ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: «ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ, ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ VAR ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ»

Οργισμένη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά τα διαιτητικά όργια σε βάρος των «πράσινων» στον αγώνα με την Ξάνθη στη Ριζούπολη.

Παναθηναϊκός: «Αλλοίωση αποτελέσματος, δώστε τους διαλόγους του VAR στη δημοσιότητα»

Ο Παναθηναϊκός είδε τους Κομίνη και Σκουλά να του στερούν ένα καθαρό γκολ και παράλληλα να μετρούν ένα άκυρο σε βάρος τους για λογαριασμό της Ξάνθης, με την ομάδα του Γιώργου Δώνη να γνωρίζει ήττα 0-1 στη Ριζούπολη, όπου ήταν τυπικά γηπεδούχος. Η «πράσινη» ΠΑΕ αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλά για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος, ανικανότητα χειρισμού του VAR από τους Έλληνες διαιτητές ενώ ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα οι διάλογοι Κομίνη και Σκουλά  έτσι ώστε να μάθει όλη η Ελλάδα  τι ειπώθηκε  στις επίμαχες φάσεις.

 

Παράλληλα, από το «τριφύλλι» ξεκαθαρίζουν πως το γεγονός ότι έχουν διαλέξει να μην σχολιάζουν διαιτητικές αποφάσεις έχει εκληφθεί ως αδυναμία  και υπογραμμίζουν πως από εδώ και πέρα θα σταματήσουν να έχουν παθητική  στάση σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Στο σημερινό αγώνα της ομάδας μας με την Ξάνθη υπήρξε καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος, όπως αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από την τηλεοπτική λήψη, καθώς με υπόδειξη VAR ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ υπέρ του Παναθηναϊκού και μέτρησε γκολ του αντιπάλου μας που ήταν –και είχε υποδειχθεί από το βοηθό διαιτητή- offside. Είναι αδιανόητο και φαινόμενο που ανθεί μόνον στην Ελλάδα, από όσες χώρες χρησιμοποιούν VAR, να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις από τους χειριστές του VAR. Η ΚΕΔ καλείται να απαντήσει, εάν οι διαιτητές έχουν μερική γνώση χρήσης του VAR ή εάν απλώς είναι ανίκανοι να δουν αυτό που παρακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι θεατές και τηλεθεατές. Επιπλέον, ζητάμε να δοθούν στη δημοσιότητα οι διάλογοι του διαιτητή της σημερινής αναμέτρησης κ. Κομίνη με τον χειριστή VAR, κ. Σκουλά, ώστε να μάθει όλη η Ελλάδα τι ειπώθηκε που απέτρεψε τον διαιτητή να δει ο ίδιος τις επίμαχες φάσεις και με ποιο κριτήριο λήφθηκαν οι τελικές αποφάσεις.

 

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από πέρυσι επέλεξε να βαδίσει το μοναχικό δρόμο του μη σχολιασμού της διαιτησίας μέσω δηλώσεων ή ανακοινώσεων. Είναι εμφανές από την πρώτη αγωνιστική του εφετινού πρωταθλήματος και τις διαιτητικές αποφάσεις στους αγώνες μας (φτάσαμε στο σημείο στον αγώνα με τον Πανιώνιο με υπέρ μας ποσοστά κατοχής μπάλας να μας καταλογίζεται διπλάσιος αριθμός φάουλ σε σύγκριση με τον αντίπαλο), ότι αυτή η στάση μας όχι απλά δεν εκτιμάται, αλλά εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Ας γνωρίζουν, λοιπόν, οι ιθύνοντες της ελληνικής διαιτησίας ότι ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει πλέον να παρακολουθήσει παθητικά τις πρακτικές που ακολουθούνται στις αναμετρήσεις του».

ΠΗΓΗ: Onsports.gr

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου