«Γλεντούσαν και χρέωναν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, βρήκαμε τιμολόγια από μπουζούκια»

«Γλεντούσαν και χρέωναν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, βρήκαμε τιμολόγια από μπουζούκια»

 «Βόμβες» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το χάος που βρήκε στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, στο τέταρτο μέρος της συνέντευξής του στο Sdna.gr

Αναλυτικά όσα είπε:

Πρωταθλητισμός ή εξυγίανση σε πρώτο πλάνο;

«Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Σε πρώτο πλάνο είναι να καταλάβουμε τι σκατά έχει συμβεί εκεί μέσα. Είναι ένας κουβάς με σκατά. Κυριολεκτικά».

Ποιος τα δημιούργησε;

«Λίγο ο καθένας. Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις από λίγο. Ερχόταν η μία και έκανε χειρότερα αυτά που άφηνε η προηγούμενη. Σήμερα το πρωί τι έμαθα... Κατ' αρχήν, ξέρουμε για τις 60 δόσεις της αποπληρωμής του χρέους της ΠΑΕ, το οποίο υπεγράφη Απρίλιο μήνα. Και ο Παϊρόζ είχε εμφανιστεί τότε και το Athens Alive υπήρχε. Άρα, μας κάνει μεγάλη εντύπωση το γιατί δέχθηκε η προηγούμενη διοίκηση Πλυτά να υπογράψει αυτό με τις 60 δόσεις. Εμένα μου φαίνεται ότι μάλλον εκβιάστηκε. Και όχι μάλλον. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι έχει εκβιαστεί ο κύριος Πλυτάς. Δεν του πλήρωναν τα χρήματα, που έπρεπε. Κινδύνευε ο άνθρωπος με φυλάκιση, λόγω των χρεών στο Δημόσιο και αναγκάστηκε να υπογράψει αυτή τη σύμβαση. Θα τα πει και στο δικαστήριο.

Δεύτερον, η σύμβαση 20 ετών για τη μίσθωση, λέει, του γηπέδου. Σύμβαση 20 ετών. Ποια διοίκηση πιστεύει ότι θα είναι 20 χρόνια. Δηλαδή πίστευε ο κύριος Μιχαλαριάς, που την υπέγραψε, ότι θα είναι 20 χρόνια διοίκηση. Ξέρετε εσείς καμία σύμβαση, η οποία να έχει 20ετη διάρκεια; Εγώ δεν ξέρω.

Σήμερα το πρωί έμαθα ότι η πυγμαχία πληρώνει 100 ευρώ τον μήνα και η σύμβαση είναι με μονομερή ανανέωση από την πλευρά της. Άρα και να θέλαμε να τη διακόψουμε, δεν θα μπορούσαμε. Έχει το δικαίωμα η εταιρεία του κυρίου Αϊδινιώτη, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του τμήματος της πυγμαχίας, να πληρώνει 100 ευρώ τον μήνα, για να διαχειρίζεται το σήμα. Βέβαια, ο Αϊδινιώτης κάνει καλή δουλεία. Άρα, παρόλο που δεν τον εκτιμώ ως άνθρωπο και δεν θεωρώ τη σύμβαση σωστή, δεν θα τον άλλαζα και δεν θα τον αλλάξω. Γιατί πάνω από όλα είναι το καλό και κάνει σωστή δουλειά εκεί πέρα, ασχέτως αν δεν πληρώνει αυτά που θα έπρεπε στον Ερασιτέχνη.

Έμαθα σήμερα το πρωί ότι κάποια στιγμή στην αίθουσα που έκαναν προπόνηση οι ξιφομάχοι, τη χρειάστηκε η ΠΑΕ και της είπαν της ξιφασκίας πήγαινε νοίκιασε έναν χώρο στην Αμαρτωλών και Κλεφτών και θα τον πληρώνουμε εμείς. Αυτή η σύμβαση αντί να έχει υπογραφεί από την ΠΑΕ και να παραχωρείται ο χώρος στον Ερασιτέχνη, έχει υπογραφεί από έναν γενικό έφορο, ονόματι Λέων Σάββα. Οκτώ μήνες δεν έχει πληρωθεί αυτή η σύμβαση από τον Ερασιτέχνη. Η ΠΑΕ, βέβαια, δεν έχει δώσει τα χρήματα και τώρα τα ζητούν από τον Ερασιτέχνη. Άρα, έδιωξε τη ξιφασκία η ΠΑΕ από την Λεωφόρο, λέγοντας ότι θα νοικιάσει χώρο για εκείνη, την υπέγραψε τη σύμβαση ο Ερασιτέχνης, αντί για την ΠΑΕ και δεν πληρώνεται. Τώρα αυτός ο Σάββας Λέων, τι όφελος είχε, από το να υπογράψει αυτή τη σύμβαση και να μην το υπογράψει η ΠΑΕ, μόνο ο ίδιος μπορεί να ξέρει.

Επίσης, έμαθα, ότι ο Δήμαρχος Καμίνης και κάποιος Μπιτζάνης, υπεύθυνος κάποιων αθλημάτων, είναι απέναντι από τον Παναθηναϊκό. Κάνουν ό,τι μπορούν για να δυσκολέψουν το έργο του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, ο Δήμος της Αθήνας, δημιουργεί προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι ανήκουστο. Αλλά θα τα ψάξουμε κι αυτά σε μεγαλύτερο βάθος».

Άρα χρειάζεται χρόνος πρώτα από όλα να γίνει οργάνωση και προγραμματισμός.

«Να καταλάβουμε κατ' αρχήν τι έχουμε παραλάβει, που σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό το έχουμε καταλάβει. Το σχέδιο της φετινής χρονιάς είναι η αποπληρωμή των χρεών, το να οργανωθεί και να δομηθεί ο σύλλογος υπό επαγγελματικές λογικές, με ανθρώπους καταρτισμένους, φέρνοντας όσο καλύτερα μπορούμε αγωνιστικά αποτελέσματα. Και από του χρόνου να μπούμε πλέον στον πρωταθλητισμό».

Σε όλα τα σπορ;

«Σκοπός αυτός είναι».

Γιατί τώρα έχει 3-4 βασικά αθλήματα στην Α2.

«Φέτος ο στόχος είναι το βόλεϊ ανδρών να φτάσει να είναι μέσα στις τέσσερις ομάδες, μακάρι να είναι και στον τελικό. Όχι ότι ένας τίτλος δεν θα ήταν καλοδεχούμενος. Τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα, που είναι στην Α2, οπωσδήποτε να ανέβουν στην Α1. Και του χρόνου να πρωταγωνιστήσουν».

Τι χρέη παραλάβατε;

«Πραγματικά χρέη, τα οποία χρειάζονται αποπληρωμή, είναι γύρω στα 3,5 εκατομμύρια. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πάρα πάρα πολλά λεφτά, που έχουν μπει ως ταμειακές διευκολύνσεις, που κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι χρέη. Αλλά, δεν είναι προς αποπληρωμή αυτά».

Ο στόχος είναι μέχρι να λήξει αυτή η σεζόν να έχουν σβήσει τα χρέη του Παναθηναϊκού;

«Αν όχι το 100%, σίγουρα η συντριπτική πλειοψηφία».

Πολλές φορές εξέφρασες το ενδιαφέρον να μπεις στον Ερασιτέχνη, αλλά για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν είχε γίνει. Γιατί;

«Δεν ήταν πολλές οι φορές. Πέρυσι πήγα να μπω στον Ερασιτέχνη. Δυστυχώς υπήρχαν κάποια άτομα εκεί πέρα, τα οποία δεν ήθελαν να αποχωριστούν τις θέσεις τους. Βλέποντας τώρα τι συμβάσεις έχουν υπογραφεί καταλαβαίνω για ποιο λόγο έβαλαν τα δυνατά τους, για να μην υπάρξει αυτή η αλλαγή. Φέτος ήταν πιο σωστές οι συνθήκες και πήρα την απόφαση. Είπα: "Δεν πειράζει, πάμε. Και θα δούμε τι θα βρούμε".

Πώς ερμηνεύεις το γεγονός ότι έχουν υπογραφεί αυτές οι συμβάσεις;

«Πολλοί λένε ότι λόγω της στενής σχέσης ανάμεσα στην ΠΑΕ, τον Αλαφούζο και κομμάτι των οργανωμένων, που είχαν αναλάβει τον Ερασιτέχνη, ότι υπήρχαν δοσοληψίες. Εγώ εφόσον δεν έχω αποδείξεις για κάτι τέτοιο, δεν τις πιστεύω, όμως οφείλω να τις ακούσω. Μία εκδοχή που θα μπορούσα να δεχτώ είναι ότι οι άνθρωποι ανέλαβαν, ο κύριος Οικονόμοπουλος, ο κύριος Πλυτάς, άνθρωποι γνωστοί για την παναθηναϊκή τους αγάπη, ανέλαβαν, αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα. Είχαν κάποιες οφειλές απέναντι στο Δημόσιο, τις οποίες επέφεραν και ποινικά. Αναγκάστηκαν να παίρνουν αυτά τα ψίχουλα από την ΠΑΕ μόνο και μόνο για να μην έχουν κάτι ποινικό απέναντί τους».

Υπήρχαν αντίστοιχα από την ΚΑΕ ποτέ οφειλές τέτοιου είδους απέναντι στον Ερασιτέχνη;

«Οφειλές ποτέ δεν υπήρχαν. Το μοναδικό πράγμα, το οποίο έχει γίνει ανά τα χρόνια, είναι ότι ενώ πάντα ή τις περισσότερες χρονιές, η ΚΑΕ για να βοηθάει τον Ερασιτέχνη, ενώ ο νόμος λέει ότι στο τέλος του έτους πρέπει να πληρώνεις απολογιστικά το μέρισμα του 10% στον Ερασιτέχνη, πολλές φορές τα δίναμε προκαταβολικά ή κάναμε και κάποιες διευκολύνσεις εντός της χρονιάς. Άλλες χρονιές υπήρχαν και φορές που λόγω του ότι είχαν γίνει κατασχέσεις εις χείρας τρίτων από προμηθευτές στον Ερασιτέχνη, μέχρι και τους τα δίναμε απ' έξω, για να μπορεί να δουλεύει σωστά ο Ερασιτέχνης. Η μοναδική χρονιά στην οποία δεν γινόταν αυτό και δώσαμε τα χρήματα απολογιστικά, ήταν στη χρονιά, που είχε αναλάβει ο Δημήτρης Μπαλτάκος».

Λόγω της δικής σας προσωπικής κόντρας;

«Λόγω του ότι είχαμε ακούσει ότι περνούσαν προσωπικά έξοδα. Τώρα, βέβαια, έχουμε βρει και τα τιμολόγια στον Ερασιτέχνη. Δεν υπήρχε η εμπιστοσύνη τότε σε αυτά τα πρόσωπα να τους δίνουμε τα λεφτά προκαταβολικά. Για να καταλάβετε, οι λογιστές έχουν βρει τιμολόγια, που άνθρωποι από την προηγούμενη διοίκηση πήγαιναν σε διάφορα νυχτερινά κέντρα, γλεντούσαν και χρέωναν τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό».

Υπάρχουν τέτοια τιμολόγια;

«Υπάρχουν τέτοια τιμολόγια, ναι».

Μπορεί να είναι μπουζούκια από κατάκτηση τίτλου;

«Πήραν κάποιον τίτλο;».

Κάρτα φιλάθλου, μέλη και μοντέλο Μπαρτσελόνα μπορεί να εφαρμοστεί στον Παναθηναϊκό;

«Αναγκαστικά πρέπει να εφαρμοστεί αυτό. Σε αυτό το πλάνο είχε χτιστεί σε ένα μεγάλο βαθμό και το PAO Foundation. Ο κόσμος να μπορεί να γίνει μέλος σε διάφορα επίπεδα, με διάφορες παροχές. Από ένα ποσό και πάνω να έχεις και δικαίωμα ψήφου και ανά κάποια χρόνια να εκλέγεται ο πρόεδρος, το ΔΣ και τα λοιπά. Το μακροχρόνιο όραμά μου είναι ένας ενιαίος και αδιαίρετος Παναθηναϊκός. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Να υπάρχει ένα ταμείο, στο οποίο να υπάρχει πάντα επάρκεια για όλα τα χρήματα μέσα από τις εγκαταστάσεις. Ανά κάποια χρόνια να εκλέγεται ο πρόεδρος του συλλόγου και του εκάστοτε τμήματος. Του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και των ερασιτεχνικών τμημάτων».

Η κάρτα φιλάθλου και τα μέλη πότε θα εφαρμοστούν;

«Είμαστε στη διαδικασία να φτιάξουμε ένα σωστό πλάνο, ώστε να μπορέσουν να εγγραφούν μέλη από όλη την Ελλάδα, πολύ πιο εύκολα. Να μην χρειάζεται να πηγαίνεις στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά να μπορείς να εγγραφείς ακόμα και από το διαδίκτυο. Να μπορείς να εγγραφείς από το εξωτερικό. Απλά, αυτά χρειάζονται μελέτη. Δεν θα θέλαμε αύριο το πρωί να δούμε έναν Τσουκαλά να γράφεται μέλος στον Ερασιτέχνη. Θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες δικλείδες ασφαλείας, για να ξέρουμε ότι οι άνθρωποι που γράφονται είναι πραγματικά Παναθηναϊκοί».

Οδεύουμε προς μία λύση, που κάποτε είχε πει ο Βγενόπουλος. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ζούσε από τα χρήματα του Γιαννακόπουλου, κατά καιρούς, του οποιουδήποτε. Ο Βγενόπουλος είχε πει κάποτε ότι θα πρέπει να μάθουμε στον κόσμο ότι δεν πρέπει να έρχεται το ψάρι έτοιμο στο πιάτο του, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να ψαρεύει κιόλας.

«Ο Βγενόπουλος είχε πει πάρα πολλά σωστά πράγματα. Άλλα τα έκανε, άλλα δεν τα έκανε επειδή δεν του βγήκαν ή επειδή δεν πρόλαβε. Αλλά, σε πολλά πράγματα είχε δίκιο. Σε πολλά από αυτά που είχε πει».

Διαπιστώνω κι άλλες ομοιότητες. Ήταν από αυτούς που είχαν μιλήσει για το σχέδιο της Παναθηναϊκής Πολιτείας στο ΟΑΚΑ.

«Ποιος Παναθηναϊκός δεν θα ήθελε να υπάρχει ένας χώρος, όπου θα μπορεί να πηγαίνει το πρωί, να μυρίζει και να αναπνέει Παναθηναϊκό παντού;».

Το Athens Alive σε συνδυασμό με τον ενιαίο Παναθηναϊκό είναι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορείς να έχεις στον σύλλογο;

«Έτσι είναι, όπως το λες. Το να πάρεις ένα πρωτάθλημα το πανηγυρίζεις, αλλά την επόμενη μέρα ξυπνάς και πρέπει να σκεφτείς το επόμενο. Ενώ, το να χτίσεις τις εγκαταστάσεις για το μέλλον του Παναθηναϊκού νομίζω ότι είναι κάτι που θα μείνει για πάντα».

Θα ήθελες αυτό να έχει τη δική σου σφραγίδα;

«Προσπαθώ γι' αυτό».

Πηγή: Sdna.gr

Euroleague: Ρωσικές «σειρήνες» για Μπλακ (video)

Euroleague: Ρωσικές «σειρήνες» για Μπλακ (video)

Παναθηναϊκός: Στην πορεία μπορεί να βρει καλύτερους

Παναθηναϊκός: Στην πορεία μπορεί να βρει καλύτερους

Κορονοϊός: Οι δυο ημερομηνίες για την επιστροφή της Serie A

Κορονοϊός: Οι δυο ημερομηνίες για την επιστροφή της Serie A

Κλήρωση Τζόκερ (24/5/2020): Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τα 6.700.000 ευρώ

Κλήρωση Τζόκερ (24/5/2020): Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν τα 6.700.000 ευρώ

Παναθηναϊκός: Το δείπνο των «κολλητών»

Παναθηναϊκός: Το δείπνο των «κολλητών»

Ζέκα: «Γυρίζω και με λιγότερα χρήματα»

Ζέκα: «Γυρίζω και με λιγότερα χρήματα»

Δώνης: «Η προσπάθειά μας στον Παναθηναϊκό πρέπει να συνεχιστεί»

Δώνης: «Η προσπάθειά μας στον Παναθηναϊκό πρέπει να συνεχιστεί»

Παναθηναϊκός: «Προτάσεις για Αϊτόρ από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ»

Παναθηναϊκός: «Προτάσεις για Αϊτόρ από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ»

Η πιο «καυτή» μελαχρινή οπαδός του Παναθηναϊκού έγινε ξανθιά! (photos)

Η πιο «καυτή» μελαχρινή οπαδός του Παναθηναϊκού έγινε ξανθιά! (photos)

«Σίφουνας» η Λειψία, διέλυσε 5-0 τη Μάιντς εκτός έδρας (video)

«Σίφουνας» η Λειψία, διέλυσε 5-0 τη Μάιντς εκτός έδρας (video)

Μπλεξίματα για τη Σεβίλλη, «έσπασαν» την καραντίνα οι παίκτες της!

Μπλεξίματα για τη Σεβίλλη, «έσπασαν» την καραντίνα οι παίκτες της!

Παναθηναϊκός: Ρεπό στη παραλία

Παναθηναϊκός: Ρεπό στη παραλία

Σχολεία: Οριστικό! Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

Σχολεία: Οριστικό! Ανοίγουν δημοτικά και νηπιαγωγεία την 1η Ιουνίου

Νιόπλιας: «Μου λείπει η προπονητική» (audio)

Νιόπλιας: «Μου λείπει η προπονητική» (audio)

Κορονοϊός: Κανένας νεκρός στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - 2 νέα κρούσματα - 2.878 στο σύνολο

Κορονοϊός: Κανένας νεκρός στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο - 2 νέα κρούσματα - 2.878 στο σύνολο

Απίστευτο! Μοναδικό είδος ετοιμάζεται να βγει από το έδαφος έπειτα από 17 χρόνια! (videos)

Απίστευτο! Μοναδικό είδος ετοιμάζεται να βγει από το έδαφος έπειτα από 17 χρόνια! (videos)

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Παναθηναϊκά ρεκόρ κολύμβησης σε 25άρα πισίνα

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Παναθηναϊκά ρεκόρ κολύμβησης σε 25άρα πισίνα

Champions League: Όταν ο Σέρχιο Ράμος... στοίχειωσε την Ατλέτικο κι έδωσε το decima στη Ρεάλ (video)

Champions League: Όταν ο Σέρχιο Ράμος... στοίχειωσε την Ατλέτικο κι έδωσε το decima στη Ρεάλ (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τα νέα αστέρια με Παπαγιάννη (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τα νέα αστέρια με Παπαγιάννη (video)

Παναθηναϊκός: Αποφάσεις για τις επεκτάσεις

Παναθηναϊκός: Αποφάσεις για τις επεκτάσεις

Bundesliga: «Αεράτη» η Άουγκσμπουργκ, «βύθισε» ακόμα περισσότερο την Σάλκε (video)

Bundesliga: «Αεράτη» η Άουγκσμπουργκ, «βύθισε» ακόμα περισσότερο την Σάλκε (video)

Παναθηναϊκός: Ο χορός και οι πτήσεις (video+photos)

Παναθηναϊκός: Ο χορός και οι πτήσεις (video+photos)

Μπεργκ: «Έχω επιλογές»

Μπεργκ: «Έχω επιλογές»

Ακούστε ζωντανά την εκπομπή του Onsports! (audio)

Ακούστε ζωντανά την εκπομπή του Onsports! (audio)

J2US: Θα σαστίσεις όταν μάθεις ποιο πρόσωπο θα αντικαταστήσει την Άσπα Τσίνα!

J2US: Θα σαστίσεις όταν μάθεις ποιο πρόσωπο θα αντικαταστήσει την Άσπα Τσίνα!

Παναθηναϊκός: Σφράγισε το αήττητο μέσα στον Πειραιά (videos)

Παναθηναϊκός: Σφράγισε το αήττητο μέσα στον Πειραιά (videos)

Νίνης: «Θα παλέψουμε με Παναθηναϊκό για τα τροφεία από την Πάρμα»

Νίνης: «Θα παλέψουμε με Παναθηναϊκό για τα τροφεία από την Πάρμα»

Στοιχεία σοκ: Με 41 θανάτους λόγω κορονοϊού σχετίζεται το Λίβερπουλ-Ατλέτικο!

Στοιχεία σοκ: Με 41 θανάτους λόγω κορονοϊού σχετίζεται το Λίβερπουλ-Ατλέτικο!

«Ομόφωνα αντίθετοι οι παίκτες με τη συνέχιση της Ευρωλίγκας»

«Ομόφωνα αντίθετοι οι παίκτες με τη συνέχιση της Ευρωλίγκας»

Αυτά είναι τα 10 πιο τρομακτικά πλάσματα που υπάρχουν στην θάλασσα (video)

Αυτά είναι τα 10 πιο τρομακτικά πλάσματα που υπάρχουν στην θάλασσα (video)