ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ: ΩΡΑΙΟΣ, ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (PHOTOS)

Μια ζωή με επιτυχίες, δόξα και αγάπη για τον Παναθηναϊκό ο Κούρκουλος

Νίκος Κούρκουλος: Ωραίος, Μάγκας και Παναθηναϊκός (photos)

Σαν σήμερα πριν 12 χρόνια «έφυγε» ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, ο Νίκος Κούρκουλος. Ο Νίκος ξεχώριζε για την ομορφιά του, τη μαγκιά που τον διέκρινε και για την ανιδιοτελή αγάπη του για τον Παναθηναϊκό.

Πέρα από τις αναμφισβήτητες ικανότητες του στην έβδομη τέχνη και πριν την επιλέξει οριστικά, ο Κούρκουλος από το 1951 αγωνιζόταν και σαν αθλητής του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας ως κεντρικός αμυντικός με το νούμερο πέντε. Παρ’ ότι ήταν εξαιρετικά καλός και πάνω στο χορτάρι και πάνω στο σανίδι, επέλεξε το δεύτερο και συνέχισε την ενασχόληση του με τον Παναθηναϊκό σαν οπαδός της ομάδας.

Τη περίοδο του έπους του Γουέμπλεϊ δεν έχανε ούτε τις προπονήσεις. Επίσης ως λάτρης του αθλητισμού γενικότερα ο Νίκος Κούρκουλος διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας μπόουλινγκ.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω δελτίο τύπου από τον Ερασιτέχνη μέσω του panathinaikos1908.gr :

  Ωραίος μάγκας και Παναθηναϊκός!

Δώδεκα  χρόνια πέρασαν από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο ...ωραίος μάγκας και Παναθηναϊκός Νίκος Κούρκουλός και ο Σύλλογος τον μνημονεύει με μια φωτογραφία απόν την «πράσινη» εξέδρα του κλειστού του Σπόρτινγκ σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ.

Ο ζωγραφιώτης «ζεν πρεμιέ» ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς  και ήταν ταγμένος στη παναθηναϊκή ιδέα από μικρό παιδί.

Είχε τεράστια αγάπη για τον «σύλλογο μεγάλο» ενώ ήξερε καλά και τα ...μυστικά της στρογγυλής θεάς. Μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας του 50΄ , παράλληλα με τους πρώτους του ρόλους στη σκηνή , αγωνιζόταν στο «τριφύλλι» ως κεντρικός αμυντικός φορώντας τη φανέλα με το νούμερο πέντε.

Συγκεκριμένα τη διετία 1951-53 αγωνίστηκε στην ομάδα της καρδιάς του και προπονούταν με τη μεγάλη ομάδα , ενώ ο Οδυσσέας Τσούτσος τον θεωρούσε ταλαντούχο και ανερχόμενο.

Παρόλα αυτά η τέχνη κέρδισε τον Νίκο Κούρκουλο ωστόσο η «τρέλα» του για την ομάδα της καρδιάς του ήταν η  μόνιμη ...συντροφιά του. Παρακολουθούσε τους αγώνες του «τριφυλλιού» ως οπαδός;  ενώ τη περίοδο του Γουέμπλει ο Αστραπόγιαννος» έδινε το παρών ως θεατής ακόμα και στις...προπονήσεις της ομάδας.

Παρακολουθούσε τον Σύλλογο σε όλα τα αθλήματα και ήταν μία από τις πλέον γνώριμες φιγούρες στην κερκίδα του «τριφυλλιού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Κούρκουλος αγαπούσε γενικά τον αθλητισμό ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα διετέλεσε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας μπόουλινγκ.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
PHOTO GALLERY
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 26 Μαίου