ΔΥΟ «ΚΙΤΡΙΝΕΣ» ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ «ΤΡΙΦΥΛΛΙ»!

Οι Ασδέρης και Δημητριάδης ήταν δύο παίκτες που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα της ΑΕΚ και παρόλα αυτά υπηρέτησαν τον Παναθηναϊκό ως προπονητές

Δύο  «κίτρινες» σημαίες που ήρθαν στο «τριφύλλι»!

Αμφότεροι ήταν τεράστιες προσωπικότητες του «δικέφαλου» και παρόλα αυτά επέλεξαν να περάσουν στο άλλο στρατόπεδο και να καθίσουν στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Σε ότι αφορά τον Θέμο Ασδέρη ήταν ένας από τους καλύτερους προπολεμικούς  μπακ και ήταν βασικό στέλεχος της ΑΕΚ για περίπου πέντε χρόνια μετά την ίδρυση της προερχόμενος από την Πέρα Κλουμπ.

Μάλιστα ήταν προπονητής των «κιτρινόμαυρων» μέχρι και το 1933 και ασφαλώς ήταν μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες του «δικέφαλου».

Παρόλα αυτά πήρε τη μεγάλη απόφαση το 1941 και ήταν προπονητής του Παναθηναϊκού μέχρι και το 1944 έχοντας στο πλευρό του τον Σπύρο Υποφάντη, σε χρόνια που ο Σύλλογος… μάτωνε από τους πολέμους. Μάλιστα ήταν ο άνθρωπος που ανέδειξε ποδοσφαιρικά τους Λινοξυλάκη και Πετρόπουλο.

Στο μεταξύ ο Δημητριάδης ήταν μια ακόμα μεγάλη μορφή της ΑΕΚ και έπαιξε στη συγκεκριμένη  ομάδα περίπου οκτώ χρόνια (1928-36).

Ο ίδιος όμως  δεν …φοβήθηκε να ντυθεί στα «πράσινα» και έτσι από το 1939 ως το 1941 περίπου ήταν ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Δίνεται ιδιαίτερη σημασία στους συγκεκριμένους καθώς ήταν δύο από τις μεγάλες μορφές της ΑΕΚ και στη συνέχεια επέλεξαν να αναλάβουν τα ηνία του μεγάλου αντιπάλου στην Αθήνα, σε μια εποχή που τέτοιου είδους …μετακινήσεις προκαλούσαν αίσθηση.

Από το Αρχείο του Άγγελου Σκλαβουνάκη

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου