ΜΠΛΟΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ!

Αν το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την κατεδάφιση της Λεωφόρου, προχωρήσει ως έχει, τότε ο Ερασιτέχνης θα προσφύγει στο ΣΤΕ.

Μπλόκο από τον Ερασιτέχνη!

Ετοιμος να φτάσει στα άκρα και να περάσει στην αντεπίθεση για το θέμα της Λεωφόρου είναι ο Ερασιτέχνης. Οι άνθρωποι της «μάνας του λόχου» την περασμένη Παρασκευή απέστειλαν πολυσέλιδο κείμενο στον Οργανισμό Αθήνας με τις βασικές θέσεις του Ερασιτέχνη για το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος. Απαίτηση είναι να μη συντελεστεί το μεγαλύτερο «Παναθηναϊκό έγκλημα» όλων των εποχών: Η κατεδάφιση της Λεωφόρου με αντάλλαγμα κουτσουρεμένες εγκαταστάσεις και το... εμπορικό του Μπάμπη Βωβού.

Στον Ερασιτέχνη, λοιπόν, θέλουν να μπλοκάρουν τις εξελίξεις στη διπλή ανάπλαση αν δεν αλλάξουν βασικά σημεία του νέου νομοσχεδίου. Φυσικά, πρώτο σημείο διαφοράς είναι το θέμα της ιδιοκτησίας της Λεωφόρου, αλλά και ο χρόνος παράδοσης της Λεωφόρου. Μάλιστα είναι αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά αν χρειαστεί, ενώ στην ύστατη περίπτωση θα φτάσουν μέχρι το ΣτΕ.

«Αν χρειαστεί τα λέμε στα δικαστήρια»

Επί του θέματος μίλησε στην «Καθημερινή» το μέλος της επιτροπής γηπέδου του Ερασιτέχνη, Σταύρος Παναγιωτόπουλος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο δήμος χωρίς να προσκομίσει τίτλους, ισχυρίστηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος ότι είναι ο ιδιοκτήτης της Λεωφόρου και μέσα σε μια ημέρα το υπουργείο έκανε δεκτή τη θέση του. Φυσικά και δεν πρόκειται να το δεχθούμε. Αν τολμήσουν να βγάλουν οποιαδήποτε άδεια χωρίς εμάς, θα τα πούμα στα δικαστήρια.

Ο νόμος του 2011 αποσύνδεσε την κατασκευή του νέου γηπέδου από την τύχη της διπλής ανάπλασης. Όμως ο Ερασιτέχνης στηρίζεται οικονομικά από τη χρήση της Λεωφόρου και δεν μπορεί απλά να παραλάβει κάποιες εγκαταστάσεις στο Βοτανικό, τις οποίες κατόπιν δεν θα μπορεί να συντηρήσει. Θέλουμε η κατεδάφιση της Λεωφόρου να είναι άμεσα συναρτημένη με την κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία σύμβαση με το δήμο Αθηναϊων, πλην της αρχικής του 2006. Οι αρμόδιοι για το έργο στον Δήμο Αθηναϊων - και όχι ο ίδιος ο κ. Καμίνης - αποφεύγουν να μας συναντήσουν, με αποτέλεσμα να μην έχουμε εικόνα για το τι έχει συμφωνηθεί και πως το έργο θα προχωρήσει. Αν το Προεδρικό Διάταγμα προχωρήσει ως έχει τότε δεν μας αφήνουν άλλη λύση από το να προσφύγουμε στο ΣτΕ για να το ανατρέψουμε»

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου