ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΕΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Ο Φεντερίκο Μακέντα έκανε μαθήματα για το πως θα πρέπει να αντιδρούν σε όσα τους συμβαίνει στην καριέρα του στους νέους παίκτες του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός: Μαθήματα από Μακέντα στους νέους

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσε να μάθει πολλά τους νέους παίκτες από το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος σήμερα το μεσημέρι και για περίπου μισή ώρα, είχε την ευκαιρία να τα πει με τους ποδοσφαιριστές Κ15, Κ16, Κ17, Κ19, (δηλαδή περίπου 90 άτομα) με τον Ιταλό επιθετικό να τους μιλάει για όσα βίωσε ως παιδί θαύμα της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ και να τους συμβουλεύει για όσα μπορούν και όσα δεν πρέπει να κάνουν ώστε να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου.

«Να ακολουθείτε τα όνειρα σας. Για να βρίσκεστε εδώ στον Παναθηναϊκό σε αυτή την ηλικία σημαίνει ότι έχετε ταλέντο. Το σημαντικό όμως είναι να δουλεύετε συνεχώς. Αν θα γίνετε επαγγελματίες επιπέδου εξαρτάται από εσάς. Εγώ έκανα αρκετά λάθη στην καριέρα μου. Επαναπαύτηκα όταν έφτασα στην κορυφή, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να δουλεύεις ακόμα περισσότερο όταν είσαι εκεί. Είμαι αποφασισμένος να φτάσω την καριέρα μου εκεί που τη θέλω και να την ολοκληρώσω χωρίς να μετανιώσω για κάτι. Για να το πετύχω αυτό δουλεύω περισσότερο, προσέχω περισσότερο το σώμα μου. Πρέπει και εσείς να προσέχετε το σώμα σας και να μην επαναπαύεστε. Αν δεν δουλέψετε εσείς, θα έρθει κάποιος άλλος να πάρει τη θέση σας», ήταν κάποια από όσα είπε ο Μακέντα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Η όλη συζήτηση διήρκησε περίπου 20 λεπτά με τον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Νταμπίζα να κάνει τον πρόλογο και τον επίλογο της κουβέντας, ενώ  το παρών έδωσαν ο διευθυντής της Ακαδημίας , Τάκης Φύσσας, το τεχνικό επιτελείο της Ακαδημίας αλλά και κάποιοι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 18 Ιουνίου