Η ΑΕΚ ΦΟΒΟΤΑΝ ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ

Σε εκτενή συνέντευξη του ο άλλοτε ποδοσφαιριστής Χρήστος Ελευθεριάδης κατήγγειλε σαμποτάζ της ΑΕΚ κατά την χούντα για να μην ανέβει ο Ίκαρος και χάσει κόσμο η Ένωση.

Η ΑΕΚ φοβόταν τον Ίκαρο

- Χρ. Ελευθεριάδης: Εγώ πιστεύω ότι ανασταλτικός παράγοντας της μη προωθήσεως του Ιωνιώτικου ποδοσφαίρου είναι η ΑΕΚ και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ. Αυτές ήταν μεγάλες ομάδες. Ποτέ δεν μας βοήθησαν . Πηγαίναμε να τους ζητήσουμε κάποιους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές κι αυτοί τους έδιναν οπουδήποτε εκτός από εμάς. Το 80% εδώ των φιλάθλων είναι ΑΕΚτζήδες.

Προσέχετε: Όταν ο Ίκαρος μια χρονιά -το 1972 είχε γίνει ο Ίκαρος απ΄ την ένωση μεταξύ της Καλογρέζας και Σαφραμπόλεως- Α’ κατηγορία , 3η ερασιτεχνική, Β’ ΕΘΝΙΚΗ- χτυπάει πρωτάθλημα, θορυβήθηκαν γιατί αν ανέβαινε ο Ίκαρος στην Α’ ΕΘΝΙΚΗ δεν θα υπήρχαν τόσοι φίλαθλοι στην ΑΕΚ. Γιατί ήταν Ιωνιώτες και θα ακολουθούσαν και τον Ίκαρο, οπότε η μερίδα κόβεται. Υπήρχε αντιπαράθεση. Εγώ δεν ξεχνάω παιχνίδι που πήγαμε να παίξουμε εκεί μέσα το 1972, συγκεκριμένα με την Καλαμάτα, την άνοιξη του 1972 παίζαμε Ίκαρος - Καλαμάτα και ζητήσαμε παπούτσια για το χόρτο και δεν μας έδωσαν και πήγε ο Παναγιωτίδης που έπαιζε στον Παναθηναϊκό πριν και πήρε από τον Παναθηναϊκό παπούτσια για να παίξουμε. Δηλαδή, μέχρις εκεί μας σαμποτάρανε. Τα ξέρει γιατί είναι παλιός παράγοντας ο κύριος κι έζησε και τον Ίκαρο. Εγώ ήμουν εκείνο τον καιρό βοηθός προπονητή του κ. Λουκανίδη και την έχω ζήσει αυτή την πικρία. Αλλά εκείνη την εποχή ήταν Χούντα κι έπρεπε να βγει η Καλαμάτα. Κι η Καλαμάτα βγήκε. Μέσα σε τρεις αγώνες περνάγαμε 5 βαθμούς και μείναμε πίσω. Πώς γίνεται αυτό; Τέλος πάντων. Πολλά και διάφορα».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου