«ΕΦΥΓΕ» Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ο εκδότης της πρώτης και μακροβιότερης οπαδικής αθλητικής εφημερίδας δεν είναι πια ανάμεσά μας.

«Έφυγε» ο Γιώργος Χαλκιόπουλος

Ο Γιώργος Χαλκιόπουλος των «Παναθηναϊκών Νέων» «έφυγε» χθες (12/12) σε ηλικία 87 ετών κάνοντας φτωχότερη την παναθηναϊκή οικογένεια.

Η εφημερίδα του υπηρέτησε επί 33 χρόνια τον Όμιλο (1959-1992) καλύπτοντας ειδήσεις απ’ όλα ανεξαιρέτως τα τμήματα του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας. Παράλληλα, ανέδειξε πολλούς δημοσιογράφους οι οποίοι μετέπειτα διέγραψαν σπουδαία πορεία στο χώρο.

Ως συγγραφείς και ως παναθηναϊκοί οφείλουμε κι εμείς ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Γιώργο Χαλκιόπουλο καταρχάς για την προσφορά του στον αγαπημένο μας Παναθηναϊκό και κατά δεύτερον για το ότι η εφημερίδα του διευκόλυνε πολύ και το δικό μας έργο, δηλαδή τη συγγραφή της «Παναθηναϊκής Εγκυκλοπαίδειας». Μέσω των «Π.Ν.» βρήκαμε ομαδικούς τίτλους, «κλείσαμε» αρχειακά κενά, συλλέξαμε σπάνια ντοκουμέντα από ρεπορτάζ και συνεντεύξεις θρυλικών μορφών του Τριφυλλιού, ανακαλύψαμε στοιχεία τα οποία καμία άλλη εφημερίδα δεν ήταν δυνατόν να μας προσφέρει.

Πριν από λίγα χρόνια ο Γ. Χαλκιόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στους συγγραφείς των βιβλίων μας Ανδρέα Οικονόμου και Αριστοτέλη Μπενόγλου. Οι αναμνήσεις του είναι ανεκτίμητης ιστορικής αξίας και καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα της διαδρομής του Παναθηναϊκού μέσα στον χρόνο. Θα φροντίσουμε να φτάσουν στο ευρύ κοινό μέσω των επόμενων τόμων της «Παναθηναϊκής Εγκυκλοπαίδειας». Πολλά στοιχεία από τα «Π.Ν.» έχουν ήδη αντληθεί για λογαριασμό του βιβλίου μας που θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες μέρες, κάτι που συνέβη και στο «Και Χιλιάδες Τίτλοι».

Η κηδεία του Γιώργου Χαλκιόπουλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 13.45 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 22 Αυγούστου