Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΗΤΑΝ «ΠΡΑΣΙΝΟΣ»!

Ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης φόρεσε την πράσινη φανέλα στις αρχές της δεκαετίας του ΄20 και εν συνεχεία έγινε αρχηγός και πρώτος προπονητής του «δικέφαλου του Βορρά»!

Ο πρώτος προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν «πράσινος»!

Μία διαλεχτή μορφή που …κλότσησε στον Παναθηναϊκό στις αρχές της δεκαετίας του΄20 ήταν ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης που φόρεσε περίπου για μια τετραετία το «τριφύλλι» στο μέρος της καρδιάς.

Επρόκειτο για έναν παίκτη που είναι πολύ πιθανό να ήρθε από τη Μικρά Ασία μαζί με άλλους παίκτες όπως ήταν οι Δημόπουλος, Δαπέρης κλπ που βρήκαν απάγκιο και απανέμι στη Λεωφόρο.

Το επώνυμο συναντάται πολύ συχνά και στη Χίο όπου βρίσκονται εδώ και πολλές δεκαετίες άτομα με το συγκεκριμένο επίθετο.

Ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης πήγε στον ΠΑΟ το 1920 και έμεινε για περίπου τέσσερα χρόνια τιμώντας τη φανέλα με το «τριφύλλι».

Αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή ενώ σε ορισμένους αγώνες χρησιμοποιήθηκε και ως επιθετικός καθώς γνώριζε καλά τα μυστικά της «στρογγυλής θεάς».

Πάντως μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ποδοσφαιρική πορεία του Ανδρεάδη μετά τον Παναθηναϊκό καθώς μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη .όπως επίσης αρκετοί πρόσφυγες που πρωτοήρθαν από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα .

Συγκεκριμένα ο Ανδρεάδης βρέθηκε στον ΠΑΟΚ το 1926 και μάλιστα ήταν το πρώτο …βιολί της ομάδας αφού ήταν ο αρχηγός της ομάδας και ταυτόχρονα ήταν και προπονητής της ομάδας.

Μάλιστα είναι καταγεγραμμένος το όνομα του στο φιλικό ματς του ΑΟΚ (νυν ΠΑΟΚ) με τον Παναθηναϊκό σε φιλική αναμέτρηση που δόθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1926.

Το «τριφύλλι» ανέβηκε για φιλικά ματς με Ηρακλή ωστόσο φαίνεται ότι οι  παλιοί γνωστοί Βεντουρέλης και Ανδρεάδης κάλεσαν τους «πράσινους» για φιλικό ματς, όπερ και εγένετο με τη νέα τους ομάδα.

Από κει και πέρα ο Κωνσταντίνος Ανδρεάδης «έχτισε το αγωνιστικό κομμάτι της νέας ομάδας καθώς πέρα από ποδοσφαιριστής ήταν ταυτόχρονα και προπονητής.

Μάλιστα ο Ανδρεάδης ήταν παίκτης-προπονητής για τους «μελανόλευκους» για περίπου μία πενταετία και οι οπαδοί της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη τον μνημονεύουν ακόμα καθώς είχε το πόστο του τεχνικού αμισθί.

 

Από το Αρχείο του Άγγελου Σκλαβουνάκη

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου