ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ 1974!

Ο ΣΦΕΕΟΠ τιμά την πρώτη Εθνική ομάδα γυναικών, με αφορμή την συμπλήρωση 45 ετών από την πρώτη της συμμετοχή σε διεθνή διοργάνωση

Τιμούν την πρωτοπόρα Εθνική γυναικών του 1974!

Ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης, οργανώνει την επόμενη Κυριακή, 19 Μαΐου στις 11π.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, μια εκδήλωση προς τιμήν των πρωτοπόρων αθλητριών του Ελληνικού βόλεϊ, με ευκαιρία την συμπλήρωση 45 ετών από την πρώτη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας γυναικών, που ήταν… καταπράσινη!

Συγκεκριμένα στις βραβεύσεις του ΣΦΕΕΟΠ θα βρίσκονται επτά αθλήτριες που τότε αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό και ήταν βασικά γρανάζια της «γαλανόλευκης» καθώς και οι δύο προπονητές του «τριφυλλιού», Νίκος Μπεργελές και Σάββας Γκροζντάνοβιτς.
Οι «πράσινες» αθλήτριες που θα βραβευτούν είναι οι Μαρία Αναστασάκη, Δόξα Ιωαννίδου, Λίτσα Καλατζή, Αικατερίνη Καλούδη, Δέσποινα Κοκκάλη, Αγγελική Κούκη και Σοφία Παυλάκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΦΕΕΟΠ:

«Τιμούμε τις πρωτοπόρες αθλήτριες του Ελληνικού Βόλεϊ: 45 χρόνια από την επίσημη πρεμιέρα της Εθνικής Γυναικών.

Εκδήλωση προς τιμήν των πρωτοπόρων αθλητριών του Ελληνικού Βόλεϊ οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων Πετοσφαίρισης (ΣΦΕΕΟΠ) με την ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος 45 χρόνων από την πρώτη επίσημη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Γυναικών σε διεθνή διοργάνωση, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 1974.

Για πρώτη φορά θα τιμηθούν οι αθλήτριες που έβαλαν τα θεμέλια της ελληνικής πετοσφαίρισης. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Α’ όροφος), όπου θα βραβευτούν για την προσφορά τους στις Εθνικές Ομάδες παλαίμαχες διεθνείς αθλήτριες της περιόδου, καθώς και οι προπονητές τους και θα παρουσιαστούν μοναδικά ντοκουμέντα για την ιστορία του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Οι διεθνείς πετοσφαιρίστριες που θα τιμηθούν είναι: Αναγνωστάκη Όλγα, Αναστασάκη Μαρία, Αποστολάτου Καλλιόπη, Γαλάκου Ειρήνη, Ζέτου Ελένη, Ιωαννίδου Δόξα, Καλατζή Λίτσα, Καλούδη Αικατερίνη, Κοκκάλη Δέσποινα, Κονιόρδου Λυδία, Κούκη Αγγελική, Κουρμούζη Λυδία, Μακαντάση Ασημίνα, Μπαρούμα Μαρία, Παπαδοπούλου Σοφία, Παυλάκου Σοφία, Πικιού Μαρία, Τσακαλίδου Σοφία, Χατζή Κωνσταντία.

Οι προπονητές της Εθνικής Γυναικών που θα τιμηθούν είναι: Γκροζντάνοβιτς Σάββας, Μερκάτης Διονύσης, Μητσοτάκης Χαράλαμπος, Παντελιάς Κυριάκος, Μπεργελές Νίκος, Καμπερίδης Γιώργος.

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν επίσης τιμητικές πλακέτες στις Εθνικές Ομάδες Πετοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών για την πρόκρισή τους στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης 2019».

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου