ΔΩΝΗΣ: «ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ»

Ο Γιώργος Δώνης παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή εικόνα κόντρα στη Λάρισα και τόνισε την άμεση ανάγκη για αλλαγή εικόνας.

Δώνης: «Συνολικό πρόβλημα, βάζω και τον εαυτό μου μέσα»

Ένα διάστημα από αυτά που… σιχαίνεται ο προπονητής του διανύει ο Παναθηναϊκός, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το 1-1 με τη Λάρισα, ο Γιώργος Δώνης. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» μίλησε για συνολικό πρόβλημα που έχει η ομάδα, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ίδιος και για την άμεση ανάγκη να λυθεί αυτό, ενόψει και της δύσκολης συνέχειας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μερικές τέτοιες φορές ή τέτοια διαστήματα τις σιχαίνομαι. Το συναίσθημα της απογοήτευσης είναι πολύ μεγάλο και επειδή ξέρεις πόσο δουλεύεις για να χτίσεις κάτι με κόπο, πόσο εύκολα μπορεί να καταστραφεί. Αναλαμβάνω ολοκληρωτικά την ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Η εικόνα μας η σημερινή είναι απογοητευτική, το ματς ξεκινά ιδανικά για εμάς και κινούμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο λες και είμαστε στο 20-30% σε σχέση με αυτό που ήμασταν. Πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στους ποδοσφαιριστές μας. Το κομμάτι του μυαλού μας είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Προσπαθήσαμε να τους ηρεμήσουμε μετά το γκολ και ήταν το μυαλό μας όσο περνούσε ο χρόνος να πάμε γρήγορα να φέρουμε την μπάλα στην περιοχή. Αν με ρωτήσετε αυτή τη στιγμή δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος αλλά θα πρέπει να εστιάσω και ατομικά και ομαδικά γιατί έχουμε παιχνίδι πολύ γρήγορα. Θα πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας».

Για το ότι το επόμενο ματς είναι σε τρεις ημέρες: «Δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά. Κάποια παιδιά δεν ήταν στην κατάσταση να μας βοηθήσουν σήμερα. Για το επόμενο ματς ξέρουμε ότι είναι σε τρεις μέρες. Θα πρέπει τουλάχιστον να δείξουμε μεγαλύτερη ένταση και ενέργεια. Περισσότερο καλή σκέψη σε αυτό που μαθαίνουμε να κάνουμε. Το σημαντικό είναι ο τρόπος. Δεν μπορεί να μην έχουμε ηρεμία»

Για τη φάση με το fair play: «Ρώτησα στον πάγκο και μου είπαν ότι δεν δώσαμε την μπάλα. Ο άρχοντας του αγώνα πρέπει να δίνει τις λύσεις. Άπαξ και υπήρξε τραυματισμός έπρεπε να δώσουμε την μπάλα πίσω».

Για το αν έπαιξε ρόλο η απογοήτευση για το Κύπελλο: «Αν το δούμε ρεαλιστικά ναι μεν θέλαμε να πάμε μακριά στο Κύπελλο αλλά οι πιθανότητες μας να σβήσουμε την ποινή είναι περισσότερες μέσα από την πεντάδα. Εκεί που πρέπει να σταθούμε περισσότερο είναι στην ψυχολογία και στον τρόπο που θα σταθούμε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό μας εκθέτει περισσότερο».

Θεωρείτε ότι αρκετοί παίκτες σας έχουν κουραστεί και δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους;

«Δεν το πιστεύω γιατί άσχετα με την απόδοση, με την κούραση, δεν είναι δυνατόν να λέμε ότι ο Μαυρομάτης, ο Χατζηγιοβάνης, ο Μπουζούκης, ο Μακέντα, που ξέρουμε πως δουλεύουν, ότι έχουν μπουκώσει. Σε ένα πρωτάθλημα είναι φυσιολογικό να έχεις κακά διαστήματα. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα μας είναι συνολικό. Στο συνολικό περιλαμβάνω και τον εαυτό μου και το προπονητικό τιμ. Θα πρέπει να δείξουμε μία ομάδα με περισσότερη ένταση και ενέργεια».

Ποια είναι η άποψη σας για το αν ο Παναθηναϊκός έπρεπε να καταθέσει ένσταση για το παιχνίδι με τη Λαμία; Τον Αρμενάκα πότε θα τον δούμε;

«Για τον Αρμενάκα θα πω ότι πρέπει να μπει στη λογική, στη νοοτροπία μας, να δουλέψει. Δεν μπορεί να μπει άμεσα στην ομάδα. Για την ένσταση έχει λυθεί το θέμα και δεν υπάρχει λόγος να το αναπαράγουμε».

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 17 Νοεμβρίου