ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΦΑΝ' Τ ΣΙΠ!

Επιτέλους, μετά από καιρό, μια Εθνική που αξίζει να κάτσεις να τη δεις.

Ευχαριστούμε κύριε Φαν' τ Σιπ!

Ο Χατζηδιάκος προφανώς δεν είναι Μανωλάς ή Παπασταθόπουλος. Μπορεί να τους φτάσει μια μέρα ή να τους ξεπεράσει, αλλά ακόμα ούτε που «ακουμπάει» την παικτική τους ή τη χρηματιστηριακή τους αξία. Ο Παυλίδης, δεν είναι Μήτρογλου - τα ίδια ισχύουν και γι' αυτόν στο μέλλον και μακάρι να γίνει κάποτε μεγάλος και τρανός παίκτης. Ο Μπακάκης δεν έχει τα ποδοσφαιρικά «χιλιόμετρα» του Τοροσίδη, ούτε ο Γαλανόπουλος έχει καταφέρει τη μεγάλη μεταγραφή και τα υψηλά συμβόλαια που έχει απολαύσει ο Σάμαρης. Αλλά όλοι αυτοί, μαζί με όσους έπαιξαν κόντρα στη Βοσνία, είχαν κάτι σημαντικότερο από βιογραφικό, συμβόλαια ή όνομα στις διεθνείς αγορές: είχαν διάθεση.

Πολλά έχει ακούσει ο προπονητής Φαν 'τ' Σιπ από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Δικαίως και αδίκως: για το φτωχό του βιογραφικό αλλά κυρίως διότι ήρθε να πληρώσει τις «αμαρτίες» των προκατόχων του, του φορτώθηκε ένα κομμάτι της απαξίωσης της Εθνικής ομάδας, της κατρακύλας, της εικόνας της παραίτησης. Καλώς εξετάσαμε το βιογραφικό του και δεν μας φάνηκε κάτι σπουδαίο, αλλά πολύ κακώς σπεύσαμε να τον βγάλουμε ανεπαρκή, «λίγο» και «μυρωδιά», χωρίς να του δώσουμε την ευκαιρία να μας δείξει, μετά από λίγους αγώνες, αυτό που είχε στο μυαλό του.

Πήραμε ένα δείγμα στον αγώνα κόντρα στη Βοσνία. Όχι κόντρα στο Λιχτενστάιν, το Γιβραλτάρ ή την Ανδόρα, αλλά κόντρα σε μια ομάδα με «πλούσιο ρόστερ», μια ομάδα που έριξε τεσσάρα στη Φινλανδία πριν λίγες ημέρες και που ήρθε στο ΟΑΚΑ με πολύ ισχυρό κίνητρο νίκης, ώστε να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης. Το τελικό 2-1 αδικεί κατάφορα τη δική μας Εθνική - και ποιος να το λεγε πριν το ματς! Μια Εθνική Ελλάδας με διάθεση, με τρεξίματα, με ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κατοχής, με τρίγωνα, με σωστή ανάπτυξη, χωρίς γιόμες, χωρίς σαραντάρες μπαλιές, χωρίς μιζέρια και παθητικότητα στο παιχνίδι της. Σαν να την άγγιξε ένα μαγικό ραβδί και να τη μεταμόρφωσε σε «κανονική ομάδα», με προτερήματα και μειονεκτήματα φυσικά όπως όλες οι ομάδες, αλλά με φρεσκάδα, με ιδέες, με συγκεκριμένο πλάνο, που βγήκε στο χορτάρι για να το υπηρετήσει και να το εφαρμόσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου