ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Η στήλη «Παναθηναϊκές Φυλές» παρουσιάζει ομάδες με την ονομασία Πράσινα Πουλιά πέραν αυτών των Αθηνών και της Καλαμάτας.

Τα Πράσινα Πουλιά όλης της Ελλάδας!

Η ονομασία Πράσινα Πουλιά έχει άμεση σχέση με τον Παναθηναϊκό καθώς ο πρώτος σύλλογος που ονομάστηκε έτσι το 1931 προερχόταν από τα σπλάχνα του «τριφυλλιού», κάτι που υποδηλώνει και το χρώμα της ομάδας.

Αναλυτικά ο κατάλογος των ομάδων του λεκανοπεδίου :

 Πράσινα Πουλιά Πετραλώνων: (1938-46) Πρόκειται για τη μετονομασία της Ένωσης Αγίου Ανδρέα και αγωνιζόταν στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Θανάσης Μπέμπης.

ΠΑΟ Πράσινα Πουλιά Περιστερίου:Ιδρύθηκαν το 1938 στο Περιστέρι ενώ το 1954 είχαν την ονομασία ΠΑΟ Πράσινα Πουλιά Περιστερίου. Από κει και πέρα τα Πράσινα Πουλιά ενώθηκαν μαζί με τις Άμυνα Περιστερίου και Φλόγα κατά την διάρκεια της επταετίας και είχαν δημιουργήσει τον Περικλή Περιστερίου. Η ομάδα αγωνίζεται στο γήπεδο Χωράφα και φυσικά έχει για χρώματα πράσινο-άσπρο.

 

Πράσινα Πουλιά Αγιάς Σοφιάς Πειραιά, Πράσινα Πουλιά Γαλατσίου-Ψυχικού (μέσα δεκαετίας 30΄ μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 30΄), Πράσινα Πουλιά Νέων Σφαγείων (1935),  Πράσινα Πουλιά Αγίου Γεωργίου, Πράσινα Πουλιά Πειραιά (1940-μετέπειτα ονομάστηκε σε ΑΟ Πειραιά), Πράσινα Πουλιά Αμπελοκήπων (1936), Πράσινα Πουλιά Σεπολίων (1940), Πράσινα Πουλιά Ανθούπολης (1962), Πράσινα Πουλιά Μοσχάτου (1936-47), Πράσινα Πουλιά Καισαριανής (1936), Πράσινα Πουλιά Αττικού (1936), Πράσινα Πουλια Γούβας (1947), Πράσινα Πουλιά Πατησίων, Πράσινα Πουλιά Ασκληπιού (1940) , Πράσινα Πουλιά Καμινίων (την δεκαετία του 80΄), και  Πράσινα Πουλιά Βοτανικού.

*Επιπλέον το 1938 υπήρχε μια ομάδα που ονομαζόταν Πράσινα Πουλιά Τσικό Αθηνών.

Σε ότι αφορά την επαρχία υπήρχαν τα Πράσινα Πουλιά Θεσσαλονίκης το 1935 ενώ στα Τρίκαλα πετάνε ψηλά ακόμα τα Πράσινα Πουλιά Ράξας.

Τέλος, την σεζόν 1979-80 δημιουργήθηκε μια ομάδα που ονομαζόταν Πράσινα Πουλιά και ουσιαστικά λειτουργούσε ως θυγατρική της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου