ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ-ΔΩΝΗΣ

Νταμπίζας και Δώνης εν αναμονή της απόφασης για το μπάτζετ ετοιμάζουν τα πρώτα… βήματα του σχεδιασμού!

Παναθηναϊκός: Σχεδιάζουν το αύριο Νταμπίζας-Δώνης

Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν, είναι αυτή την εποχή το μοναδικό ζητούμενο για τους «πράσινους». Άλλωστε κάτι άλλο δεν υπάρχει για να απασχολεί άμεσα το αγωνιστικό μέρος του «τριφυλλιού». Οι εξελίξεις αναμένεται να έρθουν αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς τα βήματα που πρέπει να γίνουν, σιγά σιγά επιβάλλεται να ξεκινήσουν. Προκειμένου «κομμάτι-κομμάτι» να αρχίσει να δημιουργείται το παζλ του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2019-20.

Αρχικά βρισκόμαστε εν αναμονή της συνάντησης του Νίκου Νταμπίζα και του Γιώργου Δώνη με τον μεγαλομέτοχο. Προκειμένου να καθοριστεί το μπάτζετ και να φανεί αν θα υπάρξει έστω μικρή αύξηση του διαθέσιμου ποσού, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα είναι ελάχιστο για τα δεδομένα του «τριφυλλιού». Ακόμη και συνάντηση να μην πραγματοποιηθεί πάντως, αρκεί να υπάρξει ενημέρωση για το μπάτζετ προς τον τεχνικό διευθυντή για να «τρέξουν» οι εξελίξεις. Άλλωστε στον σχεδιασμό τον πρώτο λόγο έχει ο Νταμπίζας και ο Δώνης.

Μόλις καθοριστεί το μπάτζετ, θα αρχίσουν και οι επαφές με την πλευρά των ποδοσφαιριστών που όλα δείχνουν πως δεν υπολογίζονται για την ερχόμενη σεζόν, αλλά δεσμεύονται με συμβόλαιο. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μουνιέ και ο Οικονόμου δηλαδή (όχι μόνο αυτοί). Σαφώς και δε θα είναι εύκολη υπόθεση το να δεχτούν να αποχωρήσουν, δίχως να πάρουν ένα ποσό. Αρχικά ίσως ζητήσουν όσα προβλέπει η συμφωνία τους για την επόμενη σεζόν, κάτι που δείχνει το επίπεδο της δυσκολίες που θα έχουν αυτές οι περιπτώσεις. Αλλά είναι κρίσιμες εκκρεμότητες, μια και απ’ το τι θα συμβεί με τους παίκτες αυτούς, καθορίζει και το τελικό ύψος του μπάτζετ, αλλά και το πόσες και τι μεταγραφές πρέπει να γίνουν.

Ταυτόχρονα, είναι ακόμη «ανοιχτό» το θέμα του ΟυσμάνΚουλιμπαλί. Ο Αφρικανός έχει την πρόταση του Παναθηναϊκού κι όσο δεν απαντά αρνητικά οριστικά, τόσο υπάρχουν πιθανότητες τελικά να δεχτεί και να παραμείνει στην ομάδα. Όπως και να έχει όμως, αυτό πρέπει να συμβεί το συντομότερο δυνατό, καθώς κάθε ποσό είναι σημαντικό για τον σχεδιασμό του «τριφυλλιού», όπως και κάθε παρουσία ή απουσία ποδοσφαιριστή απ’ το πλάνο.

Βέβαια το τελευταίο… βήμα είναι και το σπουδαιότερο. Αυτό της ενίσχυσης του ρόστερ με παίκτες που θα κληθούν να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Όπως έχουμε γράψει ο τωρινός προγραμματισμός κάνει λόγο για 6-7 κινήσεις, με προτεραιότητα τον φορ και τα εξτρέμ (δημιουργικό-εκτελεστικό κομμάτι δηλαδή) και τη μεσαία γραμμή με την άμυνα να έρχονται πιο πίσω. Υπάρχει πάντα ο αστερίσκος της πιθανής πώλησης βέβαια, κάτι ιδιαίτερα πιθανό. Κυρίως για να εξοικονομηθεί ένα ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ομάδας, αρκεί να είναι τιμή που θα κρίνουν οι «πράσινοι» πως τους ικανοποιεί.
Γίνεται εύκολα κατανοητό πως η διαδικασία του σχεδιασμού θα είναι χρονοβόρα. Καθώς υπάρχουν και μεταβλητές που κάλλιστα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Γι’ αυτό και αμέσως μετά το Πάσχα, θα αρχίσει το «τρέξιμο» των εξελίξεων…

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 18 Αυγούστου