ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ!

Συγκλονιστική εξομολόγηση της Αλεξίας Ροτσίδου, πρώην πρωταθλήτριας και μητέρας του βολεϊμπολίστα Θανάση Πρωτοψάλτη. 

Κραυγή αγωνίας!

Λόγια που συγκλονίζουν και προκαλούν ντροπή και μόνο για το σημείο που κάποιοι έχουν φέρει τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο και ειδικότερα το ένδοξο τμήμα του βόλει.  Η μητέρα του Πρωτοψάλτη μίλησε στο Goal για τις συνθήκες που βιώνει ο γιός της, όπου νηστικός, χωρίς ρεύμα και μεταφορικό μέσο, πηγαίνει αυτές τις μέρες με τα πόδια (!) από τους Αμπελόκηπους στη Γλυφάδα για να κάνει προπονήσεις και είναι ένα βήμα μέχρι την κατάρευση, αφού τρώει μόνο ψωμί!

«Εδώ και έναν χρόνο κάθε μέρα του έλεγα να κάνει υπομονή, να δοκιμάσει τις αντοχές του για να ζήσει το μεγάλο του όνειρο που δεν ήταν άλλο από το να παίξει βόλεϊ στον Παναθηναϊκό. Ολοι τον ενθαρρύναμε, άφησε δύο υποτροφίες για τις ΗΠΑ για να φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι όπως έκανα εγώ και ο μπαμπάς του Σπύρος. Ηθελε να μας κάνει υπερήφανους και το κατάφερε, αλλά πλέον δε μιλάμε για αθλητισμό. Δεν μιξοκλαίω, κύριοι. Στην οικογένειά μας έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και να κερδίζουμε τίτλους στα γήπεδα και στη ζωή. Δεν μιλάω εκ μέρους του Θανάση αλλά εκ μέρους όλων των μικρών παιδιών που έχει αυτήν τη στιγμή η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού. Κάνω έκκληση πριν έρθουν τα χειρότερα. Τα παιδιά είναι πεταμένα σαν λαθρομετανάστες...», είπε αρχικά η Ροτσίδου.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε τα όσα ζει τις τελευταίες μέρες ο γιος της:

«Μη νομίζετε πως κι εγώ τα ήξερα όλα. Τώρα που... έσπασαν μου τα είπαν και αισθάνονται ντροπή λες και έκαναν κάποιο έγκλημα. Εδώ και μήνες ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, την απόλυτη εξαθλίωση. Εδώ και μέρες τους είχε κοπεί το ρεύμα στο σπίτι.

Μονάδες στο τηλέφωνο δεν έχουν να καλέσουν ούτε για βοήθεια. Το βράδυ δεν κοιμούνται από το κρύο. Στο σπίτι τους κυνηγάνε, επειδή όλα είναι απλήρωτα. Τρώνε μόνο ψωμί. Κάνουν προπονήσεις στη Γλυφάδα. Κανείς δεν σκέφτηκε ούτε τη μετακίνησή τους. Αυτές τις μέρες που υπάρχουν απεργίες των ΜΜΜ πηγαίνουν με τα πόδια στη Γλυφάδα, με ενδιάμεση στάση στο Μοναστηράκι, όπου τρώνε στο εστιατόριο του κύριου Σταθοκωστόπουλου».

Σήμερα (σ.σ.: χθες) μετά την προπόνηση έφυγαν με τα πόδια από τη Γλυφάδα για τους Αμπελόκηπους και τους έπιασε και η βροχή. Στον δρόμο δεν άντεξαν. Ο Μαδούρας έπαθε υποθερμία και ο Θανάσης έσπασε... Τους βοήθησαν κάποιοι περαστικοί για να μην καταρρεύσουν από την αδυναμία. Τότε με πήρε κλαίγοντας και μου ζήτησε να του βγάλω ένα εισιτήριο να γυρίσει πίσω σήμερα...».

Καταλήγοντας τονίζει: «Ρωτάω ως μάνα και όχι ως αθλήτρια που μάτωσα για τον Παναθηναϊκό: υπάρχει κάποιος να προστατέψει τα 18χρονα παιδιά που είναι το μέλλον μας; Τι ντροπή είναι αυτή; Πού είναι ο κύριος Μακρόπουλος; Πώς επιτρέπει αυτήν τη ντροπή πρώτα απ' όλα ως άνθρωπος και πατέρας και μετά ως Παναθηναϊκός; Ξέρω πως ο Μακρόπουλος είναι ο μόνος που νοιάζεται, αλλά όπως κι εγώ ίσως να μην τα ξέρει. Πού είναι ο κύριος Ακριτίδης; Πού πήγαν οι Παναθηναϊκοί; Πού πήγαν αυτοί οι άνθρωποι;».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 22 Απριλίου