ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΠΟΘΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ

Ο σπουδαίος ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης είχε ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο το παρακολουθούσε και μάλιστα είχε ένα απωθημένο με τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» πόθοι  του Αναγνωστάκη

Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος ήταν…καημός του που δεν πρόλαβε να δει αγωνιζόμενο τον Άγγελο Μεσσάρη με το «τριφύλλι» ενώ θεωρούσε κορυφαίους Έλληνες παίκτες του Δομάζο και Λουκανίδη

«Δεν πρόλαβα μερικούς άλλους μεγάλους παίκτες, όπως τον Μεσσάρη και τον Χούμη. Ήταν πιο παλιά,…Υπήρχε ένας θρύλος γι΄αυτούς. Τους αναγνώριζαν οι οπαδοί των άλλων ομάδων και του ζήλευαν, ήθελαν να είχαν δικό τους ένα τέτοιο παίκτη».

Σχετικά με τους κορυφαίους έλληνες παίκτες είχε ξεχωρίσει τέσσερις εκ των οποίων οι δύο είναι «πράσινοι»: «Υπήρχαν οι δύο περίφημοι Κλεάνθηδες, , ο Βικελίδης του Άρη και ο Μαρόπουλος της ΑΕΚ.Ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που εγώ πιστεύω πως σαν αυτούς δεν έχουν βγει άλλοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως ένας τέτοιος παίκτης αργότερα ήταν ο Τάκης Λουκανίδης, ο πληθωρικός αυτός ποδοσφαιριστής της δόξας Δράμας, και ίσως ο Δομάζος».

Σχετικά με την οπαδική του ταυτότητα τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα καθώς αρχικά ήταν οπαδός του ΠΑΟΚ όμως μετά…αποστάτησε όπως ανέφερε και ο ίδιος!

«Ήμουν φανατικός υποστηρικτής του ΠΑΟΚ. Ήταν μια ομάδα που μεσουρανούσε στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τον πόλεμο. Μετά αποστάτησα, παρακολουθούσα και άλλες ομάδες και συμπαθούσα περισσότερο τον Μακεδονικό, ο οποίος ήταν μια καινούργια ομάδα τότε. Οταν το 1952 ήρθα στην Αθήνα, έγινα αρκετά φανατικός οπαδός του Απόλλωνα στη Ριζούπολη. (...) Τα χρόνια 1957-60 με εντυπωσίασε η Δόξα Δράμας. Δεν είχε, όμως, συνέχεια. Ηταν μια συρροή, μια σύμπτωση παικτών: οι δύο Λουκανίδηδες, ο Ιωάννου, ο Ιγνατίου, ο Γρηγοριάδης. Είχαν σχηματίσει ένα δυναμικό που έπαιζε ένα καινούργιο ποδόσφαιρο για την Ελλάδα. .Είμαι οπαδός των μικρών ομάδων- Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, φασαρίες… δεν μπορούσα ».

Στο εξωτερικό ήταν λάτρης του Άγιαξ και της Εθνικής Ολλανδίας.

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου