ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ VAR ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ

Στο χθεσινό σεμινάριο, που έγινε σε ξενοδοχείο της Αθήνας σχετικά με τις αποφάσεις του VAR o ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA, Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ ανέλυσε πολλές φάσεις, που έχουν γίνει μέχρι τώρα στην Σούπερ Λίγκα.

Παναθηναϊκός: Σεμινάριο για VAR με πράσινη εκπροσώπηση

Στα του Παναθηναϊκού, ο Ισπανός ανέλυσε και τις δυο φάσεις στο παιχνίδι με την Ξάνθη, αλλά και το τρίτο γκολ του ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό. Με την Ξάνθη ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Παναθηναϊκού και μέτρησε γκολ της Ξάνθης, που ήταν οφσάιντ, ενώ το γκολ του ΟΦΗ φάνηκε, ότι ήταν κανονικό.

Και για τις τρεις περιπτώσεις ο Γκόμεθ τόνισε, ότι «η γραμμή της Nova  δεν είναι αποδεκτή από το VAR και δεν μπορούσε με σιγουριά να πει κανείς αν είναι, ή δεν είναι οφσάιντ. Αυτές οι φάσεις είναι γκρίζες. Η γραμμή του VAR είναι σε συγκεκριμένη γωνία , ώστε να φαίνεται αν προεξέχει κεφάλι, σώμα, πόδι . Χωρίς αυτή την γραμμή σε αυτές τις φάσεις κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος».

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Κώστας Κωστάντος, που ρώτησε τον Γκόμεθ «αν ο διαιτητής του αγώνα μπορούσε να πάει να δει ο ίδιος  την φάση του γκολ της Ξάνθης στο 94, επειδή έκρινε το παιχνίδι».

Η απάντηση του Γκόμεθ ήταν σαφής: «Ναι έχει αυτό το δικαίωμα ο διαιτητής να πάει να δει το οφσάιντ και να πάρει ο ίδιος την απόφαση, για φάση, που κρίνει το παιχνίδι». Με λίγα λόγια επιβεβαιώθηκε και επίσημα, ότι ο Κομίνης δεν πήρε την ευθύνη της απόφασης. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ...

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου