-5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ

Η Γ.Σ της 14/1 θα μετοχοποιήσει το ομολογιακό δάνειο της ΠΑΕ, κάτι που σημαίνει οτι το άνοιγμα θα πέσει κατά 5 εκ.

-5 εκατομμύρια το άνοιγμα

Περίπου 10% θα μειωθεί το άνοιγμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μετά την επαναληπτική Γενική Συνέλευση που είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιανουαρίου. Και αυτό γιατί όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, ένα από τα θέματα είναι η μετοχοποίηση του ομολογιακού δανείου, ύψους 5 εκατομμυρίων που είχαν πάρει οι «πράσινοι».

Τι σημαίνει αυτό; Η εταιρία που είχε δανείσει τα χρήματα αυτά στο «τριφύλλι» και είναι συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζο δεν θα πάρει τα λεφτά της πίσω, αλλά μετοχές της ομάδας. Αυτές ο πρόεδρος της ΠΑΕ, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα τις δώσει στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία» που θα αυξήσει εκ νέου το ποσοστό της.

Έτσι, το άνοιγμα της ΠΑΕ που φτάνει στα 45 εκατομμύρια, όπως είχε αναγνωρίσει ο Γιάννης Αλαφούζος στην Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, θα πέσει κατά 5 εκατομμύρια ευρώ.

Η θεματολογία της Γενικής Συνέλευσης
1) Έγκριση Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης της εταιρίας από 1η Ιουλίου του 2012 μέχρι 30 Ιουνίου του 2013, μετά την ακρόαση των επ' αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ελεγκτών.
2) Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, των Ελεγκτών και των Λογιστών από πάσης ευθύνης για την παραπάνω χρήση.
3) Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή - Λογιστή για τη χρήση από 1 Ιουλίου 2013 έως 30 Ιουνίου του 2014.
4) Μείωση του αριθμού των μετοχών της Εταιρίας με αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,30 ευρώ σε 0,90 ευρώ. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού της Εταιρίας.
5) Μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής σε 0,30 ευρώ για την κάλυψη μέρους των ζημιών των παρελθουσών χρήσεων. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού της Εταιρίας.
6) Έγκριση μετατροπής του ομολογιακού δανείου της Εταιρίας σε μετοχές - αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας - τροποποίηση του άρθρου 7 του καταστατικού της Εταιρίας.
7) Έγκριση αντικατάσταση μελών του ΔΣ.
8) Έγκριση αμοιβής των μελών ΔΣ
9) Έγκριση συμβάσεων συναφθείσων μετά την 1/7/2012.
10) Αλλαγή του τρόπου τήρησης των λογιστικών βιβλίων της Εταιρίας από τα ΕΛΠ στα ΔΛΠ.
11) Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 21 Απριλίου