ΧΕΝΡΙΚΣΕΝ: «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ»

Ο Ρενέ Χένρικσεν μίλησε στον δανικό τύπο για τα μάχη που δίνει, καθώς επίσης και για το πως κυλάει η ζωή του τώρα

Χένρικσεν: «Κάθε μέρα είναι χρυσάφι για μένα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρενέ Χένρικσεν:

Για τις πρώτες αντιδράσεις μετά τη δημοσιοποίηση της ασθένειας του: 

 “Όταν δημοσιοποίησα την ασθένεια μου τον περασμένο χρόνο, δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα από πρώην συμπαίκτες και αντίπαλους. Ήταν πολλά τα γλυκά και εμψυχωτικά μηνύματα. Όμως η θλιβερή συνομιλία δεν σημαίνει τίποτα για μένα. Αντίθετα, προτίμησα να γελώ με αυτό”.

Για το γεγονός ότι έπαιξε ξανά ποδόσφαιρο με τους παλαίμαχους της Ακαντέμισκ: 

” Η επιστροφή μου στο ποδόσφαιρο, είναι η απόδειξη ότι είμαι καλά αυτή την περόοδο. Είναι η μέρα που περίμενα να έρθει. Η φροντίδα που είχα ήταν εξαιρετική και υπολογίζω τα λεπτά που βρίσκομαι στο γήπεδο σαν μέρος της αποκατάστασης μου. Και αυτό, γιατί υπάρχει ξεκάθαρα και το κοινωνικό κομμάτι σε όλο αυτό.

Ο γιατρός μου επέτρεψε να παίξω πλήρως, αλλά η ασθένειά μου προκαλεί ελαφρά αλλοίωση του σκελετού μου, επομένως, με συμβούλεψε να μην πηγαίνω σε πολλές επιθέσεις με το σώμα”.

Για τη δύσκολο περίοδο με τις χημειοθεραπείες:

“Ήταν το Δεκέμβριο, όταν το ανοσοποιητικό μου σύστημα σε μια περίοδο τριών εβδομάδων ήταν υπό πίεση. Στο τέλος της πορείας χημειοθεραπείας, έκανα μια μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, με την οποία σκοτώθηκε ολόκληρος ο μυελός των οστών μου. Έτσι, το σώμα μου αποκαταστάθηκε, όμως ειλικρινά ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, γιατί απενεργοποιήθηκε όλο το σώμα. Οι γιατροί γνωρίζουν ότι παρόμοιες θεραπείες βοηθούν και ευτυχώς το ίδιο έγινε και στην περίπτωσή μου. Όμως το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Δεν θα ήταν λάθιος αν πω ότι σκίστηκαν όλα τα φύλλα από το ημερολόγιο… Η χημειοθεραπεία κάνει πολλά πράγματα σε έναν άνθρωπο. Κάποιος ανακαλύπτει πόσο καλά λειτουργεί το ανθρώπινο σύστημα και ότι πολύ εύκολα μπορεί να χαθεί η ισορροπία.

Ποτέ δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί η ασθένεια μου. Γενικά, κάποια στιγμή θα “ξυπνήσει”. Ίσως γίνει τον επόμενο μήνα ή σε 20 χρόνια. Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις. Απλά ανυπομονώ για τις μέρες που θα έρθουν και θα ζω φυσιολογικά και όχι ως άρρωστος. Κάθε μέρα είναι χρυσάφι για μένα”.

Για το πως περνά το χρόνο του: 

“Δουλεύω λίγο ως λογιστής στην εταιρεία μου. Εδώ μπορώ να κοντρολάρω το χρόνο μου. Επίσης ζω σε μια φάρμα, στην οποία πάντα υπάρχει κάτι να κάνω. Μεταξύ άλλων, χρειάζεται να συμμετέχω στη φροντίδα των αλόγων. Είναι κάτι όμορφο κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης, καθώς χρησιμοποιούσα το σώμα μου με ένα συγκεκριμένο τρόπο”.

Για το αν ασχολείται ακόμα με το διεθνές ποδόσφαιρο και τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό: 

“Σταμάτησα πριν από τρια με τέσσερα χρόνια. Ο σύλλογος βρίσκεται σε περίοδο καμπής, καθώς είχε οικονομικά προβλήματα και δυστυχώς δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει κάτι το διαφορετικό στο μέλλον.

Πάντως πρόκειται για ένα κλαμπ με μεγάλο βάση οπαδών, όμως δεν υπάρχουν ξένοι επενδυτές, εξαιτίας των σκανδάλων που υπήρχαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο οικονομικό κομμάτι. Ίσως η κρίση ανάγκασε όλους όσοι ενδιαφέρονται, να αποσύρουν τα συναισθήματα τους”.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Αυγούστου