Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Σπάρτη, την οποία χρηματοδοτεί. 

Ο Γιαννακόπουλος για τη Σπάρτη

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι γνωστό πως πλην της ΚΑΕ χρηματοδοτεί την ΑΕΚ Σπάρτης, την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Ο πρόεδρος του μπασκετικού Παναθηναϊκού θα βρεθεί την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Λακωνίας για να παρακολουθήσει τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ, ανάμεσα στην ΑΕ Σπάρτης και στον Μολαϊκό και με αφορμή αυτή την επίσκεψη μίλησε σε τοπική ιστοσελίδα για τα επιχειρηματικά του σχέδια στην περιοχή, την παρουσία του στην ομάδα και την απόφαση του να παραμείνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στην τοπική ιστοσελίδα της Λακωνίας, Notosport:

- Πώς πήρατε την απόφαση το περασμένο καλοκαίρι να επενδύσετε ποδοσφαιρικά στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας σας;

"Η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα μου είναι δεδομένη και είναι απότοκος της μεγάλης προσφοράς του παππού και στη συνέχεια του πατέρα μου στον τόπο. Η επένδυση στην ποδοσφαιρική ομάδα της Σπάρτης είναι για μένα επένδυση στη νέα γενιά της Σπάρτης. Σε αυτή τη γενιά που καλείται εν μέσω κρίσης να παραμείνει στον τόπο και κάτω από δύσκολες, πολλές φορές αντίξοες συνθήκες, να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη που θα φέρει την ανάπτυξη και την ευημερία. Με την απόφασή μου αυτή λοιπόν, δήλωσα και εμπράκτως, ότι και η τρίτη γενιά Γιαννακοπουλαίων θα είναι παρούσα και μάλιστα με ενεργό συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια".

- Γιατί το 2013 και όχι νωρίτερα;

"Όπως λέει και ο σοφός λαός μας… κάθε πράγμα στον καιρό του"!

- Η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕ Σπάρτης τη φετινή σεζόν δικαιώνει τις αρχικές προσδοκίες σας;

"Μετά τον τελικό του κυπέλλου θα είμαι σε θέση να σας απαντήσω! (γέλια).

Είναι γεγονός ότι τόσο το προπονητικό τιμ όσο και οι ποδοσφαιριστές έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό μέχρι σήμερα. Εχθρός βέβαια του καλού είναι πάντα το καλύτερο! Και το καλύτερο έχει όνομα στον αθλητισμό. Στην προκειμένη περίπτωση «ονομάζεται» Πρωτάθλημα και άνοδος! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το Κύπελλο δεν είναι καλοδεχούμενο! (γέλια)".

- Στο άκουσμα και μόνο του ονόματός σας οι Λάκωνες φίλαθλοι αναθάρρησαν και ονειρεύονται μεγαλεία. Μέχρι που φτάνουν τα σχέδιά σας για την ΑΕ Σπάρτης;

"Άνθρωπος που δεν ονειρεύεται δεν έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον. Και επειδή μου αρέσει να δίνω μάχη με τις πιθανότητες, συνήθως ονειρεύομαι το ακατόρθωτο! Αλλά περισσότερη σημασία φαντάζομαι για τους φίλους και συντοπίτες μου έχει το γεγονός ότι δεν ονειρεύομαι απλά το ακατόρθωτο, παρά κάνω τα πάντα για να το πετύχω, με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά. Στους φίλους της ΑΕ Σπάρτης έχω να πω ένα μόνο. Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε… ας το απολαύσουμε"!

- Είστε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη νέα προσπάθεια;

"Η αγκαλιά του κόσμου με έχει συγκινήσει. Και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος, πέραν της αγάπης μου για τη Σπάρτη, που με κάνει να αισθάνομαι υποχρεωμένος να επιτύχω! Και για να το πω πιο σωστά, υποχρεωμένοι να επιτύχουμε, καθώς η προσπάθεια δεν είναι ατομική, είναι ομαδική".

- Θεωρείτε πως στη Λακωνία υπάρχει ποδοσφαιρικό υπόβαθρο (άνθρωποι γνώστες του αντικειμένου και εγκαταστάσεις) για γρήγορη ανέλιξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

"Είναι γεγονός ότι η Πελοπόννησος και ιδίως η Λακωνία, παρά το ότι «έβγαλε» σημαντικούς πολιτικούς, εντούτοις έμεινε πίσω σε πολλά. Ένα από αυτά είναι οι επενδύσεις στο κομμάτι του αθλητισμού. Άρα, σαφώς και θα θέλαμε οι υποδομές να είναι καλύτερες, σαφώς και θα θέλαμε η εκπαίδευση των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό να είναι σε καλύτερο επίπεδο, αλλά με τα αν και τις ευχές δεν έρχεται το αποτέλεσμα! Και για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγω να απαντήσω συνολικά στην ερώτησή σας, θέλω να σας πω ότι εγώ έχω μάθει να δουλεύω και να φέρνω αποτέλεσμα στα δύσκολα. Το ίδιο θα κάνουμε και με την ΑΕ Σπάρτης"!

- Ενδεχόμενη προσχώρησή σας στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως φημολογείται πως θα συμβεί το προσεχές καλοκαίρι, σημαίνει ότι η βοήθεια προς την ΑΕ Σπάρτης την επόμενη σεζόν θα είναι μικρότερη;

"Η ερώτησή σας μου θυμίζει κάποια τεχνητά διλήμματα που βάζαμε όταν ήμασταν μικροί. Αγαπάς περισσότερο τη μαμά ή τον μπαμπά; Αγαπώ το ίδιο και τη μαμά και τον μπαμπά, τον καθένα για τους δικούς μου λόγους, αλλά το ίδιο! Ανεξαρτήτως λοιπόν με το τι θα κάνω με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στην ΑΕ Σπάρτης ήρθα όχι απλά για να μείνω, αλλά για να ζήσουμε όλοι μαζί ιστορικές στιγμές"!

- Το μπάσκετ στην Πελοπόννησο δεν έχει ανάλογη εκπροσώπηση με το ποδόσφαιρο στις μεγάλες κατηγορίες. Σκέπτεστε στο μέλλον να επενδύσετε και σε αυτό το άθλημα που σίγουρα γνωρίζετε καλύτερα;

"Όπως σας είπα και πιο πριν, σκοπός μου είναι να επενδύσω στη νέα γενιά της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Ως εκ τούτου στα σχέδια μου είναι να επενδύσω και σε άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ που όπως είπατε γνωρίζω σχετικά καλά, και σε κτιριακές εγκαταστάσεις, γιατί όχι και σε επιχειρήσεις. Όλα όμως θα γίνουν στην ώρα τους, με σωστό προγραμματισμό, προσεκτικά βήματα και με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας".

- Υπάρχουν στην ατζέντα σας επιχειρηματικά σχέδια για την ιδιαίτερη πατρίδα σας;

"Θέλω να σας εκμυστηρευτώ κάτι. Ο μεγάλος πόθος του πατέρα μου ήταν πάντα αυτός, ο «επιχειρηματικός», τουλάχιστον, επαναπατρισμός της οικογένειας! Εννοώντας ότι πάντα είχε στο μυαλό του να μεταφέρει σημαντική μερίδα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας. Για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης, αυτό δεν κατέστη εφικτό. Ποτέ όμως δεν είναι αργά! Και πιστεύω ότι οι συνθήκες έχουν ωριμάσει τόσο ώστε να είμαστε σε θέση να εξετάσουμε πολύ σοβαρά την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του τόπου και τη μείωση της ανεργίας που μαστίζει τη λεγόμενη γενιά των 30ρηδων και όχι μόνο. Η διάθεσή μου είναι προς αυτήν την κατεύθυνση και σας το δηλώνω τόσο απλά και ξεκάθαρα".

- Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπατριώτες σας με την παρουσία σας στον τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Λακωνίας;

"Ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα! Και οι Σπαρτιάτες το ξέρουν πολύ καλά αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων. Η κατάκτηση του κυπέλλου θα είναι μόνο η αρχή"!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 20 Ιουνίου