Ο ΦΙΛΟΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ! (PICS ΚΑΙ VIDS)

Πολλά έχουν ακουστεί για την οπαδική ταυτότητα του Στράτου Διονυσίου και το leoforos.gr βάζει σε μια σειρά την φίλαθλη ζωή του «Σαλονικιού».

Ο φιλοπαναθηναϊκός Στράτος Διονυσίου! (Pics και vids)

Γεννημένος στη Νιγρίτα Σερρών (σε ηλικία 12 ετών μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη) εκτός από την τεράστια έφεση του στο τραγούδι έδειξε νωρίς και τα φίλαθλα αισθήματα του.

Υπάρχουν φωτογραφίες που τον δείχνουν να φωτογραφίζεται ως φίλος του ΠΑΟΚ από τη δεκαετία του΄60 ωστόσο γενικά ήταν χαλαρός τύπος στα φίλαθλα συναισθήματα του και είναι χαρακτηριστικό ότι φέρεται να βρισκόταν σε υποδοχή της ομάδας του Ολυμπιακού το 1963 στο αεροδρόμιο μαζί με φίλο του καλλιτέχνη, έπειτα από επιτυχία των «ερυθρόλευκων».

Του άρεσε πολύ το ποδόσφαιρο και την ίδια δεκαετία έπαιζε ποδόσφαιρο ο ίδιος με μικτές ομάδες σε Νίκαια και Βύρωνα.

Το 1972 μπορεί να τραγούδησε στην ομάδα του ΠΑΟΚ που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας όμως ταυτόχρονα εμπλέκεται για πρώτη φορά διοικητικά με το ποδόσφαιρο και γίνεται γενικός αρχηγός του Αθηναϊκού!

Από τα τέλη της δεκαετίας του΄60 πάντως έχει αρχίσει και επισκέπτεται τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και δεν κρύβει την προτίμηση του στον Παναθηναϊκό από τις ομάδες του λεκανοπεδίου.

Δεν σταμάτησε στον απλό…θαυμασμό προς το «τριφύλλι» αλλά είχε έντονη παρουσία και συμμετοχή στα κοινά . Έκανε τους τρεις γιους του Παναθηναϊκούς (Άγγελο, Στέλιο και Διαμαντή) κάτι που το επιβεβαιώνουν και οι τρεις!

Μάλιστα ο Άγγελος Διονυσίου έπαιζε στην εφηβική ομάδα του «τριφυλλιού» την οποία παρακολουθούσε στενά ο Στράτος και έβλεπε όλους τους αγώνες ενώ είχε φωτογραφηθεί και μαζί τους. Είχε μάλιστα και τα παπούτσια του Αντώνη Αντωνιάδη!

Ο έρωτας του Στράτου για το «τριφύλλι» δεν έσβησε ποτέ αφού είχε διαρκείας στη Λεωφόρο και παρακολουθούσε αγώνες του ΠΑΟ μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 σε συγκεκριμένη θέση στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Σε δήλωση του άλλωστε ο Στράτος είχε πει «Ο γιος μου ο Άγγελος ήτανε φανατικός Παναθηναϊκάκιας και τον έπαιρνα πολλές φορές και πηγαίναμε τις Κυριακές τα μεσημέρια στο γήπεδο. Είχα τη δική μου θέση στο γήπεδο του Παναθηναϊκού».

Άγγελος και Στέλιος είχαν πει ξεκάθαρα «Ο πατέρας μας ήταν παοκτσής και φιλοπαναθηναϊκός. Άλλωστε αυτός μας έκανε παναθηναϊκούς και μας πήγαινε στη Λεωφόρο».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και παλιότερη συνέντευξη του γιου του Διαμαντή που ανέφερε «Ήταν ένας πολύ δυναμικός άνθρωπος. Όταν έφυγε, ήμουν 13 χρόνων, πολύ μικρός. Έχω έντονες αναμνήσεις από τον πατέρα μου. Θυμάμαι τις οικογενειακές γιορτές, τις καλοκαιρινές διακοπές και το ότι πηγαίναμε μαζί στο γήπεδο να δούμε τον Παναθηναϊκό .Εμένα με ήθελε ποδοσφαιριστή. Παίζαμε μαζί μπάλα, όταν ήμουν πιτσιρικάς».

Ακόμα και ο σπουδαίος Πάνος Γεραμάνης που γνώριζε προσωπικά τον Στράτο παρότι είχε δηλώσει παοκτσής τον λόγιζε ως Παναθηναϊκό στα γραπτά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και παλιότερη δήλωση του Αντώνη Αντωνιάδη που ανέφερε ως φίλο του Παναθηναϊκού τον Στράτο Διονυσίου στην Αθήνα

Συνοπτικά ο Στράτος είχε διαρκείας σε συγκεκριμένη θέση  στον Παναθηναϊκό, έκανε τα παιδιά του Παναθηναϊκούς και τα πήγαινε στη Λεωφόρο ενώ  έγραψε το μεγάλο του γιο στην ομάδα…

Μάλλον ήταν περισσότερος Παναθηναϊκός παρά…φιλοΠαναθηναϊκός!

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο στους ακόλουθους συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=166Xt98XZ-Q

https://www.youtube.com/watch?v=XhDwDzmBlG0

Από το Άρχειο του Άγγελου Σκλαβουνάκη

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου