ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ

Η «Π» θυμίζει τις περιπτώσεις στις οποίες ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε έντονα να «σπάσει» συμβόλαια παικτών που δεν υπολόγιζε-Το λιγότερο κάποιους μήνες διαρκούσε η διαδικασία!

Παναθηναϊκός: Οι περιπτώσεις που τον βασάνισαν

Η διαδικασία στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, ποτέ δεν ήταν εύκολη. Όχι μόνο λόγω των οικονομικών που είναι όχι απλά… στενά, αλλά ακόμη πιο δύσκολα. Οι «πράσινοι» πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται αλλά δεσμεύονται με συμβόλαιο με το «τριφύλλι». Μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις (για παράδειγμα Μουνιέ, Οικονόμου, Άλτμαν κτλ), είναι δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να προχωρήσει στην ενίσχυση του ρόστερ του, τουλάχιστον στο σημείο που θα ήθελε και θα έπρεπε φυσικά. Σε κατάσταση όπως η τωρινή, έχουν βρεθεί ξανά στο παρελθόν οι «πράσινοι». Δηλαδή να θέλουν να αποδεσμεύσουν ποδοσφαιριστές για να προχωρήσουν το σχεδιασμό τους. Με τη διαφορά πως αυτή την εποχή τα δεδομένα (οικονομικά) είναι ακόμη δυσκολότερα! Αν ανατρέξουμε μόνο στα τελευταία χρόνια, την εποχή των… μνημονίων όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, θα βρούμε αρκετές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταδεικνύουν το πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στην προσπάθειά του να αποδεσμευτεί από κάποιους ποδοσφαιριστές. Η «Π» σας θυμίζει τις πιο… κραυγαλέες υποθέσεις παικτών που δεν υπολογίζονταν, αλλά «ταλαιπώρησαν» οι περιπτώσεις τους για αρκετούς μήνες μέχρι τελικά να αποχωρήσουν!

ΑΝΤΡΕ ΠΙΝΤΟ: Ο Πορτογάλος αμυντικός που έκανε (και κάνει) σημαντική καριέρα μετά το «τριφύλλι», αποφασίστηκε πως δεν υπολογίζεται κατά τη διάρκεια της σεζόν 2012-13. Το καλοκαίρι του 2013, όμως, δε βρέθηκε τρόπος να φύγει απ’ την ομάδα και μπήκε κι αυτός στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών που έκαναν προπόνηση ξεχωριστά απ’ τους υπόλοιπους (αυτοί που δεν υπολογίζονταν). Τελικά μετά από καιρό συμφώνησε να «λύσει» το συμβόλαιό του και τον Ιανουάριο του 2014 υπέγραψε στην Μπράγκα.

ΣΕΜΑ ΒΕΛΑΣΚΕΣ: Μία… απ’ τα ίδια και ο στόπερ απ’ τη Βενεζουέλα. Τον είχε φέρει ο Παναθηναϊκός ως επιλογή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αλλά γρήγορα φάνηκε πως δεν είναι ποδοσφαιριστής που έχει το επίπεδο για το «τριφύλλι». Απ’ τα μέσα της σεζόν 2012-13 έδειξε να μην υπολογίζεται και τελικά αποτέλεσε παρελθόν… ένα χρόνο μετά! Όταν «έσπασε» το συμβόλαιό του και βρήκε άλλη ομάδα τον Γενάρη του 2014.

ΚΟΥΙΝΣΙ ΟΒΟΥΣΟΥ: Αφού αγωνίστηκε για ένα χρόνο ως δανεικός και ήταν εξαιρετικός (2011-12), αποκτήθηκε απ’ τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2012. Αμέσως, όμως, έδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία που κατέστρεψαν την καριέρα και το ταλέντο του. Αδιάφορος, χωρίς διάθεση για δουλειά, με λίγα λόγια χωρίς κάποια χρησιμότητα. Πριν φτάσουμε στο καλοκαίρι του 2013 είχε αποφασιστεί πως δεν υπολογίζεται. Κι αυτός… μέλος του γκρουπ των «κομμένων» εκείνης της εποχής, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο Δεκέμβριο του 2013 για να «λυθεί» το συμβόλαιό του!

ΜΠΡΟΥΝΟ ΦΟΡΝΑΡΟΛΙ: Ουρουγουανός επιθετικός που ήταν… τσακωμένος με το γκολ. Με το ξεκίνημα της σεζόν 2012-13, μετά τις πρώτες του εμφανίσεις δηλαδή, φάνηκε πως… δεν. Πήρε κάποιες ευκαιρίες και απλά επιβεβαίωσε πως πρέπει να φύγει. Από το τέλος της περιόδου εκείνης ξεκίνησαν οι επαφές μαζί του για να συμφωνηθεί τελικά η αποχώρησή του το Σεπτέμβριο του 2013!

ΡΑΣΜΟΥΣ ΤΕΛΑΝΤΕΡ: Ο Δανός είχε τα προβλήματα με τους τραυματισμούς, αλλιώς θα μιλούσαμε εντελώς διαφορετικά γι’ αυτόν. Καλός στόπερ, αλλά… γυάλινος. Γι’ αυτό και δεν γινόταν να μείνει στον Παναθηναϊκό. Η απόφαση είχε παρθεί από τα μέσα της περιόδου 2016-17. Όμως οι διαπραγματεύσεις για «σπάσιμο» του συμβολαίου του, διήρκησαν μέχρι τον Αύγουστο του 2017, όταν και υπέγραψε για να αποχωρήσει, μόλις βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (Ζυρίχη τότε).

ΣΤΑΘΗΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ: Περίεργη υπόθεση που οφειλόταν και στο πείσμα. Αρχικά πήγε καλά στον Παναθηναϊκό και επί Αντρέα Στραματσόνι ανανέωσε το συμβόλαιό του. Και αμέσως μετά… ο Ιταλός αποφάσισε πως δεν τον θέλει! Ο Ταυλαρίδης πείσμωσε και οι επαφές για να αποχωρήσει ήταν απίστευτα δύσκολες. Έμεινε απ’ την αρχή της προετοιμασίας και μέχρι τα μέσα της σεζόν 2016-17 σχεδόν άπραγος και τελικά αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2017.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ: Αποκτήθηκε καλοκαίρι του 2014. Μια σεζόν αγωνίστηκε και σχεδόν σε καμία στιγμή δεν έδειξε πως αξίζει να έχει φανέλα βασικού στον Παναθηναϊκού, ή έστω πως μπορεί να δώσει λύσεις. Το να φύγει, όμως, δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Μισή σεζόν το 2015-16 έμεινε σχεδόν άπραγος (παρότι μπροστά του αποκτήθηκε… ο Βέμερ) και τελικά φτάσαμε στον Φεβρουάριο του 2016 για να αποχωρήσει!

ΓΙΕΝΣ ΒΕΜΕΡ: Ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση στο μυαλό όλων. Λόγω του καιρού που έμεινε στην ομάδα χωρίς να κάνει το παραμικρό και συγχρόνως λόγω των προσφυγών που έφεραν τις αφαιρέσεις βαθμών την περασμένη σεζόν. Καλοκαίρι του 2015 αποκτήθηκε και δε χρειάστηκε να περάσει παρά μισή σεζόν για να σταματήσει να υπολογίζεται. Όμως πέρασε 1,5 χρόνος για να αποχωρήσει απ’ το «τριφύλλι», καθώς όλο αυτό το διάστημα απλώς καθόταν και πληρωνόταν (με καθυστερήσεις βέβαια).

ΜΑΪΚΛ ΕΣΙΕΝ: Τεράστιο όνομα, μηδαμινή προσφορά. Απ’ το καλοκαίρι του 2015 όταν και ήρθε μέχρι τη στιγμή που έφυγε, κυρίως είχε τραυματισμούς και δεν ήταν διαθέσιμος. Όταν έπαιξε τελικά, λίγα πράγματα. Απ’ την άνοιξη του 2016 είχε παρθεί η απόφαση για να φύγει. Όμως το μεγάλο του συμβόλαιο έκανε δύσκολες τις διαπραγματεύσεις. Έτσι φτάσαμε το Σεπτέμβρη του 2016 για να μείνει τελικά ελεύθερος!

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΡΙΝΑΛΝΤΙ: Μία απ’ τις πιο αποτυχημένες μεταγραφές του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Αρκετά χρήματα… για το τίποτα. Απ’ το καλοκαίρι του 2016 δε χρειάστηκε παρά να περάσουν 2-3 μήνες για να καταλάβουν οι πάντες πως δεν αξίζει να είναι στην ομάδα. Απ’ τον Ιανουάριο του 2017 είχε παρθεί η απόφαση να φύγει. «Έκατσε» πάνω στο συμβόλαιο, όμως και τελικά οι διαπραγματεύσεις έφεραν αποτέλεσμα τον Αύγουστο του 2017!

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 19 Νοεμβρίου