πως είναι «αδικημένος» είτε γιατί δεν παίζει πολύ, είτε γιατί μπήκε στο πούλμαν και ο άλλος δεν το έκανε, είτε επειδή αισθάνθηκε προσβεβλημένος και πήρε το αεροπλάνο, είτε γιατί έχει τα υπαρξιακά του δεν θα πρέπει να παραμείνει στο καράβι. Μόνο, όποιος έχει τα …καρύδια να βάλει το «εμείς» πάνω από το «εγώ» έχει θέση κοντά μας.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου