«ΤΟ 2004 ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΑ»

Ο Γιόσου Σαριέγκι ρωτήθηκε για την εθνική ομάδα και τόνισε πως το έπος της Πορτογαλίας έδωσε ψυχολογική ώθηση στην Ελλάδα.

«Το 2004 άλλαξαν όλα»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σαριέγκι στο Radio Mundosports:

Γνωρίζεις καλά την Εθνική ομάδα λόγω της θητείας σου εδώ. Ποια είναι η γνώμη σου η εντύπωσή σου για αυτό το EURO;

«Η ελληνική ομάδα έχει μεγάλη εμπειρία. Στις τάξεις της έχει παίκτες που διαθέτουν εμπειρία και ξέρουν τι εστί τέτοιου τύπου διοργανώσεις και πώς ν’ ανταπεξέλθουν. Αρκετοί από αυτούς παίζουν χρόνια μαζί και κάτι τέτοιο είναι αρκετά σημαντικό. Η εμπειρία μετράει εν πολλοίς σε τέτοια παιχνίδια και δεν είναι αμελητέο αυτό. Επιπλέον δεν είναι μόνο η εμπειρία. Οι Έλληνες διεθνείς είναι παίκτες που διαθέτουν και υψηλή τεχνική κι έχουν ωριμάσει στο πέρασμα του χρόνου»

Υπάρχει κάποιος παίκτης που ξεχωρίζεις; Δεν έχει σημασία αν είναι από τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό ή αλλού…

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει απαραίτητα κάποιος που ξεχωρίζει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Σαν σύνολο έχουν πολύ καλές αρετές. Και σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο η Εθνική είναι ανεβασμένη και κατά την γνώμη μου δεν ξεχωρίζει κάποιος ιδιαίτερα από τους άλλους»

Το αρνητικό και το θετικό σημείο αυτής της Εθνικής;

«Το θετικό σίγουρα έχει να κάνει με το ψυχολογικό επίπεδο. Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στην Πορτογαλία, οι Έλληνες έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι μπορούν να καταφέρουν πολλά. Τα τελευταία χρόνια η Εθνική έχει δουλέψει πολύ, γιατί αυτό δεν είναι κάτι που το πετυχαίνεις από τη μια μέρα στην άλλη».

Βλέπεις κάποιο φαβορί για το τρόπαιο;

«Τα φαβορί υπάρχουν πάντα, αλλά πριν χρόνια η Ελλάδα για παράδειγμα απέδειξε ότι το να θεωρείσαι φαβορί δεν σημαίνει τίποτα. Η Ισπανία μπορεί να θωρείται φαβορί περισσότερο από άλλες ομάδες, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύεις και μέσα στο γήπεδο. Αν δεν κερδίσεις τα ματς δεν έχεις κάνει τίποτα».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου