Ο ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» μίλησε για την ιδέα που λέγεται Παναθηναϊκός και το κίνητρο που έχει για να δουλέψει με τα... πιτσιρίκια του.

Ο περήφανος Στέλιος

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό και να γνώρισε την ήττα με 3-2 στο τάι μπρέικ, αλλά ο Στέλιος Καζάζης έμεινε σίγουρα ικανοποιημένος από την εικόνα που είχαν οι παίκτες του... Κάτι που φρόντισε να ξεκαθαρίσει στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα: Είναι η πρώτη φορά που το λέω, είμαι περήφανος για αυτά τα πιτσιρίκια μου».

Τι κάνει ο Στέλιος Καζάζης σε αυτόν τον Παναθηναϊκό; 
"Ότι μπορώ καλύτερο μέσα από τις δυνατότητες που μου παρέχονται"

Τι δυνατότητες σου παρέχονται, γιατί μιλάμε για πολλά προβλήματα; 
"Αυτές που μου παρέχονται. Είμαι περήφανος γιατί από τους από τους 11 οι οχτώ είναι από 18 έως 20 ετών ενώ και οι ξένοι μας είναι σχετικά μικροί. Είμαι περήφανος γιατί σήμερα κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Γίναμε αγωνιστικά ποιο ώριμοι. Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο είναι ότι έχει δυο πασαδόρους που κάνουν τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Αυτό δεν βοηθά μόνο στους πόντους που παίρνουν, είναι μεγάλη πνευματική δουλειά. Δεν είναι μόνο η επίθεση και η πάσα. Κάναμε μια επιλογή για το σερβίς. Μας βγήκε στην αρχή αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βρήκε την λύση και κάλυψε τους παίκτες του".
Εσένα σε είδαμε να ζεις πολύ έντονα το ματς, τι έγινε;  
"Δεν ήταν τόσο κατάρρευση. Για μας τους παλιούς αυτά τα ματς έχουν ξεχωριστή σημασία".

Τι κάνει ένας γεννημένος νικητής σε μια ομάδα που σε κάθε ματς παλεύει για να αποφύγει την ήττα; 
"Παλεύεις δεν μπορείς να σταματήσεις να παλεύεις".

Τι θα ήθελες να πεις γιατί σε βλέπουμε συγκινημένο και έζησε με ένταση το παιχνίδι; 
"Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά ξεκαθάρα, είμαι σαφής. Πρέπει να βοηθήσουμε αυτά τα πιτσιρίκια ώστε σε μια πενταετία να αποτελέσουν την βάση για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και μια ισχυρή ομάδα". 

Αξίζει όμως αυτή η θυσία; 
"Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για αυτό ον εαυτό μου. Αξίζει μόνο για την ομάδα που ήμουν 20 χρόνια παίκτης και στη συνέχεια προπονητής. Ο Παναθηναϊκός είναι δυο πράγματα. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε διοικήσεις και σε πρόσωπα. Ο Παναθηναϊκό είναι μια ιδέα. Ή την αγαπάς ή δεν την αγαπάς. Τουλάχιστον για μένα χωρίς παρεξηγήσεις και χωρίς παναθηηναϊκοφροσύνη κάνω αυτό που νοιώθω". 

Την Πέμπτη τώρα υπάρχει ένα ματς Κυπέλλου ανάμεσα στις δυο ομάδες; 
"Θα παλέψουμε για το καλύτερο και ότι βγει".

Βλέπεις την βαθμολογία και ο Παναθηναϊκός παλεύει με τον υποβιβασμό. Σκέφτεσαι τον Παναθηναϊκό στην Α2';
"Είναι κάτι αταίριαστο σίγουρα αλλά μπορεί οι συνθήκες να το επιβάλουν. Δεν είμαστε πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά. Θέλει μεγάλη προσπάθεια από εμάς. Θα δούμε στο τέλος τι θα κάνουμε".
 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 20 Ιουλίου