ΤΟ... ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΗΣ

Η δικηγόρος του Πρίγκιπα Φεϊζάλ, Κασσιανή Μιχοπούλου απέστειλε επιστολή προς τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ και ενημερώνει πως ο πελάτης της θέλει να μπει στην αύξηση ΜΚ.

Το... τροπάριο της Κασσιανής

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αθήνα 18/06/2012

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες

Όπως πιθανόν να γνωρίζετε, ο εντολέας μου H.R.H Prince Faisal bin Abdulaziz bin Nasser bin Abdulaziz Al Saud, έχει από τριμήνου ενδιαφερθεί για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας σας, αφού ενημερώθηκε ότι είναι προς διάθεση.

Προς την κατεύθυνση αυτή ξεκινήσαμε συνομιλίες μe την πλευρά του μεγαλομετόχου Ιωάννη B.Βαρδινογιάννη και με τους πληρεξουσίους δικηγόρους του δηλώνοντας εγγράφως την διάθεση μας και προσκομίζοντας τραπεζικές δεσμεύσεις. Ενώ είχαμε καταλήξει στο τελικό σχέδιο μεταβίβασης και είχε επιβεβαιωθεί η άφιξη του H.R.H Prince Faisal bin Abdulaziz bin Nasser bin Abdulaziz Al Saud, για την Γ.Σ της 08/05/2012 στην οποία δηλώσαμε την επιθυμία μας να συμμετέχουμε, εντελώς ξαφνικά η άλλη πλευρά μας διεμήνυσε ότι δεν θα υπογραφεί το συμφωνηθέν προσύμφωνο και μας παρέπεμψε στην Ε.Ε.Α για να λάβουμε την σχετική έγκριση και με την υπόσχεση της εντός 48 ωρών μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου έναντι κατάθεσης 15.000.000. Παρόλα αυτά ο H.R.H Prince Faisal bin Abdulaziz bin Nasser bin Abdulaziz Al Saud δεν άλλαξε το πρόγραμμα του, ήρθε στην Αθήνα έδωσε συνέντευξη τύπου για να τον γνωρίσει από κοντά ο κόσμος και ο Τύπος, διόρισε με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο εμένα ως δικηγόρο του με εκτενέστατες αρμοδιότητες (συμπεριλαμβανομένης και αυτής της διαπραγμάτευσης και απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρείας σας) και απευθυνθήκαμε, ως είχαμε υποχρέωση, στην αρμόδια ΕΕΑ για τη λήψη άδειας αγοράς πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ.

Στο σχετικό φάκελο που βρίσκεται στην αρμόδια Επιτροπή και γνώση μπορείτε να λάβετε όλοι, αφού ευθέως σας αφορά, περιλαμβάνονται όλα τα επίσημα έγγραφα που πιστοποιούν και την ταυτότητα και την οικονομική δυνατότητα και το επιχειρηματικό πλάνο που έχει συνταχθεί για την ΠΑΕ, ώστε να μην καταλείπετε ουδεμία αμφιβολία για το ποιος είναι, τι μπορεί και τι προθέσεις έχει.

Με τη λήψη της σχετικής άδειας απευθυνθήκαμε αρμοδίως στην ΠΑΕ και συγκεκριμένα στον Πρόεδρό της και στον Οικονομικό σας Διευθυντή, για να πληροφορηθούμε ποιες ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για το ουσιαστικό και τυπικό άνοιγμα της ΑΜΚ που έχει αποφασιστεί με την από 08/03/2012 απόφαση Γ.Σ. μετόχων, η οποία απόφαση δημιουργεί και προσδοκίες σε ενδιαφερόμενους (πρόκειται για απόφαση Γ.Σ. ανωνύμου εταιρείας) και υποχρέωση τήρησής της από εσάς.

Μάλιστα η πλευρά μας πρότεινε και έναν τρόπο συντόμευσης των διαδικασιών, αυτόν της επιβολής πλαφόν 50.000 ευρώ ως κατώτατο όριο συμμετοχής, ώστε να μην είναι απαραίτητη η έκδοση ενημερωτικού δελτίου και έγκρισής του, διαδικασία δαπανηρή και χρονοβόρα. Φυσικά είναι δικαίωμά σας να μην επιλέγετε αυτή τη λύση, αλλά οι προθεσμίες «τρέχουν» επικίνδυνα για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία, την οποία κατάσταση δημόσια εκθέσατε (ανακοίνωση ΠΑΕ 14-06-2012).

Σας ενημερώνουμε εκ νέου ότι προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε στην αποφασισθείσα ΑΜΚ με ποσό ακριβώς 15.000.000 ευρώ, ώστε να αποκτήσουμε την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σας.

Προς τούτο παρακαλούμε και πάλι να τηρήσετε την απόφαση της Γ.Σ. και να ενεργοποιήσετε το συντομότερο δυνατόν την ΑΜΚ, καθώς είναι τουλάχιστον αδιανόητο να μας ζητείται μέσω δημοσιευμάτων και διαρροών «κύκλων» να καταθέσουμε τέτοιο ποσό έναντι μελλοντικής ΑΜΚ, η οποία θα ενεργοποιηθεί από μελλοντικές σας ενέργειες, στις οποίες δεν έχουμε κανένα λόγο και δυνατότητα επιρροής ή απλά και μόνο ως κατάθεση σε δικό μας λογαριασμό εν είδει επίδειξης δύναμης. Κάτι τέτοιο είναι αστείο και μόνο που συζητείται και κατηγορηματικά απορρίπτεται.

Η οικονομική δυνατότητα του εντολέως μου και της οικογενείας του είναι παγκοσμίως γνωστή και αποδεικνύεται άλλωστε από σειρά επισήμων εγγράφων, στα οποία έχετε πρόσβαση και δικαίωμα (ίσως και υποχρέωση ως νόμιμοι εκπρόσωποι της ανωνύμου εταιρείας) να λάβετε γνώση.

Το ως άνω ποσό θα κατατεθεί ως ΑΜΚ και μόνο υπό τον όρο απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου, σε καμία άλλη περίπτωση για κανένα άλλο ποσό ή απόκτηση οποιοδήποτε πακέτου μετοχών πλην του πλειοψηφικού δεν ενδιαφέρει την πλευρά μας, όπως άλλωστε ήταν από την αρχή η προσφορά και ο αδιαπραγμάτευτος όρος μας.

Παρακολουθούμε όπως και όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού με περίσσια αγωνία τις ερασιτεχνικές και συνάμα επικίνδυνες για το μέλλον της ομάδας ενέργειες και δηλώσεις των διοικούντων. Σαράντα ημέρες πριν το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας και η δήλωση «δεν υπάρχει ακόμα budget και ευελπιστούμε να…» θυμίζει ευχολόγιο και όχι επιχειρηματικό πλάνο που τόσο έχει διαφημιστεί.

Είμαστε βέβαιοι ότι έχετε πλήρη γνώση των ευθυνών σας και τις καλύτερες προθέσεις για το μέλλον της εταιρείας, ειδικά στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διάγει και ελπίζουμε στην ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση της ΑΜΚ που αποφασίστηκε την 8/3/12 και λήγει την 8/7 με δικαίωμα να την παρατείνετε μέχρι και την 8/8/12, ώστε, αν δεν εισρεύσουν από τους παλαιούς μετόχους τα ανάλογα με το ποσοστό τους χρήματα, να καλύψουμε εμείς το ποσό και να αποκτήσουμε την πλειοψηφία.

Μην επιτρέψετε με την ανοχή σας να θεωρηθείτε συνυπεύθυνοι σε επικείμενη ζημιά της εταιρίας.

Με την παρούσα θεωρήστε όλοι ενήμεροι άρα και συνυπεύθυνοι από εδώ και στο εξής.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου