Δώνης: «Η πιο δύσκολη ημέρα μου στον Παναθηναϊκό»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

31.08.2019 22:13

Δώνης: «Η πιο δύσκολη ημέρα μου στον Παναθηναϊκό»

Στους λόγους που ήρθε η ντροπιαστική ήττα από τον ΟΦΗ και στη διαχείριση της από εδώ και πέρα αναφέρθηκε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Είναι η πιο δύσκολη ημέρα μου στον Παναθηναϊκό από την ημέρα που ήρθα. Είμαι πολύ στενοχωρημένος για αυτό που παρουσιάσαμε στο γήπεδο. η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου γιατί η ομάδα μου φάνηκε ανέτοιμη. Είχαμε μια πάρα πολύ κακή ημέρα, πάρα πολύ κακή απόδοση. Δεν μου ήταν εύκολο και στο τέλος του παιχνιδιού να διαχειριστώ κάποιες καταστάσεις. Γενικώς είναι ένα δύσκολο βράδυ και δεν θέλω να πω και πολλά πράγματα, γιατί όταν είσαι φορτισμένος συναισθηματικά μπορεί να μην έχεις και τις καλύτερες απόψεις τη συγκεκριμένη στιγμή».

Σε σχέση με την πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει δυο εντελώς διαφορετικούς αντιπάλους. Στο πρώτο είχε να διασπάσει μια πολυπρόσωπη άμυνα και δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία. Ο ΟΦΗ παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο, η ομάδα είχε κακές μεταβάσεις, όχι κλεψίματα, όχι ευκαιρίες. Ποια είναι η ποδοσφαιρική απάντηση με δεδομένο ότι ξέρατε τους αντιπάλους;

«Συμφωνώ ότι ήταν διαφορετικά τα παιχνίδια. Το κομμάτι της Λαμίας το έχουμε συζητήσει κι εξηγήσει σημαντικό είναι να πούμε για το συγκεκριμένο. Είχαμε πρόβλημα να περάσουμε σε πρώτο χρόνο τη μπάλα από τα στόπερ στα χαφ, δεχόμασταν καλή πίεση και κάναμε λάθη με τη μπάλα στα πόδια με συνέπεια να έχουμε πρόβλημα και στο τρανζίσιον. Σε αυτό το παιχνίδι η ηρεμία μας και η κίνησή μας με τη μπάλα στα πόδια, δεν ήταν αυτή που μας έχουν συνηθίσει οι παίκτες από την προετοιμασία. Κάναμε εύκολα λάθη που τα εκμεταλλεύτηκε ο ΟΦΗ που πίεσε καλά στη μεσαία ζώνη. Εκτός από το πρόβλημα στο να μεταφέρουμε σωστά τη μπάλα, είχαμε τεράστια προβλήματα με πολύ εύκολες λανθασμένες μεταβιβάσεις. Είχαμε πολύ κακές επιλογές και στα δυο ημίχρονα. Όταν κάνεις τέτοια λάθη με τη μπάλα στα πόδια το τακτικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Όταν οι παίκτες έχαναν τη μπάλα στη μεσαία ζώνη, ο αντίπαλος έβγαινε στο ανοικτό γήπεδο. Το δεύτερο πολύ κακό κομμάτι, ήταν η πολύ σοφτ αμυντική μας λειτουργία. Θεωρώ κι επιμένω ότι είναι δική μου ευθύνη γιατί η ομάδα ήταν σε όλα απροετοίμαστη. Ακόμα και στις μονομαχίες. Δεν είχαμε ετοιμαστεί ούτε ψυχολογικά, μετά από μια καλή προετοιμασία νομίζαμε ίσως ότι θα είναι εύκολα τα παιχνίδια. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να αλλάξουμε πράγματα αλλά κάναμε δυο μεγάλα λάθη. Θα σταθώ στην έλλειψη ετοιμότητας της ομάδας σε όλα τα επίπεδα».

Κοινώς παρανομαστής του κακού διαστήματος και πέρσι και φέτος, είναι η ίδια διοίκηση. Σήμερα ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε ένα γήπεδο που από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό βρίζονταν η διοίκηση, παλιές διοικήσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος;

«Νομίζω ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε με αυτό. Εγώ μπορώ να ασχοληθώ με το αγωνιστικό κομμάτι, με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, με την ομάδα που προσπαθούμε να φτιάξουμε. Δεν θα μπω στη λογική του πως φέρεται ο κάθε φίλαθλος. Εγώ ως προπονητής κοιτάω, σαν ένας από τους ηγέτες της προσπάθειας, να ειμαι κοντά στην ομάδα, να στηρίζω τους ποδοσφαιριστές μου και θα το κάνω ως την τελευταία ημέρα που θα είμαι εδώ. Το ποδόσφαιρο έχει κακές και δύσκολες στιγμές όπως η αποψινή, αλλά εγώ δεν θα αλλάξω ούτε μέχρι την τελευταία στιγμή που θα είμαι στον Παναθηναϊκό».

Με δεδομένο ότι ο Κουρμπέλης θα χάσει τα παιχνίδια με τον Άρη και τον Ολυμπιακό, ο Νούνες και ο Χρήστος Δώνης δεν ήταν σε καλή κατάσταση, πως θα διαχειριστείτε τη θέση του αμυντικού χαφ για τα δυο ματς που έρχονται;

«Είναι διαφορετικά κομμάτια. Η ομάδα έχει ένα πολύ δύσκολο βράδυ, με πολύ κακή απόδοση, με μεγάλα λάθη και ήταν ανέτοιμη σε ένα δυνατό ματς πρωταθλήματος. Έγιναν πολλά άσχημα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν θα μπω στη διαδικασία αν ο κόσμος αποδοκιμάζει παίκτη, αν άλλος παίκτης κλαίει από στενοχώρια ή αν άλλος αντιδράσει στον κόσμο. Για εμάς είναι σημαντικό να μπορεί το γκρουπ να αντιμετωπίσει κι αυτή τη δύσκολη ημέρα. Το ποδόσφαιρο έχει και τέτοιες ημέρες. Πέρσι είχαμε καλές μέρες στην αρχή της σεζόν. Εγώ δεν πρόκειται να αλλάξω νοοτροπία προς τους παίκτες μου. Εγώ τους παίκτες που έχω στην ομάδα θα είμαι δίπλα τους, θα τους στηρίζω, θα τους αγαπάω και θα ψάχνουμε να βρούμε γιατί ήμασταν έτσι στο γήπεδο σήμερα και μέσα από αυτό να βγούμε δυνατοί. Τώρα αν θα έρθει μια κόκκινη, αν κάποιος αποδοκιμάστηκε και κάποιος έκλαιγε, το ποδόσφαιρο έχει δύσκολες και δυνατές στιγμές. Κι εγώ αν ήμουν φορτισμένος θα ερχόμουν εδώ να πω «δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Γεια σας βρείτε άλλον προπονητή». Δεν είναι έτσι, εμείς εδώ είμαστε, πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό και να βγούμε πιο δυνατοί».

Μιλήσατε για δύσκολες καταστάσεις, αναφέρεστε στις αντιδράσεις των παικτών στα αποδυτήρια;

«Όταν ένα παιχνίδι πάει τόσο στραβά, επηρεάζει την ομάδα και ατομικά τους παίκτες. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά. Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό, ξέρετε πως είναι. Το καταλάβαμε με τις εικόνες σήμερα. Δεν είναι εύκολο να σε αποδοκιμάζουν οι φίλαθλοί σου. Είναι κάτι που το ζήσαμε, πρέπει να βρούμε τον τρόπο να το ξεπεράσουμε και να παρουσιάσουμε μια πιο έτοιμη ομάδα».

Η απόδοση της μεσαίας γραμμής σε συνδυασμό με την απουσία του Κουρμπέλη αλλάζει το μεταγραφικό πλάνο σας; Επίσης υπάρχει σκέψη για αλλαγή στη διάταξη;

«Στο πρώτο κομμάτι δεν θα απαντήσω. Υπάρχει διαδικασία που ακολουθούμε στα μεταγραφικά, μας παρουσιάστηκαν σοβαρότερα σήμερα και πρέπει να τα διαχειριστούμε. Ποτέ δεν είμαι δογματικός με τα συστήματα. Η εικόνα της ομάδας στην προπόνηση αυτές τις 50 ημέρες ήταν δυνατή, πολύ καλή. Και στη δημιουργία, και έχοντας τη μπάλα και στις μονομαχίες. Ήταν άλλο κομμάτι το ματς της Λαμίας αλλά στο σημερινό παιχνίδι προβληματίστηκα κι εγώ πολύ. Όταν σήμερα αλλάξαμε σχηματισμό, κάναμε δυο μεγάλα λάθη που καταδίκασαν το παιχνίδι. Θα μπούμε στη διαδικασία να δούμε τι μας ταιριάζει και να δουλέψουμε και πάνω σε αυτό».

Στα δυο ματς αυτά ήταν συνολικό το πρόβλημα, δεν υπήρξε παίκτης να είναι πάνω από το μέτριο. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που ποδοσφαιρικά πρέπει να βελτιωθεί από αύριο;

«Για την εικόνα της ψυχικής ετοιμότητας των παικτών φέρω τη μεγαλύτερη ευθύνη εγώ. Στη διαδικασία των 45-50 ημερών είδα ότι προοδεύει η ομάδα, αλλά ίσως να είχαμε ένα μπλαζέ ύφος με την έννοια πως θα έρθουν τα πράγματα πιο εύκολα. Δεν μας έγινε μάθημα την προηγούμενη εβδομάδα και σήμερα σε έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού, με καλύτερη ομάδα και καλύτερους παίκτες δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Εκεί κατά τη γνώμη μου θα άλλαζα κάποια πράγματα».

Μείνατε ικανοποιημένος από τον Περέα;

«Για ένα νέο παιδί που είναι λίγες ημέρες στην ομάδα και μπαίνει με αυτό το πάθος και αυτή την ενέργεια, είναι το μοναδικό θετικό της βραδιάς».

Θέλετε να πείτε κάτι στον κόσμο;

«Το είπα και μετά το τέλος του παιχνιδιού. Εγώ έχω τη λογική ότι ο κόσμος στο τέλος του παιχνιδιού από αυτά που βλέπει έχει το δικαίωμα είτε να χειροκροτεί είτε να αποδοκιμάσει. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και όταν βλέπει ο κόσμος τέτοια λάθη από εμάς, είναι λογικό να αποδοκιμάζει. Όταν δουλεύω δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω της λέξης της ντροπής και της συγγνώμης, γιατί είναι σημαντικές έννοιες στη ζωή μας και εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο. Σίγουρα ένα συγγνώμη σε εισαγωγικά μπορούμε να το πούμε γιατί ήμασταν κακοί και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Αυτές οι εκφράσεις δεν με αντιπροσωπεύουν στη ζωή μου για το ποδόσφαιρο, θα τις χρησιμοποιούσα σε άλλα πράγματα και όχι στο ποδόσφαιρο».

Θεωρείτε ότι η συνεχής χρήση του VAR σας αποσυντόνισε;

«Σήμερα ήταν λίγο μια κατάσταση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, σταματούσε εύκολα το παιχνίδι για πολλές αποφάσεις. Όταν μας έκαναν το σεμινάριο μας είπαν για τρεις περιπτώσεις που σταματάει. Σήμερα υπήρξε μια υπερβολή, δεν μπορώ να κρίνω γιατί δεν έχω δει τις φάσεις. Δεν μας αποσυντόνισε αυτό, ήμασταν αποσυντονισμένοι μόνοι μας. Αν δούμε το παιχνίδι το τι έχουμε κάνει και τι έχει συμβεί, η ευθύνη βαραίνει εμάς».

Κορονοϊός - Πάσχα:Τι θα γίνει με το Άγιο Φως - Τι αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Κορονοϊός - Πάσχα:Τι θα γίνει με το Άγιο Φως - Τι αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Θρίλερ στο Ίλιον: Πώς το 8χρονο κοριτσάκι πυροβολήθηκε στο πόδι από τον 5χρονο αδερφό της

Θρίλερ στο Ίλιον: Πώς το 8χρονο κοριτσάκι πυροβολήθηκε στο πόδι από τον 5χρονο αδερφό της

Κορονοϊός: Τα πρώτα αισιόδοξα νέα για την Ελλάδα - Τι αποκάλυψε η επιδημιολόγος Σύψα (vid)

Κορονοϊός: Τα πρώτα αισιόδοξα νέα για την Ελλάδα - Τι αποκάλυψε η επιδημιολόγος Σύψα (vid)

Κορονοϊός: Αυτοκτόνησε ο γιατρός της Ρεμς, ήταν θετικός στον ιό (photos)

Κορονοϊός: Αυτοκτόνησε ο γιατρός της Ρεμς, ήταν θετικός στον ιό (photos)

Παναθηναϊκός: Το έχει πάρει απόφαση ο Ζαχίντ

Παναθηναϊκός: Το έχει πάρει απόφαση ο Ζαχίντ

Κορονοϊός: Οι καλύτεροι πασέρ μέχρι να μπει «λουκέτο» στην Ευρωλίγκα

Κορονοϊός: Οι καλύτεροι πασέρ μέχρι να μπει «λουκέτο» στην Ευρωλίγκα

Κορονοϊός: Αναπάντεχο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας

Κορονοϊός: Αναπάντεχο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας

 Παναθηναϊκός: Μία δεκάδα σε αναμονή

Παναθηναϊκός: Μία δεκάδα σε αναμονή

Κορονοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους - Οι ημερομηνίες για διορθώσεις

Κορονοϊός - Επίδομα 800 ευρώ: Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους - Οι ημερομηνίες για διορθώσεις

Παναθηναϊκός: Η έρευνα της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» για την επιστροφή στην Ευρώπη

Παναθηναϊκός: Η έρευνα της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» για την επιστροφή στην Ευρώπη

Κορονοϊός: Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη

Κορονοϊός: Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη

Κορονοϊός: Η πιο άτυχη χώρα στον κόσμο - Δείτε τι συνέβη

Κορονοϊός: Η πιο άτυχη χώρα στον κόσμο - Δείτε τι συνέβη

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα τεστ στην Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει συνεργάτιδα του Τσιόδρα

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα τεστ στην Ελλάδα - Τι αποκαλύπτει συνεργάτιδα του Τσιόδρα

Κακοκαιρία: «Βούλιαξαν» Εύβοια, Χαλκιδική, Τρίκαλα και Σκιάθος - Πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κακοκαιρία: «Βούλιαξαν» Εύβοια, Χαλκιδική, Τρίκαλα και Σκιάθος - Πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κορονοϊός: 73 νεκροί στην Ελλάδα - 62 νέα κρούσματα - 1.735 στο σύνολο

Κορονοϊός: 73 νεκροί στην Ελλάδα - 62 νέα κρούσματα - 1.735 στο σύνολο

Παναθηναϊκός: Από το κακό στο χειρότερο

Παναθηναϊκός: Από το κακό στο χειρότερο

Κορονοϊός: Η ανατρεπτική πρόταση του Κασίγιας για την επανέναρξη

Κορονοϊός: Η ανατρεπτική πρόταση του Κασίγιας για την επανέναρξη

Παναθηναϊκός ΑμεΑ: Το 13αρι του Ρούσσου

Παναθηναϊκός ΑμεΑ: Το 13αρι του Ρούσσου

Κορονοϊός: Διαψεύδει για 3 Αυγούστου η UEFA, υπό μελέτη η επανεκκίνηση

Κορονοϊός: Διαψεύδει για 3 Αυγούστου η UEFA, υπό μελέτη η επανεκκίνηση

 Παναθηναϊκός: Θα πέσουν οι τιμές

Παναθηναϊκός: Θα πέσουν οι τιμές

Κορονοϊός: 73 νεκροί στην Ελλάδα - 62 νέα κρούσματα - 1.735 στο σύνολο

Κορονοϊός: 73 νεκροί στην Ελλάδα - 62 νέα κρούσματα - 1.735 στο σύνολο

Παναθηναϊκός: Κέρδισε τον κόσμο ο Δώνης

Παναθηναϊκός: Κέρδισε τον κόσμο ο Δώνης

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το θρίλερ με την Μακάμπι και το εισιτήριο για το F4 (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Το θρίλερ με την Μακάμπι και το εισιτήριο για το F4 (video)

Μακέντα: «Να επιστρέψω σε καλύτερα πρωταθλήματα»

Μακέντα: «Να επιστρέψω σε καλύτερα πρωταθλήματα»

 Παναθηναϊκός: Κεντρική οδηγία για «ψαλίδι»

Παναθηναϊκός: Κεντρική οδηγία για «ψαλίδι»

Ρουσσόπουλος: «Έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό»

Ρουσσόπουλος: «Έχουν αλλάξει άρδην τα δεδομένα στον Παναθηναϊκό»

Ραγίζει καρδιές η μητέρα 52χρονου που πέθανε από κορονοϊό - Το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε

Ραγίζει καρδιές η μητέρα 52χρονου που πέθανε από κορονοϊό - Το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε

Η αντίληψη του «κερδίζω»!

Η αντίληψη του «κερδίζω»!

Κορονοϊός - Πάτρα: Αμετανόητοι! Πήγαν σε εκκλησία και τους «έκοψαν» πρόστιμα

Κορονοϊός - Πάτρα: Αμετανόητοι! Πήγαν σε εκκλησία και τους «έκοψαν» πρόστιμα

Κορονοϊός: Συγκλονίζει ο Αλέξης Παπαχελάς - Οι δύσκολες ώρες στη ΜΕΘ

Κορονοϊός: Συγκλονίζει ο Αλέξης Παπαχελάς - Οι δύσκολες ώρες στη ΜΕΘ