ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ»

Τη βούληση της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί λύση στο ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού μετέφερε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: «Κατεύθυνση της ΝΔ να δοθεί λύση στο γηπεδικό του Παναθηναϊκού»

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM

Για τον Βοτανικό: «Είναι μία κατάσταση win - win για όλους. Πρέπει να προχωρήσουμε με συναίνεση. Αυτό λέγαμε πάντα, ο κύριος Τσίπρας ήταν αλλού με τους κορμοράνους. Ας μην κοιτάμε το παρελθόν, σημασία έχει αυτό που θα μείνει και θα είναι η νέα εικόνα σε Βοτανικό και Αμπελοκήπους».

Για τις σκέψεις της ΝΔ πάνω στο θέμα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος και την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο μπάσκετ: «Δεν θέλω να συζητήσω για το παρελθόν ή να αποδεχθώ κριτική πάνω σε πρόσωπα. Σκέπτομαι αν το παιδί μου όταν μεγαλώσει θα μπορώ να το πηγαίνω στο γήπεδο. Συγκρίνοντας την Ελλάδα με την Ευρώπη είναι τεράστιο το κοντράστ. Είναι θέμα αποφασιστικότητας, αστυνόμευσης και να κουνήσουνε όλοι μαζί το κεφάλι μας. Είναι θέμα πολιτισμού. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην παιδεία, είναι πράγματα που τα έχουμε αφήσει αυτά. Χρειάζεται από εκεί και πέρα να τηρούνται οι νόμοι με κάθε κόστος. Όποια ομάδα και αν είναι πρέπει να υπάρχει ισότητα με κάθε κόστος. Όταν ήμουν υπουργός αρμόδιος για την ενέργεια μιλούσα ανοιχτά με όλους. Πιστεύω στις ανοιχτές επαφές με όλες γύρω από ένα τραπέζι. Από εκεί και πέρα εάν ο καθένας αρχίσει να έχει τον χαβά του πρέπει η πολιτεία και η αθλητική δικαιοσύνη να είναι τυφλή. Δεν μπορεί να πετυχαίνουν όλες οι άλλες χώρες και εμείς να αποτυγχάνουμε. Ο υπουργός που θα μείνει στην ιστορία είναι ο υπουργός που θα κάνει πάλι τον τελικό του κυπέλλου, γιορτή. Πιστεύω πρώτα από όλα στη συνεννόηση και μετά αν δεν υπάρξει η πολιτεία δεν μπορεί να είναι θεατής».

Για το ιδιώνυμο: «Το ένα που χρειάζεται είναι συνεννόηση και από εκεί και πέρα εφαρμογή των νόμων».

Για την ΕΡΤ και τα συμβόλαια με τις επτά ομάδες: «Δεν πάμε να κλείσουμε την ΕΡΤ αλλά την εξυγιάνουμε. Να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να παίζουν τα παιχνίδια με την ΕΡΤ. Δεν θα πω ότι εμείς είμαστε αναμάρτητοι αλλά εδώ οι άνθρωποι πάτησαν γκάζι και το τερμάτισαν. Πρέπει μετά να βρούμε μία δίκαιη λύση για τον Έλληνα φορολογούμενο. Δεν είναι στόχος μας να υπονομεύσουμε το πρωτάθλημα αλλά ασφαλώς το θέμα είναι να γίνει μία ανάλυση κόστους - οφέλους».

Για τις επενδύσεις στα Ολυμπιακά ακίνητα: «Είναι ένα τεράστιο θέμα με γιγαντιαίες ευθύνες για όλες τις κυβερνήσεις. Να βγει μπροστά ένας τεχνοκράτης που θα δουλέψει με χρονοδιαγράμματα. Δεν μπορεί να παίζουμε άλλο. Δεν έχω κανέναν δισταγμό να δοθούν σε ιδιώτη αυτά τα ακίνητα για εκμετάλλευση. Το κράτος μπορεί να βγάλει έσοδα από αυτή την υπόθεση».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει ξανά θέμα Athens Alive: «Υπάρχουν πολλά θέματα με αυτό το πρότζεκτ. Υπάρχει μία συναίνεση για τον Βοτανικό ανάμεσα σε ΠΑΕ, ΚΑΕ, Ερασιτέχνη και τα δύο μεγάλα κόμματα».

Για το αν συζήτησε με τον Κώστα Μπακογιάννη για το θέμα του Βοτανικού: «Τον ξέρω από εννέα χρονών παιδί. Εμπιστεύομαι πλήρως τις απόψεις του. Χωρίς καμία αμφιβολία θα το θέλει ακόμα περισσότερο αφού το ξεκίνησε η μητέρα του. Πάντως μπορώ να πω με βεβαιότητα πως δεν κινείται με βάση τις δημόσιες σχέσεις».

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου