«ΤΡΑΓΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ»

Η Αλεξία Ροτσίδου αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα βόλει διαψεύδοντας ότι ο γιος της πάει με τα πόδια. 

«Τραγικά, αλλά όχι με τα πόδια»

Με δηλώσεις της στην εφημερίδα Goal, η Ροτσίδου αναφέρθηκε στις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι παίκτες στο βόλεϊ του Παναθηναϊκού και σε κάποιο σημείο φέρεται να δηλώνει ότι ο γιος της, Θανάσης Πρωτοψάλτης, αυτές τις μέρες πήγαινε με τα πόδια μέχρι τι Γλυφάδα για προπόνηση! Με νέες της δηλώσεις στον Sentra FM, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ποδαρόδρομου, ωστόσο οι συνθήκες δεν παύουν να είναι τραγικές.

«Δεν υπάρχει θέμα ότι πηγαίνουν με τα πόδια από την Γλυφάδα στη Λεωφόρο γιατί η απόσταση δεν το επιτρέπει. Όμως η κατάσταση είναι τραγική και τώρα με την απεργία στα ΜΜΕ, έχουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες, ο ένας με τον άλλο δανείζονται χρήματα για να κυκλοφορήσουν. Το φαγητό είναι στο Μοναστηράκι και είναι δύσκολο να πηγαίνουν, έτσι περνούν μέρες με πολύ πρόχειρο φαγητό. Οι καταστάσεις που ζουν οι αθλητές είναι τραγικές. Μιλάμε για βολεϊμπολίστες που είναι η αφρόκρεμα του ελληνικού βόλεϊ. Είναι λυπηρό να ζουν από τον Οκτώβρη με ένα μισθό, να μην υπάρχει διοίκηση, είχαν πρόσφατα διακοπή ρεύματος, διακοπή νερού. Μιλάμε για παιδιά 18 χρονών και αυτές οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες, φεύγουν από το σπίτι τους να ζήσουν το όνειρο και τελικά θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους», τόνισε αρχικά.

Στις συνέχεια, αναφέρθηκε στις υποτροφίες που απέρριψε ο γιος της για χάρη του τριφυλλιού: «Δεν γνωρίζαμε ακριβώς τα προβλήματα, προς έκπληξή μας, μάθαμε χθες, επέστρεψε μέσα στη βροχή στο σπίτι που δεν υπάρχει και θέρμανση, είναι λυπηρό. Οποιοσδήποτε γονιός θα είχε θέμα. Προσπαθούμε να επιληφθούμε του θέματος, οπωσδήποτε στέλνουμε λεφτά αλλά πάει εκεί με ένα συμβόλαιο για να ζήσει, όχι να κάνει περιουσία αλλά για μια επιβίωση.

Δυστυχώς, είχε δύο υποτροφίες και τις απέρριψε γιατί ήθελε να φορέσει την φανέλα του ΠΑΟ, εμείς προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να πάει στην Αμερική, αλλά τον στηρίζουμε σε ότι κάνει. Το επίπεδό του έχει ανέβει πάρα πολύ, είναι σημαντικό και για τον ίδιο. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός δεν θα ήταν στη θέση που είναι αν οι συνθήκες ήταν καλύτερες γιατί μην ξεχνάμε ότι τα 18χρονα έχουν ενθουσιασμό και επιθυμία. Για να μου πει «αν είναι να `ρθω σπίτι», τα πράγματα έχουν φτάσει στο χτένι και πρέπει κι εμείς να λάβουμε θέση».


Η Ροτσίδου θυμήθηκε τις εποχές που η ίδια ήταν στο σύλλογο: «Οι συνθήκες όταν αγωνιζόμουν εγώ ήταν πολύ καλύτερες, εμείς είχαμε τον μακαρίτη τον Λάμπρο Κολοβό που πρόσφερε την ζωή του για το βόλεϊ. Δεν μας στερούσε τίποτα. Θυμάμαι κάποτε που είχαν απεργία τα αεροπλάνο, είχε νοικιάσει αεροπλάνο να πάμε Θεσσαλονίκη. Τώρα πήγαν 18 ώρες με το πούλμαν στην Αλεξανδρούπολη. Αυτά δεν γίνονται. Πρέπει να τα ζήσεις για να ξέρεις τι σημαίνει.

Δυστυχώς για τον ΠΑΟ, ήταν στην καρδιά μας για μας το τριφύλλι, είναι πρωτόγνωρα, ξέρω πως υπάρχει κρίση αλλά αυτή την στιγμή για τον ΠΑΟ είναι διασυρμός. Ο ελληνικός αθλητισμός θα πάει ακόμη πιο πίσω γιατί ο κάθε γονιός προσπαθεί για το παιδί του με το πανεπιστήμιο και με την αλλαγή των κινήτρων που έχει περάσει στη Βουλή, πλέον το θεωρώ πολύ δύσκολο. Πρέπει να ανοιχτούν τα κίνητρα, ο αθλητισμός αρχίζει και φθίνει. Για μας ήταν πολύ δύσκολο, ήμασταν στην Κύπρο και ο Θανάσης με τον πατέρα του στην Ελλάδα για την Εθνική Παίδων.

Το βιώνουμε και κάθε μέρα, είμαστε προπονητές και βλέπουμε τι γίνεται, το καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείο. Με τον πρόεδρο δεν έχουμε καταφέρει να μιλήσουμε, τον ψάχνουμε τόσους μήνες. Τώρα έχουμε ένα ραντεβού με τον κ. Μαρκόπουλο και θέλω να τον ευχαριστήσω, ενώ θέλω να ευχαριστήσω και τον κύριο Σταθοκωστόπουλο που προσφέρει το φαγητό γιατί όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η διατροφή σε ένα παίκτη».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 25 Απριλίου