ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ

Την έγκριση του «σωματείου» από το Πρωτοδικείο περιμένει την Τετάρτη ο Γιάννης Αλαφούζος για να προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Εγκριση και επόμενα βήματα

Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να πάρει την άδεια σύστασης το σωματείο με ονομασία «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και μετά την έγκριση ο Γιάννης Αλαφούζος θα προχωρήσει στα επόμενα βήματα, τα οποία ήδη έχει σχεδιάσει.

Συγκεκριμένα, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Goal η σειρά των επόμενων βημάτων είναι η εξής:

1. Θα δοθεί προτεραιότητα στο τελικό στάδιο της μεταβίβασης (και τυπικά) των μετοχών από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στο «Σωματείο». Οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει εδώ και δύο εβδομάδες σε συμβόλαια τη μεταβίβαση (αλλά και την ανάληψη των ευθυνών της ΓΗΠΕΛ από τον Τζίγγερ), εντούτοις για φορολογικούς λόγους η συμφωνία θα «σφραγιζόταν» στις αρχές του 2013, προκειμένου να «κλείσει» το τρέχον φορολογικό έτος και να μη χρειαστεί να πληρωθεί στην Eφορία ένα ποσό κοντά στα 4 εκατ. ευρώ.

Στο διάστημα που ακολούθησε, ωστόσο, οι συνεργάτες των δύο πλευρών κατέληξαν σε ένα φοροτεχνικό «τρικ» το οποίο επιτρέπει να γίνει άμεσα η μεταβίβαση των μετοχών του Βαρδινογιάννη προς το «Σωματείο», πληρώνοντας στην Eφορία ένα ποσό μόλις των 400.000 ευρώ. Κάτι που επί της ουσίας παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως «κάνουμε μία άλλη διαδικασία, για να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να μας αναγνωρίσει το Πρωτοδικείο, για να είμαστε επίσημο νομικό πρόσωπο, και στο τέλος της να προχωρήσουμε τη μεταβίβαση των μετοχών».

2. Θα ξεκινήσει το άνοιγμα των λογαριασμών σε τράπεζες, η δημιουργία του σχετικού σάιτ και με γοργά βήματα θα αρχίσει να στήνεται η διαδικασία με την οποία θα μπορεί να αρχίσει να βάζει ο κόσμος του Παναθηναϊκού τα χρήματά του στη λαϊκή βάση.

Παράλληλα, από την προσεχή Κυριακή θα ξεκινήσει, αρχικά μέσω των εφημερίδων και ακολούθως μέσω διαφημιστικών σποτ στην τηλεόραση, η διαφημιστική καμπάνια της λαϊκής βάσης, προκειμένου οι φίλοι του «τριφυλλιού» να είναι από πολύ νωρίς ενήμεροι για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να βοηθήσουν.

3. Εντός της εβδομάδας -μετά την έγκριση του «Σωματείου» από το Πρωτοδικείο- θα προγραμματιστεί έκτακτο ΔΣ στην ΠΑΕ για να οριστικοποιηθούν και να εγκριθούν τα προνόμια που θα συνοδεύουν κάθε νέο μέλος του «Σωματείου», μέσω των διαρκείας και των άλλων μπόνους που έχουν προβλεφθεί.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου