Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Πέρασαν δέκα  χρόνια από τότε που ο άνθρωπος που μελοποίησε τον ύμνο του Παναθηναϊκό, γράφοντας για πάντα το όνομα του στις σελίδες της ιστορίας του συλλόγου, έφυγε απ’ τη ζωή. 

Ο μεγάλος Γιώργος Μουζάκης

Ο Γιώργος Μουζάκης, μουσικός «πατέρας» του «σύλλογος μεγάλος» -τραγούδι στο άκουσμα του οποίου προκαλείται ανατριχίλα στα εκατομμύρια οπαδών του «τριφυλλιού» ανά τον πλανήτη-έσβηνε σε ηλικία 83 ετών, μετά από μια πολυετή και πολύ σημαντική καριέρα. Μια μέρα μετά το θάνατο του, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τίμησαν το μεγάλο μουσουργό αναρτώντας ένα πανό στη μνήμη του, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Ο Μουζάκης, σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών (1939-1947) και συνέχισε εκπαίδευση στην Αυστρία και Γερμανία (1952-1954). Έγραφε μουσική κυρίως για το θέατρο και για χορό. Διατηρούσε δική του ορχήστρα από το 1940. Ο ίδιος έπαιζε τρομπέττα, πιάνο, φλίκορν και τρομπόν.Τη δική του σφραγίδα φέρουν περίπου 2.500 μουσικές μελωδίες, επενδύσεις και τραγούδια, μουσική για πάνω από 200 θεατρικά έργα, 20 μουσικές κωμωδίες και περίπου 60 κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και μια συμφωνία.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου