ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Η ΓΣ της ΠΑΕ ενέκρινε τη μετοχοποίηση του ομολογιακού δανείου που έχει ληφθεί από εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου.

Μετοχοποίηση του δανείου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία της ΠΑΕ η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Παναθηναϊκής Συμμαχίας και της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, ο αντιπρόεδρος Βασίλης Κωνσταντίνου, η νομική σύμβουλος Αθηνά Μπαλωμένου, ο διευθύνων σύμβουλος Στράτος Σωπήλης και άλλα στελέχη της διοίκησης. 

Ο μοναδικός εκ των κύριων μετόχων που εκπροσωπήθηκε ήταν η ΠΣ, δηλαδή ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Οι Ανδρέας Βγενόπουλος και Αδαμάντιος Πολέμης δεν όρισαν εκπροσώπους, ενώ τον ίδιο δρόμο επέλεξε η οικογένεια Γιαννακόπουλου, παρότι μπορούσε να κινηθεί διαφορετικά λόγω του ενδιαφέροντος του Δημήτρη για την ομάδα ποδοσφαίρου.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους παρόντες μετόχους, με σημαντικότερο την  έγκριση της μετατροπής του ομολογιακού δανείου που έχει ληφθεί από εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Απομένει να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας και κατόπιν, να μεταβιβαστεί το ποσοστό μετοχών στην Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τη ΓΣ:

"Κατά την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, αποφασίστηκαν κυρίως τα ακόλουθα:

• Εγκριση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και της διαχειριστικής έκθεσης για τη χρήση 1.7.2012 – 30.6.2013.

• Απαλλαγή του ΔΣ και των ελεγκτών για την ανωτέρω χρήση.

• Μείωση του ΜΚ της ΠΑΕ για κάλυψη μέρους των ζημιών παρελθουσών χρήσεων και εν συνεχεία μετατροπή του ομολογιακού δανείου ύψους € 5 εκατομμυρίων σε μετοχές της ΠΑΕ με συνακόλουθη ΑΜΚ και τροποποίηση του καταστατικού".

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 24 Ιουνίου