ΦΟΥΛ ΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΟ 21.000!

Τα επόμενα βήματα για την ανακατασκευή της Λεωφόρου μετά το νέο νόμο του ΥΠΕΚΑ και το παράθυρο για κατασκευή νέου γηπέδου.

Φουλ για Λεωφόρο 21.000!

Το νομοσχέδιο που βγήκε την Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος επιτρέπει να αυξηθεί η χωρητικότητα της Λεωφόρου από 16.000 σε 21.000 θέσεις (συγκεκριμένα αναφέρει πως αυτό είναι εφικτό εφόσον ο αριθμός των πρόσθετων θέσεων δεν υπερβαίνει ως ποσοστό το 30% των υπαρχουσών θέσεων). Η διαδικασία της διαβούλευσης θα διαρκέσει μία εβδομάδα και κατόπιν το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το πολύ εντός δύο μηνών. 

Ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι έτοιμος να καταθέσει μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου (σ.σ. τον Μάρτιο) τον φάκελο που θα αφορά τα έργα ανακατασκευής και όλες τις αλλάγές που θα γίνουν στη Λεωφόρο, καθώς ήδη έχει ανατεθεί σε αρχιτεκτονικό γραφείο η μελέτη. 

Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από το κονδύλι της Περιφέρειας Αττικής, που έχει δεσμευτεί πως θα διαθέσει 7 εκατ. ευρώ για το «Απόστολος Νικολαΐδης» εφόσον εγκρίνει τις αλλαγές που θα προωθηθούν από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ενώ φυσικά χρειάζεται έγκριση δόμησης από τη ΔΟΚΚ κι άδεια δόμησης από τη ΓΓΑ.

Το «παράθυρο» για νέο γήπεδο

Το νέο νομοσχέδιο σε καμία περίπτωση δεν κλείνει τον δρόμο για την κατασκευή νέου γηπέδου από τον Παναθηναϊκό είτε στη Λεωφόρο είτε αλλού. Το άρθρο «2» κάνει λόγο για τα «κίνητρα μετεγκατάστασης των γηπέδων σε προβλεπόμενη εκ του ισχύοντος σχεδιασμού κατά τις κείμενες διατάξεις εκτός σχεδίου περιοχή εφόσον κατεδαφιστούν τα υπάρχοντα κτίσματα και εγκαταστάσεις και αποδοθούν σε κοινή χρήση ως πάρκα και άλση». 

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναφέρουν πως αν στο μέλλον υπάρξει πρόθεση και δυνατότητα κατασκευής νέου γηπέδου μπορούν να έρθουν σε συμφωνία με την Πολιτεία με βάση τους ισχύοντες νόμους και να προχωρήσει η υπόθεση. Αν, πάντως, δεν βρεθούν οι πόροι για κάτι τέτοιο, θα προωθηθεί η λύση της ανακατασκευής ή του εκσυγχρονισμού του «Απόστολος Νικολαΐδης». 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 22 Μαρτίου