ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ!

Η ιστορία της χορηγίας των αδερφών Ιωνά του Δαπέρη  και του Κώστα Δημόπουλου στο τμήμα στίβου του ΠΑΟ είναι γνωστή.

Οι ιδρυτές της ΑΕΚ ήταν στον ΠΑΟ και στον Πανιώνιο!

Εδώ θα δούμε ότι ο Δημόπουλος είχε ακόμα πιο στενή σχέση αφού ήταν ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού» ενώ κάτι σχετικό γράφεται και στο βιβλίο «Λεωφόρος Αλεξάνδρας 160».

Επρόκειτο για έναν ποδοσφαιριστή που προερχόταν από την Κωνσταντινούπολη και έπαιζε  στην Ένωση Ταταούλων . Το 1920 ήρθε στην Αθήνα και ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε για αυτόν τη δεύτερη οικογένεια του αφού τον αγκάλιασε και τίμησε την πράσινη φανέλα για περίπου μία τετραετίας.

Επρόκειτο για ένα σύγχρονο χαφ για τα δεδομένα της εποχής και ήταν «κολλητός» φίλος με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟ,  Α. Δαπέρη με τον οποίο ήρθαν μαζί από την Κωνσταντινούπολη και ήταν επίσης ένας από τους ιδρυτές της ΑΕΚ.

Επιπλέον εκτός από ποδοσφαιριστής ήταν και αθλητής στίβου ενώ γνώριζε και μπάσκετ. Μάλιστα το 1924 πήρε το ασημένιο μετάλλιο μαζί με τους Δαπέρη και αδερφούς Ιωνά στα 4Χ400 σκυταλοδρομίας , όντας μέλη του τμήματος στίβου του Πανιώνιου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωνσταντίνος Δημόπουλος είχε πολύ στενή σχέση με τους αδερφούς Ιωνά και  είχαν ένα κατάστημα αθλητικών ειδών στην οδό Βερανζέρου  24.

Μάλιστα το συγκεκριμένο κατάστημα βοηθούσε πολλές φορές με αθλητικό υλικό το τμήμα στίβου του «τριφυλλιού».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου