Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 160 ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ποιος ήταν ο «τζέντλεμαν επαναστάτης» του Παναθηναϊκού και με ποιον σπουδαίο ποιητή πυγμάχησε ο Γιώργος Καλαφάτης; 

Η ιστορία του Παναθηναϊκού μέσα από 160 άγνωστες ιστορίες

Γιατί δύο καμήλες παλεύουν στη Λεωφόρο;
Ποια η σχέση του Μεγάλου Συλλόγου με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης; 
Πότε οι ποδοσφαιριστές νίκησαν παλαιστές στη διελκυστίνδα; 
Πώς ο προσκοπισμός έσωσε τους «πράσινους»; 
Ποιοι ήταν οι έξι ύμνοι του Παναθηναϊκού; 
Ποιος παίκτης έπαιρνε άδειες από τη φυλακή για να υπερασπιστεί τα χρώματα της ομάδας του; 
Τι ήταν οι «μητέρες του Παναθηναϊκού» και ποιο απίστευτο ρεκόρ σημειώθηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ; 
Τελικά ποια ομάδα υποστήριζε ο Νίκος Σταυρίδης;
Ποιες βαρυσήμαντες δηλώσεις έκαναν για τον Παναθηναϊκό ο Πελέ και ο Ζαϊρζίνιο;
Οι απαντήσεις δίνονται στο βιβλίο Λεωφόρος Αλεξάνδρας 160 των Αριστοτέλη Μπενόγλου και Ανδρέα Οικονόμου, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από την Εκδοτική Belle Époque. Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της σειράς βιβλίων Παναθηναϊκή Εγκυκλοπαίδεια. 
Αυτή τη φορά, η ιστορία δεν γράφεται μέσα από τίτλους, όπωςστον πρώτο τόμο, αλλά μέσα από την αφήγηση άγνωστων –στην πλειονότητά τους– ιστοριών. 
Τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ακολουθούν, αριθμημένες και μεχρονολογική σειρά, 160 ιστορίες, οι οποίες εξετάζουν από μία διαφορετική οπτική την υπεραιωνόβια πορεία τουΠαναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στον χρόνο. 
Μικρά και μεγάλα μυστικά του Μεγάλου Συλλόγου, αναδύονται,για πρώτη φορά, στην επιφάνεια, και αποκαλύπτονται στον αναγνώστη της έκδοσης. Οι 160 ιστορίες ποικίλλουν, τόσο στη θεματολογία τους όσο και στο ύφος της συγγραφής τους. 
Ωστόσο, όλα τα κείμενα –από τα αμιγώς ιστορικά έως και τα χρονογραφήματα– αποτελούν προϊόντα πολυετούς έρευνας σε δεκάδες αρχειακές πηγές και σέβονται στο απόλυτο την ιστορική πραγματικότητα, ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτή είναι δυσάρεστη για τον Παναθηναϊκό. 
Οι ιστορίες είναι εμπλουτισμένες τόσο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό όσο και με... εκατοντάδες άλλες μικρότερες ιστορίες, σε ξεχωριστά πλαίσια και με τονγενικότερο τίτλο «γνωρίζατε ότι». 
Το Λεωφόρος Αλεξάνδρας 160 είναι διαθέσιμο σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία, στο καφέ του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» (εντός της θύρας 7Α), ενώ επίσης πωλείται με έκπτωση στο e-shop www . vivliapao . gr 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου