ΣΑΡΙΕΓΚΙ: «ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ»

Ο Βάσκος δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής των «πράσινων»

Σαριέγκι: «Τώρα πρέπει να στηρίξουν»

Όλοι τον θυμούνται για το γκολ με την Ίντερ. Πέρασε όμως πέντε χρόνια στον Παναθηναϊκό, υπήρξε αρχηγός του και στις μέρες του το «τριφύλλι» κατέκτησε εγχώριους τίτλους, αλλά και τη δόξα εκτός των συνόρων! Ο λόγος για τον Γιόσου Σαριέγκι. Ο Βάσκος πλέον ζει μόνιμα στην πατρίδα του. Εκεί παραχώρησε συνέντευξη στο novasports.gr (με αφορμή το final 4 που διεξήχθη στη Βιτόρια) και φυσικά μίλησε για το «τριφύλλι»! Όπως ξεκαθάρισε είναι οπαδός του Παναθηναϊκού, δεν ξεχνά με τίποτα τις μέρες του στους «πράσινους», ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο.

Διαβάστε τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα:

Για την Ελλάδα: «Μου λείπει η Αθήνα. Πέρασα πέντε φανταστικά χρόνια εκεί. Τα δύο παιδιά μου γεννήθηκαν εκεί. Έχω μόνο καλά συναισθήματα απ’ την Ελλάδα και την Αθήνα».

Για το τι θυμάται απ’ τον Παναθηναϊκό: «Φυσικά και το γκολ με την Ίντερ ήταν απ’ τα σημαντικότερα της καριέρας μου. Ξέρω τι σήμαινε για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Τελευταία φορά που ήρθα στην Αθήνα πριν δύο χρόνια, ακόμη με αναγνώριζαν και με ευχαριστούσαν για αυτό το γκολ! Κάναμε εξαιρετική πορεία τότε στο Champions League με σπουδαία παιχνίδια όπως με την Ίντερ και την Βέρντερ Βρέμης. Ήταν ξεχωριστό που παίξαμε σε τόσο σημαντικά ματς. Ήταν ξεχωριστό που ήμουν αρχηγός του Παναθηναϊκού. Ήμουν σε μια χώρα φανταστική. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων».

Για την τωρινή κατάσταση των «πράσινων»: «Γνωρίζω πως ο Παναθηναϊκός είναι σε αρκετά δύσκολη στιγμή. Είναι κρίμα γιατί όταν ήμουν εγώ εκεί, ήταν μια φανταστική ομάδα για να αγωνίζεσαι. Τώρα περνά δυσκολίες, αλλά ελπίζω πως θα ανέβει ξανά στην κορυφή. Η κρίση είναι για όλους. Με τους οπαδούς και την καρδιά όμως, θα ανέβει ξανά ψηλά! Πιστεύω πως η ομάδα θα ανέβει ξανά, επειδή εδώ στη χώρα των Βάσκων πιστεύουμε πολύ στους νέους παίκτες. Οι ακαδημίες είναι σημαντικές. Πρέπει ο Παναθηναϊκός να πιστέψει σε αυτό και με καλή δουλειά θα είναι και πάλι μια μεγάλη ομάδα».

Για τον κόσμο: «Οι καλύτεροι οπαδοί είναι αυτοί που σε στηρίζουν στις άσχημες στιγμές. Αυτή είναι μια κακή στιγμή για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα. Γνωρίζω καλά πως πολλά πράγματα δεν τους αρέσουν απ’ την κατάσταση που υπάρχει στον Παναθηναϊκό. Όμως τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να στηρίξουν όχι στο 100%, αλλά στο 200%! Αυτό είναι το μήνυμά μου προς αυτούς. Είμαστε οπαδοί του Παναθηναϊκού Τριφυλλάρα (σ.σ. στα ελληνικά)! Τώρα πρέπει να στηρίξουμε στην κακή στιγμή.

Φυσικά κι εγώ και η οικογένειά μου είμαστε οπαδοί του Παναθηναίκού. Όταν έπαιξε η ομάδα στο Μπιλμπάο πήγαμε όλοι μαζί εννοείται. Υποστηρίζαμε τον Παναθηναϊκό!».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Αυγούστου