«ΜΑΣ ΠΩΡΩΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ!»

Οι Queens της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, Σοφία Κοσμά και Αποστολία Νούσια, κάνουν τον απολογισμό τους για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, ενώ εκφράζουν την πεποίθησή τους πως η ομάδα θα καταφέρει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια της Α1, με την βοήθεια του κόσμου

«Μας πωρώνει ο κόσμος!»

Συνέντευξη στην Δήμητρα Πολυχρονοπούλου

Η ομαδικότητα, η σκληρή δουλειά και η στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού, είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της, που είναι η άνοδος στην Α1 κατηγορία, και μια καλή παρουσία στο Κύπελλο, όπως αποκάλυψαν μέσω της «Π» η Αποστολία Νούσια με την Σοφία Κοσμά!

Οι δύο από τις Βασίλισσες του «τριφυλλιού», χρίζουν την Μαρία Οικονομίδου ως το πειραχτήρι της ομάδας και την αρχηγό, Πέννυ Ρόγκα την ήρεμη δύναμη της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού!

Κάνε μου έναν απολογισμό για την πορεία του Παναθηναϊκού το 2018;

Σοφία: «κάναμε μια πολύ άσχημη αρχή, που δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων μας, σε αντίθεση με την συνέχεια, όπου πετύχαμε 9 σερί νίκες. Τότε δείξαμε τι πραγματικά αξίζουμε ως ομάδα!»

Αποστολία: «Παρόλο που δεν ξεκινήσαμε με θετικό αποτέλεσμα το πρωτάθλημα, η ομάδα έχει δείξει δυναμισμό και διάρκεια. Ο Παναθηναϊκός στοχεύει στην ανάπτυξη του Ερασιτέχνη, με επαγγελματισμό και ήθος, κάτι που έχει ήδη δείξει σε έναν μεγάλο βαθμό σε όλα τα τμήματα του».

Η ομάδα βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος της Α2, πιστεύεις πως μπορεί να πετύχει την απευθείας άνοδο στην Α1;

Σοφία: «Φυσικά και μπορούμε να πετύχουμε την απευθείας άνοδο! Όλα εξαρτώνται από εμάς και μόνο! Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι για το τέλος του α’ γύρου και έναν δύσκολο β’ γύρο με σημαντικά παιχνίδια όπως αυτά με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ εκτός έδρας, αλλά νομίζω ότι πριν την διακοπή βρισκόμασταν σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό ρυθμό και αν συνεχίσουμε έτσι στο τέλος θα πετύχουμε το στόχο μας!»

Αποστολία: «Πιστεύω στην ομάδα μου και ο μοναδικός στόχος είναι η άνοδος. Παρότι είμαστε στην δεύτερη κατηγορία, έχει πολλές αξιόλογες στο πρωτάθλημα, όμως εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι με την πράσινη φανέλα;

Σοφία: «Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να είμαι υγιής και φέτος και να προσφέρω τα μέγιστα στην ομάδα μου, ώστε να φτάσει εκεί που πραγματικά αξίζει!»

Αποστολία: «Οι προσωπικοί μου στόχοι ταυτίζονται με της ομάδας μου, οπότε είναι η άνοδος στην Α1 και να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε στο Κύπελλο».

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει φέτος ο Παναθηναϊκός στο Κύπελλο;

Σοφία: «Όσον αφορά στο Κύπελλο στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θα έχουμε δύσκολο έργο αλλά θα παλέψουμε για να τα καταφέρουμε!»

Αποστολία: «Θέλουμε να παραμείνουμε συγκεντρωμένες στον στόχο μας, που είναι η άνοδος στο Πρωτάθλημα, αλλά παράλληλα για τον θεσμό του Κυπέλλου θα… κυνηγάμε το κάθε παιχνίδι, για να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε, καθώς οι αγώνες είναι νοκ άουτ».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας στο «τριφύλλι»;

Σοφία: «Το μυστικό της επιτυχίας στον Παναθηναϊκό, αλλά και σε όσες ομάδες έχω παίξει είναι να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα. Παράλληλα το προσωπικό πάθος, που έχει η κάθε μια να βγαίνει μέσα στο γήπεδο! Θεωρώ ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο, φυσικά πάντα με σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, μπορεί να φέρει πολλές επιτυχίες! Ο Παναθηναϊκός φέτος τα έχει αυτά επομένως όταν βγαίνουν στο γήπεδο, το αποτέλεσμα είναι μόνο θετικό!»

Αποστολία: «Η ομαδικότητα που βγάζει η ομάδα, το καλό κλίμα και φυσικά η στήριξη του κόσμου, θεωρώ πως είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας».

Τι ρόλο παίζει στην ψυχολογία σου και της ομάδας σου η παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού στο γήπεδο;

Σοφία: «Ο κόσμος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ψυχολογία όλων μας! Μας δίνει μεγάλο κίνητρο και ώθηση να δώσουμε το 150%! Εμένα προσωπικά θα πω με μια λέξη ότι το να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο με πωρώνει!»

Αποστολία: «Πιστεύω ότι αυτή η στήριξη που νιώθει ο αθλητής ξέροντας ότι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι στο γήπεδο μόνο και μόνο για να τον βοηθήσουν, του δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη και νιώθει σίγουρος ότι μαζί με τον κόσμο θα έρθει η νίκη»!

Πες κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος για Αποστολία Νούσια/Σοφία Κοσμά;

Σοφία: «Η Αποστολία είναι ο σπασίκλας της ομάδας... Όλα θέλει να γίνονται τυπικά και με το σωστό τρόπο και πάντα θα κάνει… παρατήρηση αν δεν γίνονται! Επίσης έχει πραγματικά πολύ χιούμορ και αυτό μας χαλαρώνει στα αποδυτήρια».

Αποστολία: «Η Σοφία έρχεται κάθε ημέρα στην προπόνηση… γεμάτη από τις τρίχες του Μπάντι, του σκύλου της και της τινάζουμε το φούτερ εμείς!»

Ποια παίκτρια είναι το… πειραχτήρι στην ομάδα και ποια η ήρεμη δύναμη που κρατάει τις ισορροπίες;

Σοφία: «Το πειραχτήρι στην ομάδα είναι ξεκάθαρα η Μαρία Οικονομίδου. Τις ισορροπίες τις κρατάμε εγώ και η Πέννυ Ρόγκα, λόγω του "αξιώματος" του αρχηγού που έχουμε στην ομάδα».

Αποστολία: «Τα  πειραχτήρια είμαι εγώ με την Μαρία Οικονομίδου και η ήρεμη δύναμη είναι η Πέννυ Ρογκα και ακολουθεί η Έλενα Κουντουρά».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου